کد خبر: ۵۲۳۵۵
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۴
پادشاه مغرب پیشنهاد ولی‌عهد ابوظبی مبنی بر حمایت از فرمانده نیروهای شرقی لیبی در ازای نفت و پروژه‌های سرمایه‌گذاری را رد کرد.

به گزارش آوای نشاط، «محمد ششم» پادشاه مغرب پیشنهاد «محمد بن زاید» ولی‌عهد ابوظبی مبنی بر حمایت از ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی را که از یک سال پیش در تلاش برای تصرف طرابلس پایتخت این کشور است، رد کرد.

از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند. 

حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبه‌نظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.

وبگاه مغربی «الأیام ۲۴» به نقل از یک افسر اطلاعاتی امارات گزارش کرد که بن زاید به پادشاه مغرب پیشنهاد دریافت نفت لیبی با قیمت ارزان و اختصاص پروژه‌هایی به شرکت‌های مغربی را ارائه کرده بود.

به نوشته روزنامه «القدس ‌العربی»، حساب توئیتری «بدون الظل» که خود را افسر اطلاعاتی امارات معرفی کرده، با اعلام این مطلب افزود که بن زاید در مقابل این پیشنهاد از پادشاه مغرب خواسته بود که از خلیفه حفتر حمایت کند که پادشاه مغرب به طور کامل این پیشنهاد را رد کرد.

حفتر اخیرا در یک نطق تلویزیونی، خود را حاکم لیبی اعلام کرد و توافق «الصخیرات» در سال ۲۰۱۵ را منسوخ شده دانست.

توافقنامه الصخیرات در دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی در شهر «الصخیرات» مغرب بین  دو طرف‌ درگیر در لیبی و در حضور نماینده سازمان ملل و شماری از نمایندگان کشور‌های عربی و غربی به امضا رسید و تشکیل شورای ریاستی و دولت وحدت ملی را به همراه داشت. اما مدتی پس از آن حفتر اعلام کرد که این شورا و دولت فائز السراج غیر قانونی است.

بحران لیبی یکی از پرونده‌های مهم و علت بحران و سردی روابط بین رباط و ابوظبی است حال آنکه مغرب هفته گذشته بر پایبندی به توافقنامه الصخیرات به عنوان راه‌حل بحران لیبی تأکید کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: