به گزارش آوای نشاط، دکتر محمد رضا نورس عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گلاب در طب ایرانی مقوی بسیار خوب قلب و سیستم عصبی است، گفت: اگر سکون توام با آرامش و شنیدن آوای قرآن یا دعاهای این ماه در فضای معطر به گلاب باشد نه تنها مفرح و مقوی قوای بدن است که به کشف و شهود باطنی نیز کمک میکند.
او افزود: بوییدن خیار تازه محلی، سیب رسیده زرد شیرین، پرتقال و میوه به بر جان شما قوت دوباره میبخشد و از خشم و خشونت میکاهد و شما را پذیرای گذراندن یک ماه پر از برکت و سعادت میگرداند.
معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان، روزه داران از مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفک خودداری و بجای آن از چهار مغز یعنی گردو، فندق، بادام و پسته نیم کوب استفاده کنند، ادامه داد: روزه داری تاحدودی یبوست به همراه دارد بنابراین توصیه میشود در ماه رمضان از مصرف چای پررنگ خودداری شود و در وعدههای افطاریا سحر، غذاهای ملینی مانند خورش آلو و خورش کرفس گنجانده شود.
دکتر نورس با تاکید بر اینکه نوجوانان باید از مصرف زیاد غذاهایی با
طبع گرم و خشک اجتناب نمایند ، بیان کرد: از این رو اکتفا کردن به موادی مانند عسل یا خرما در وعده سحر قابل توصیه نیست و این خوراکیها لازم است با غذاهایی مانند شیر مصرف شوند که این گرمی و خشکی را تعدیل کند.
او با تاکید بر اینکه خوردن زیاد مایعات در وعده سحری مضر است، زیرا نوشیدن آنها همراه با غذا باعث اختلال هضم، نفخ، ترش کردن معده و رفلاکس میشود ، تصریح کرد:
روزه داران حتما در سحر از لیمو ترش به همراه آب استفاده کنید تا بوی بد دهان در طول روز از بین برود.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سعی شود از غذاهای خشک مثل کوکو و کتلت به دلیل افزایش تشنگی در سحر اجتناب شود، تاکید کرد: از
غذاهای چرب و سرخ شده کمتر استفاده شود، زیرا این غذاها خشکی بدن را تشدید میکنند.
انتهای پیام/