|
به گزارش آوای نشاط، سید حجتاله علمالهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با حجتالاسلام والمسلمین حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور ضمن معرفی اجمالی پژوهشگاه قوه قضائیه اظهار کرد: پژوهشگاه قوه قضائیه از سال ۹۱ با تصویب اساسنامه آن توسط رئیس قوه قضائیه ایجاد و اعضای هیات امنای پژوهشگاه نیز اخیراً با حکم آیتالله رئیسی انتصاب و نخستین جلسه هیأت امنا به ریاست رئیس قوه قضائیه و با حضور حضرت آیتالله عباس کعبی، حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا امینی، حجتالاسلاموالمسلمین محمد مصدق و غلامعلی صدقی به عنوان اعضای حقیقی هیات امنای پژوهشگاه قوه قضائیه برگزار شد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه افزود: با توجه به اینکه نیازهای دستگاه قضا فراتر از مسائل صرف حقوقی است، پژوهشگاه نیز فقط با حقوقدانان همکاری ندارد و از همین رو، متخصصان علوم اجتماعی، فرهنگی، آمار، اقتصاد و... با پژوهشگاه همکاری دارند.
وی با اشاره به اخذ مجوز وزارت علوم از سال ۹۷ گفت: با این اقدام، پژوهشگاه قوه قضائیه میتواند نخبگان حوزههای مختلف را به عنوان اعضای هیأت علمی جذب میکند و در حال حاضر نیز ۴۰ پژوهشگر در پژوهشگاه حضور دارند.
علمالهدی با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای خارج از پژوهشگاه قوه قضائیه افزود: در همین راستا، هم اکنون ارتباط و تعامل مستمر و خوبی میان پژوهشگاه و دانشگاهها، پژوهشگاهها، اساتید و نخبگان علمی وجود دارد و همچنین تلاش شده از ظرفیت و تجربه قضات مجرب نیز استفاده شود.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه از راهاندازی مرکز نورآوریهای قوه قضائیه در این پژوهشگاه در آینده نه چندان دور خبر داد و گفت: این مرکز بستر مناسبی برای استفاده از مجموعههای نوآور و خلاق در راستای هوشمندسازی فرآیندها و ابزارهای قضایی خواهد بود و همکاریهای بین بخشی و دانشگاهی را نیز تقویت میکند.
وی همچنین با اشاره به تفاهمنامه منعقده با سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: در این تفاهمنامه پیشبینی شده کارهای پژوهشی به شکل کارگروه مشترک انجام شود تا از این طریق، خروجی پژوهشی مدنظر پژوهشگر، تحقق یابد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه خواستار نگاه ویژه به پژوهشگاه شد و افزود: در پژوهشگاه ظرفیت بسیار خوبی از استادان و نخبگان وجود دارد که اگر این ظرفیتها کنار هم قرار گیرند، میتوانیم برای حل چالشهای دستگاه قضا راهکارهای بسیار مناسبی ارائه دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه کار پژوهشی در پژوهشگاه توسط نیروهای مورد اعتماد و تأیید شده انجام میگیرد، افزود: یکی از مأموریتهای اصلی پژوهشگاه این است که نیازهای بخشهای مختلف دستگاه قضا را شناسایی کرده و بر اساس این نیازها، کارهای پژوهشی را انجام دهد.
علمالهدی همچنین در این دیدار «حقوق عامه» و «مبارزه با جرایم سایبری» را از جمله کارویژههای پژوهشگاه قوه قضائیه در سال ۹۹ عنوان کرد.
انتهای پیام/