کد خبر: ۵۴۱۵۲
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۵
دانشمندان ناسا مصور سازی جدیدی به نام "مرکز کهکشانی واقعیت مجازی"(Galactic Center VR) ایجاد کرده‌اند که به کاربران این امکان را می‌دهد ۵۰۰ سال تکامل کیهانی در اطراف سیاه‌چاله کلان‌جرم در مرکز کهکشان راه شیری را مشاهده کنند.

به گزارش آوای نشاط، و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان این مصورسازی را با ترکیب داده‌های تلسکوپ‌ها و شبیه‌سازی‌های انجام شده ابررایانه‌ و واقعیت مجازی(VR) ایجاد کردند. این مصورسازی مبتنی بر داده‌های رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا و سایر تلسکوپ‌ها است. این بخش جدید شبیه‌سازی ابررایانه به کاربران نحوه پخش ذرات به سمت سیاهچاله‌ای به نام "کمان ای"(Sagittarius A*) که جرم آن چهار میلیون برابر خورشید است را نشان می‌دهد. مصورسازی به عنوان یک روش جدید برای کاوش در یک محیط واقعیت مجازی بارگذاری شده است و در فروشگاه‌های استیم(Steam) و "ویوپورت واقعیت مجازی" (Viveport VR) به صورت رایگان در دسترس است.

هنگامی که بادهای ستارگان ولف-رایه(Wolf-Rayet stars) به یکدیگر برخورد می‌کنند، این ذرات با شوک‌هایی مانند بمب‌های صوتی، میلیون‌ها درجه گرم می‌شوند و مقادیر عظیمی از پرتوهای ایکس را تولید می‌کنند. رصدخانه پرتو ایکس چاندرا به دلایل نامعلوم قابلیت بررسی مرکز کهکشان برایش مهیا نیست تا نمونه‌های تکی از این برخوردها را شناسایی کند. با این حال، درخشش اشعه ایکس عمومی از این گاز داغ با دید شدید اشعه ایکس چاندرا قابل تشخیص است.

ستارگان ولف-رایه ستارگانی بسیار پرجرم یعنی با جرم بالای ۲۰ جرم خورشید هستند. آنان همچنین بسیار روشن و داغند و از این رو توجّه اخترشناسان را جلب کرده‌اند و به دلیل روشنایی زیاد خود یکی از گونه‌های فراغول‌ها(Hypergiant) هستند.

در  مصورسازی رنگ‌های مختلف نشان دهنده اجرام مختلف و متنوع است. این نوارهای سفید درخشان ستاره‌های ولف-رایه هستند و مدارهای آنها به رنگ خاکستری دیده می‌شوند.

رنگ‌های آبی و آبی دریایی نشان دهنده شبیه‌سازی انتشار تابش اشعه ایکس حاصل از گاز به دلیل برخورد بادی مافوق صوت مشاهده شده توسط رصدخانه پرتو ایکس چاندرا است. در مقابل رنگ قرمز و زرد ذرات بادی را نشان می‌دهد که با گازهای خنک کننده ترکیب می‌شوند و با تلسکوپ‌های مادون قرمز قابل مشاهده هستند. رنگ بنفش مکانی است که ذرات قرمز و آبی با هم همپوشانی دارند. مصور سازی حدود سه سال نوری یا حدود ۱۸ تریلیون مایل در اطراف کمان ای را در بر می‌گیرد. به علاوه با استفاده از عینک‌های واقعیت مجازی، چشم انداز سه‌بعدی برای کاربران فراهم می‌شود. هر عنصر شبیه‌سازی در محیط واقعیت مجازی بارگذاری می‌شود و یک شبیه‌سازی مبتنی بر داده را ایجاد می‌کند. با ارائه یک تجربه واقعیت مجازی با شش درجه آزادی، کاربر می‌تواند به هر جهت که انتخاب می‌کند نگاه کرده و حرکت کند. کاربر همچنین می‌تواند شبیه سازی را با سرعت‌های مختلف نگاه کند و بین ۲۵ وزش باد یکی از آنها را انتخاب کند تا ببیند که چگونه عناصر جداگانه در این محیط بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند.

انتهای پیام/

 

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: