کد خبر: ۵۲۰۶۲
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۲۶
دو مخترع جوان شهرستان میانه دستگاه علوفه خُردکن تمام اتوماتیک با سیستم برشی شانه‌ای طراحی و اختراع کردند.

به گزارش آوای نشاط، یکی از پرکاربردترین ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی دستگاه علوفه  خُردکنی است که کشاورزان برای ُخردکردن انواع علوفه مانند یونجه و کاه  استفاده می‌کنند. تاکنون دستگاه‌های علوفه ُخردکنی متعددی  ساخته و مورد استفاده قرار گرفته است که هر کدام از آن در طول زمان تغییرات زیادی داشته‌اند.

حالا به همت دو جوان مخترع شهرستان میانه ( پیمان عبدی‌پور و فیروز پزشکی ) دستگاه علوفه ُخردکنی جدیدی  طراحی و ساخته شده است که نسبت به دستگاه‌های قبلی بسیار کاملتر و مجهزتر بوده و به گفته مخترعان و سازندگان آن تمام عیوب موجود در دستگاه‌های مشابه در این محصول بر طرف شده است.

با پیمان عبدی‌پور یکی از مخترعان این  دستگاه  و عضو انجمن مخترعان کشور، عضو بنیاد ملی نخبگان، مخترع برگزیده جشنواره اختراعات رویش در سال 95، مخترع برتر کشور در جشنواره ایده‌های برتر در سال 95، دارنده مدال طلا مسابقات جهانی کشور کرواسی در سال 2014، مخترع برتر استان در سال 87، برگزیده جشنواره جهادگران علم و فناوری استان آذربایجان‌شرقی در سال 89، برگزیده جشنواره ایده‌های برتر پارک علم و فناوری استان در سال 89، به گفت‌وگو نشسته‌ایم تا از ویژگی‌ها و مزایای این دستگاه سخن بگوید.

دستگاهی بسیار کم خطر

پیمان عبدی پور مخترع جوان میانه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به ویژگی‌های این دستگاه اظهار داشت: دستگاه علوفه خُردکن تمام اتوماتیک با سیستم برشی شانه‌ای، کم صدا، قابلیت تنظیم برش علوفه در اندازه‌های مختلف را دارد که نسبت به نمونه‌های قبلی می‌توان گفت بسیار کم خطر است.

همچنین این دستگاه با کمک گرفتن از سیستم تغذیه اتوماتیک می‌تواند علوفه‌ها را به اندازه‌های دلخواه در حین عمل کردن دستگاه، برش داده و تنظیم کند. (نیازی به خاموش کردن دستگاه نیست.) سیستم تغذیه‌ای اتوماتیک توسط تسمه نقاله باعث می‌شود علوفه‌ها به‌طور خودکار به زیر تیغچه‌ها کشیده شده و برش داده شوند.

وی ادامه داد: به‌علت استفاده از تیغچه‌های شانه‌ای، هیچ‌گونه ضربه‌ای در دستگاه وجود ندارد تا باعث ایجاد سر و صداهای وحشتناک شود. صدای تولید شده توسط این دستگاه قابل قبول برای یک سیستم مکانیکی است. استفاده از تسمه نقاله برای پیش راندن و تغذیه علوفه باعث می‌شود تا از هرگونه خطر احتمالی برای اپراتور دستگاه جلوگیری شود.

سیستم تبدیل حرکت و انتقال نیرو در این دستگاه توسط یک الکتروموتور و گیربکس و متعلقات آنها بوده، الکتروموتور نیروی برق را به نیروی مکانیکی تبدیل و توسط تسمه و گیربکس انتقال می‌دهد.

عبدی پور با اشاره به اینکه این دستگاه برای اولین بار طراحی و ساخته شده است، تصریح کرد: در مرحله دوم تولید، دو قسمت مهم این دستگاه را تغییر خواهیم داد. یکی انتقال حرکت توسط پیچ حلزون و یک پیچ پایه بلند به‌جای انتقال نیرو با چهار شاخ و میل گاردان می‌باشد.دیگری حرکت عمودی قیچی می‌باشد که به جای استفاده از بلبرینگ‌های کوچک از یک بوش ساچمه‌ای استفاده خواهیم کرد که این مکانیزم‌ها نیز جزیی از اختراع ما محسوب می‌شوند.

عضو بنیاد ملی نخبگان کشور در ادامه در مورد نحوه کار این دستگاه افزود: در دستگاه ساخته شده قطعات مذکور به همراه متعلقات دیگر به هم وصل می‌شوند  و دستگاه را آماده به‌کار می‌کند. به این صورت که ابتدا اپراتور با کلید تک فازی که روی دستگاه نصب شده، دستگاه را روشن می‌کند و با قسمت تنظیم‌کننده،  اندازه علوفه را بدون آزمایش و خطا مشخص می‌کند و بعد علوفه‌ها را بر روی تسمه نقاله قرار داده و تسمه نقاله مربوطه علوفه ها را به زیر تیغچه‌ها هدایت می‌کند و تیغچه‌ها نیز عمل برش را در اندازه‌های مشخص انجام می‌دهند.

افزایش سرعت کار، کاهش هزینه

عضو انجمن مخترعان کشور با اشاره به اینکه دستگاه‌های مشابه و قدیمی باعث ناراحتی و اعتراض کشاورزان شده است، خاطرنشان کرد: دستگاه علوفه خُردکن تمام اتوماتیک با سیستم برشی شانه‌ای، دستگاهی منحصر به‌فرد است که کار برش علوفه را به‌صورت اتوماتیک انجام می‌دهد و تحولی نو در عرصه کشاورزی و رفع مشکلات ایمنی به‌شمار می‌رود و باعث افزایش سرعت کار و کاهش هزینه‌های زمانی و مالی می‌شود.

 در روش‌های قبلی خطرات جبران‌ناپذیری کشاورزان و دامداران را تهدید می‌کرد و از طرفی، سرو صدای زیاد این دستگاه‌ها باعث نارضایتی کشاورزان و اپراتورهای این دستگاه شده است ولی با ساخت این دستگاه تمام عیوب موجود در دستگاه‌های مشابه، در این محصول بر طرف شده است. مثلا از له شدن علوفه‌ها جلوگیری می‌کند.

مخترع برتر کشوری متذکر شد: یکی از موضوعاتی که امروزه در صنعت دامپروری و دامداری  اهمیت ویژه‌ای دارد علم تغذیه در این صنعت است با توجه به تحقیقاتی که در کشورهای مختلف انجام گرفته در علم تغذیه هر چقدر طول علوفه‌هایی که برای حیوانات مختلف اعم از شترمرغ،گوسفند،گاو و غیره ...  در نظر گرفته می‌شود کوتاه‌تر باشد نه تنها در مصرف علوفه صرفه‌جویی شده و باعث جلوگیری از پرت شدن علوفه می‌شود بلکه خوردن این شکل علوفه برای حیوانات راحت‌تر و مفیدتر است.

وی ادامه داد: در کشور ما نیز به این امر توجه زیادی شده و دستگاه‌های مختلفی در این رابطه ساخته شده است. اگرچه تمامی این دستگاه‌ها کار برش علوفه را انجام می‌دهند ولی هر کدام به نوبه خود دارای مشکلات متعددی هستند که کار کردن با این دستگاه‌ها را برای انسان  دشوار می‌کند.

مهم‌ترین هدف ایمنی جان کاربر و جلوگیری از نقص عضو

مخترع برتر استان در سال 87 در مورد مهم‌ترین هدف از طراحی و ساخت این دستگاه اظهار داشت: هدف این اختراع حذف مشکلات عمده‌ای بود که گریبان‌گیر دامداران و کشاورزان است. علوفه خُردکن‌های موجود توسط گیوتین علوفه‌ها را می‌کوبند یا له می‌کنند که در هر دو مورد افت کمی و کیفی داریم همچنین سر و صدای ناشی از برش گیوتین و سیستم‌های چرخشی در دستگاه‌های قدیمی وجود دارد که همه مشکلات با این اختراع از بین رفته است و به مهم‌ترین هدف خود که ایمنی جان اپراتور دستگاه و جلوگیری از هرگونه نقص عضو بوده است، رسیده‌ایم که کاهش مصرف برق، برش به سایز دلخواه و راحتی در حمل و نقل نیز از دیگر اهداف ساخت این دستگاه است.

مخترع برتر کشور در جشنواره ایده‌های برتر سال 95  یادآور شد: نحوه عملکرد علوفه خُردکن‌های سنتی طوری بود که برای خرد کردن علوفه دو نفر نیاز بود یک نفر علوفه‌ها را می‌گرفت و دیگری آنها را با تیغه یا گیوتین برش می‌داد. علوفه خردکن‌های مکانیکی که بعد از این سیستم سنتی وارد بازار شدند کار را آسان کرد ولی همچنان مشکل بزرگ یعنی نقص عضو و کوبیده شدن و له شدن علوفه توسط گیوتین مانده است گرد و خاک موجود از این ضربات و صدای وحشتناک تولید شده توسط سیستم‌های چرخشی نیز از خصوصیات دستگاه‌های قدیمی به‌شمار می‌رود که در این سیستم جدید همه این مشکلات برطرف شده است.

 عبدی‌پور تصریح کرد: چون این دستگاه با سیستم حرکت توسط چرخ نقاله علوفه را به داخل دستگاه و نیز تیغچه‌ها هدایت می‌کند مشکل استفاده از دو نفر اپراتور را به یک نفر می‌رساند.

برای جلوگیری از کوبیده شدن و له شدن علوفه‌ها در این سیستم از سیستم تیغچه‌های شانه‌ای استفاده شده که برترین امتیاز دستگاه ما نسبت به دیگر دستگاه‌های تولید شده می‌باشد، چراکه هیچ ضربه‌ای  برای برش در دستگاه ما وجود ندارد، برش توسط حرکات افقی تیغچه‌ها انجام می‌گیرد حذف این مشکل باعث بر طرف شدن سر و صدای ناشی از برش و گرد و خاک‌های ایجاد شده نیز می‌شود همچنین لرزش‌های ناشی از برش از بین خواهد رفت.

 حذف دیفرانسیل و متعلقات این سیستم نیز باعث کم شدن وزن نهایی محصول ما شده است، دستگاه های موجود در بازار دارای وزن بیش از 240 کیلو گرم هستند در حالی که وزن دستگاه ما کمتر از 70 کیلوگرم هستند، چرا که گیوتین هم دارای وزن زیادی می‌باشد در سیستم ما جای خود را به تیغچه‌ها داده است.

 

مخترع برگزیده جشنواره اختراعات رویش در سال 95 با بر شمردن مزایای این دستگاه  خاطرنشان کرد: 1-تعمیر و نگهداری آسان برای اپراتور 2-هزینه پایین تعمیر و نگهداری 3-استفاده از یک تسمه نقاله برای بیرون ریختن علوفه‌های بریده شده 4- قابلیت نصب بر روی تراکتور برای حمل و نقل آسان و جابه‌جایی‌های طولانی 5- حذف ضربه‌های ناشی از گیوتین در سیستم‌های قبلی و جلوگیری در حین عملکرد دستگاه 6- حذف سر و صدای و لرزش‌های ناشی از برش 7- استفاده از مکانیزم تسمه نقاله برای بیرون راندن علوفه‌های خرد شده 8- ترکیب میل گاردان و چهارشاخ برای جابه‌جا کردن و انتقال حرکت از دینام به قیچی برش و ...مکانیزم منحصر به‌فردی است که در هیچ دستگاه مشابه از این سیستم استفاده نشده است.

 مخترع جوان میانه‌ای در ادامه،کاهش نیروی انسانی در هنگام برش علوفه، ایمنی بسیار بالا با توجه به استفاده از سیستم تغذیه به‌صورت تسمه نقاله، افزایش چشمگیر سرعت کار و صرفه‌جویی در زمان، استفاده از قطعات استاندارد موجود در بازار، امکان برش علوفه‌های تر، نیمه‌تر و خشک، هزینه تمام شده بسیار پایین، قابلیت برش دارد نه شکستن  و له کردن را از دیگر مزایای این دستگاه عنوان کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: