|
به گزارش آوای نشاط، حسین زینلی در گفت وگو ی با بیان اینکه برای اولین بار درکشور مقادیر زیادی سیاه دانه کشت شده است، اظهار کرد: با توجه به مشکلات ارزی امکان واردات سیاه دانه کم شده بود؛ بنابراین با این میزان کشت در سال ۱۴۰۰ به خودکفایی در سیاه دانه خواهیم رسید و امیدواریم در سال های آینده نیز بتوانیم این محصول را صادر کنیم.
وی در ادامه به سطح زیر کشت زیره نیز اشاره کرد و گفت: امسال حدود ۲۵ هزار هکتار سطح کشت زیره در کل کشور وجود دارد که در خردادماه برداشت می شود. همچنین گیاهانی دارویی دیگر همچون آویشن، بادرنجبویه، نعنا و سیاه دانه نیز در این ماه و ماه های آینده برداشت خواهند شد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت هایش اضافه کرد: برداشت گیاهانی همچون حنا، وسمه و گشنیز نیز از فروردین ماه آغاز شده است و تا شهریور ماه ادامه دارد. این گیاهان در کشور تولید شده و صادراتی هستند.
گیاهان دارویی فاقد کرونا هستند
زینلی در پاسخ به این سوال که آیا هنگام برداشت گیاهان دارویی دستورالعمل های مقابله با کرونا رعایت می شود؟ گفت: شیوه برداشت همه گیاهان از جمله سبزی، صیفی و امثال آن یکسان است و توسط انسان صورت می گیرد و به همین دلیل برای برداشت یک دستورالعمل مشخص وجود دارد که در اختیار کشاورزان گذاشته شده است تا با استفاده از آن محصولات سالم برای مردم تهیه کنند.
وی اضافه کرد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که گیاهان دارویی بعد از برداشت مستقیما فرآوری می شود و هر چیزی که وارد بخش فرآوری شود عاری از هرگونه ویروس خواهد شد. از طرفی بسیاری از این محصولات به صورت خشکبار هستند و ممکن است چندماه بعد مصرف یا صادر شوند و به همین دلیل ویروس روی آنها باقی نمی ماند. با این حال در تلاش هستیم که با رعایت نکات بهداشتی در مسیر سلامت کشور گام برداریم.
انتهای پیام/