|
به گزارش آوای نشاط، میوههای کال فصل بهار مانند گوجه سبز از طبع سردی برخودار هستند که میتواند برای بدن مضر باشد، اما وقتی رسیده می شوند بسیاری از مشکلات معده و دفع مزاج را از بین می برند.
وحید زارع روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: وجود موادغذایی طبع سرد در فصل بهار و تابستان به متعادل شدن، بدن می کند، اما در عین حال زمینه یبوست را فراهم می کند.
وی از نهادینه شدن شیوه و تفکر تغذیه ای نوظهور اکه هموطنان بر اساس آن بدخوراکی می کنند و سپس قرص مصرف می کنند، ابراز نگرانی کرد و گفت: این درحالی است که افراد حتما باید تمهیدات لازم در جهت خودمراقبتی را بکار گیرند تا از شیوع و گسترش بیماری پیشگیری کنند. ضمن اینکه بدخوراکی تاثیر دارو را کاهش می دهد.
زارع ادامه داد: با این تفاسیر، چرا باید میوه های نوبرانه کال مصرف شود. کدام مرجع تایید کرده که این مسیر بدخوراکی که پس از آن، افراد دچار یبوست شدید، درد کلیه یا تغییرات متابولیسمی در بدن می شوند، طی شود. افرادی که با گرفتار شدن در بیماری، به دنبال درمان آن می گردند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه در طب سنتی طبع ها مشخص شده و به سرد و خشک، گرم و تر، گرم و خشک و غیره تقسیم شده اند و معمولا عنوان می شود که سردی ها زمینه یبوست را فراهم می کنند، خاطرنشان کرد: حال در مورد میوه های کال فصل بهار که از طبع سردی برخودار هستند، هم می توان گفت به عنوان مثال گوجه سبز کال سرد و مشکل ساز است و وقتی رسیده می شود می تواند خیلی از مشکلات معده و دفع مزاج را از بین ببرد.
زارع یادآور شد: به همین دلیل در طب سنتی موکدا تاکید شده که سردی ها به شدت کم مصرف شود و بیشتر افراد را به گرمی خوردن سوق می دهد. البته این گرمی خوری هم در جای خود مباحثی مبنی بر اینکه چه گروه خونی یا چه سنی مصرف کنند، دارد.
وی افزود: حال که این عرف اشتباه خوردن میوه های نوبرانه اما کال در اقشاری از جامعه جا افتاده است، باید توصیه کرد که بعد از مصرف از مُلین ها مانند روغن زیتون استفاده کنند تا بتواند آن تاثیرات منفی را در بدن از بین ببرد.
زارع تصریح کرد: برخی میوه ها مانند خیار هم که طبع سردی دارند به واسطه نمک پاشیدن به آن، می توان علاوه بر جذب آب خیار در بدن برای اینکه فرد مصرف کننده دچار کم آبی نشود، طبع سرد آن را گرفت ضمن اینکه نمک نفخ خیار را هم از بین می برد. جالب است بدانید که افاغنه هنگام مصرف هندوانه بر روی آن نمک می پاشند تا نفخ آن گرفته شود.
به باور این متخصص تغذیه، خالق یکتا برای هر میوه ای، یک ذاتی ر ا طراحی کرده است و براساس آن، برخی ملل با وضعیت خاصی از منابع تغذیه ای استفاده می کنند.
چرا میوه های تابستان سرد است؟
زارع در ادامه این گفت و گو و در پاسخ به این پرسش که چرا میوه های تابستان طبع سردی دارند، گفت: آیین خلقت مباحث پیچیده ای دارد. به عنوان مثال علم ثابت شده که اگر به مواد غذایی که دارای ویتامین سی هستند، نور و گرما بخورد ویتامین سی را از دست می دهد. حال شما دقت کنید پرتغال و لیمو سرشار از ویتامین سی است و ضمن اینکه در فصل پاییز و زمستان به بار می نشینند، دارای پوست دو جداره ای هستند تا نور به آن ورود نکند.
وی ادامه داد: رسیدن انجیر و زیتون در فصل مرداد و شهریور هم نمونه دیگری از آیین خلقت است؛ ساختار آن بگونه ای است که بدن را برای ورود به فصل پاییز و زمستان آماده می کند. به این معنا که بنابر طب سنتی، در پاییز و زمستان باید سطح صفرا کاهش پیدا کند تا به محض سرد شدن هوا با غلظت خون مواجه نشویم. حال مصرف انجیر و زیتون در ماه های منتهی به پاییز خود به خود باعث سبک شدن صفرا و پیشگیری از عوارض احتمالی آن می شود.
این متخصص با یادآوری اینکه وجود مواد غذایی طبع سرد در فصل بهار و تابستان، هم کمک به متعادل شدن بدن می کند، خاطرنشان کرد: طبق آیین خلقت، در فصل گرما، بدن نیاز به مواد غذایی سردی دارد تا به تعادل لازم برسد و این مواد به دلیل دارا بودن طبع مرطوب و دارای آب بهترین درمان در روزهای گرم هستند. بعبارتی آب معدنی سالمی هستند که ویتامین و مواد معدنی دارند.
وی ادامه داد: فراموش نکنیم میوه هایی مانند خربزه طبع گرمی دارند اما این گرمی باعث دفع سموم بدن و اجابت مزاج صحیح می شود وکمک به پاکسازی مثانه می کنند. از سویی دیگر عرق کردن در تابستان باعث می شود املاحی مانند ید، آهن، منیزیوم و غیره از بدن خارج شود در نتیجه بدن با کمبود مواجه می شود. اما وقتی مواد مغذی و میوه های فصل مصرف شود از بروز بیماری ها پیشگیری می کند.
انتهای پیام/