|
به گزارش آوای نشاط، ازقم ،پریسا ترابی،عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی درخصوص نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن عنوان کرد: با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروههای غذایی و جایگزین آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذیهای مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین میشود.
او افزود: در ساعات روزهداری که امسال مدت آن حدود ۱۶ ساعت است، گرسنگی میتواند در صورت رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعدهها به ویژه وعده سحری موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را در مواجهه با ویروس کرونا افزایش دهد.
عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص تاثیر روزه داری بر سلامت و عملکرد سیستم ایمنی بدن گفت: مطالعات متعددی نقش موثر روزه داری را در سلامتی بدن به خصوص بر روی سطح گلوکز خون، چربیهای خون و فشار خون، کنترل وزن وبهبود بیماریهای مختلف انجام شده است.
ترابی عنوان کرد: در اغلب بیماریهایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داری مفید است.
عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: روزه داری میتواند موجب کاهش پاسخهای التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود؛ همچنین فعالیت سلولهای دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولینهای مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند در طی روزه داری بیشتر شده و درمجموع روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعدههای سحر وافطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
او گفت: با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامینهای A، D، E، C و همچنین منابع غذایی حاوی آهن و روی و سلنیوم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ لازمند، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری و خطر ابتلا به این بیماری کاهش مییابد.
عضو دفتر بهبود تغذیه جهت تقویت سیستم ایمنی بدن یادآورشد: با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه میشود (منابع گیاهی شامل انواع سبزیها و میوههای زرد و نارنجی مانند: هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند: زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات) استفاده شود.
او افزود: سعی شود منابع غذایی ویتامین D (ماهیهای چرب، لبنیات و زده تخم مرغ) برای افزایش سطح ایمنی بدن مصرف شود. برای ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن میتوان از روغنهایی مانند، کانولا، آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیبزمینی در وعدههای غذایی سحر، افطار یا انواع آجیل مانند: فندق، بادام، گردو در فاصله وعده افطار تا سحر استفاده کرد.
ترابی ادامه داد: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبزمانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجهفرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند: لیموترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی در هر سه وعده افطار، شام و سحر توصیه میشود.
او افزود: مصرف منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزیهای برگ سبز و میوهها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند، نخود، انواع لوبیا، عدس، باقالا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن در این ایام توصیه میشود.
عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: برای پیشگیری از پیشرفت سریع عفونتهای ویروسی و تامین ویتامین B۱۲ توصیه میشود ازمنابع پروتئینهای حیوانی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات حتما مصرف شود.
ترابی گفت: دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری توصیه میشود. آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت میشود منابع حیوانی عبارتند از، گوشت قرمز، مرغ و ماهی حاوی "آهن هم" است و منابع گیاهی شامل انواع سبزیها، حبوبات، میوههای تازه و خشک شده و غلات کامل"آهن غیر هم" دارند.
عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: اگرچه تخم مرغ از منابع حیوانی آهن ماست، ولی آهن آن غیر هم است. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین C مصرف شوند جذب آهن افزایش پیدا میکند. همچنین مصرف غذاهای غنی از روی (Zn) شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی (سحر، افطار و شام) در این ایام توصیه می شود.
انتهای پیام/