کد خبر: ۵۴۷۰۰
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۵۸
"قیس الخزعلی" دبیرکل عصائب اهل الحق عراق عصر شنبه با بیان اینکه واشنگتن به پیمان‌های خود با بغداد پایبند نیست گفت: سؤالی که مطرح می‌شود این است که تعهد آمریکا برای پایبندی به پیمان [جدید] با عراق کجاست و چه چیزی ضامن التزام این کشور به تعهداتش در آینده خواهد بود.

به گزارش آوای نشاط، به نقل از گزارش پایگاه خبری "المعلومه" عراق، الخزعلی که به مناسبت ششمین سالگرد تأسیس سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق سخن می‌گفت، تصریح کرد: حضور آمریکا در عراق پس از مصوبه مجلس نمایندگان عراق مبنی بر خروج نظامیان خارجی و تظاهرات عراقی‌ها در آن زمان علیه این نیروها، اشغالگری به شمار می‌رود.

وی افزود: کسی که به اشغالگری داعش رضایت ندارد، هرگز به اشغال گروه یا کشور دیگری رضایت نخواهد داد و ما در شرایطی زندگی می‌کنیم که آمریکا عراق را اشغال کرده است.

دبیرکل عصائب اهل‌الحق تصریح کرد: در حال حاضر شاهد مذاکرات و گفت‌وگو میان عراق و آمریکا در خصوص حضور نظامیان این کشور در عراق هستیم و برخی به دنبال آن هستند که دایره این مذاکرات را گسترده‌تر کرده تا شامل زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز بشود، اما مذاکره درباره حضور نظامی آمریکا در خاک عراق را نباید از نظر دور داشت.

الخزعلی اظهار کرد: واشنگتن به پیمان‌هایش با بغداد پایبند نیست، این را تجربه سال ۲۰۱۴ به ما می‌گوید زمانی که عراق هدف تهدیدات [گروهک تروریستی داعش] قرار گرفت و ما شاهد بودیم که ایالات متحده با وجود داشتن پیمان امنیتی با عراقی‌ها هیچ کاری انجام نداد و تنها نظاره‌گر ماجرا بود، سؤالی که مطرح می‌شود این است که تعهد واشنگتن کجاست و چه چیزی ضامن التزام این کشور به پیمان‌ها و تعهدات خود در آینده خواهد بود.

دبیرکل عصائب اهل الحق تصریح کرد: از آنجایی که براساس قانون اساسی عراق، این پیمان موافقت پارلمان را کسب کرده است، به همین خاطر برای دولت بغداد تعهد به آن الزام آور است، اما برای ایالات متحده چنین نیست، چرا که این پیمان در مجلس نمایندگان آمریکا به تأیید نرسیده است، به همین خاطر ضامن تعهد آمریکا به این پیمان چیست و چه کسی می‌تواند پس از سال‌ها تجربه تلخ و عدم تعهد واشنگتن به پیمان‌هایش با بغداد، تضمین دهد که آمریکا به این پیمان پایبند خواهد بود.

 الخزعلی تأکید کرد: نکته دیگر این است که چه کسی می‌تواند ضمانت دهد که آمریکا از این پیمان و از حضور نظامی خود و چنبره زدن بر خاک عراق برای تصفیه حساب با جمهوری اسلامی [ایران] استفاده نکند.

وی افزود: چه کسی می‌تواند تضمین کند که آمریکا از حضور نظامی‌اش برای حمله به رهبران نمادها و فرماندهان عراقی استفاده نکند، کسانی که در جنگ علیه داعش به پیروزی رسیدند، یعنی اقدام برای به شهادت رساندن "ابومهدی المهندس" فرمانده شهید الحشد الشعبی، شهید حاج قاسم سلیمانی و همر زمانش را تکرار نکند.

الخزعلی در پایان بار دیگر تصریح کرد: چه کسی ضامن این خواهد شد که آمریکا سیاست‌ خود مبنی بر [حمله به فرماندهان عراقی و گروه‌های مقاومت عراق] را تغییر داده است.

در همین ارتباط، "مهند العقابی" مدیر بخش رسانه‌ای الحشد الشعبی نیز عصر شنبه گفت: این نیرو (بسیج مردمی) سوپاپ اطمینان ملت عراق، حامی و پشتیبان نیروهای امنیتی این کشور است.

الحشد الشعبی در حالی ششمین سالگرد تاسیس خود را گرامی می‌دارد که المهندس فرمانده و مؤسس آن ۱۳ دی ۹۸ با پهپاد آمریکایی و به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در حومه فرودگاه بغداد به همراه سردار سلیمانی به شهادت رسید.

گفت‌وگوی راهبردی بغداد و واشنگتن پنجشنبه گذشته (۱۱ ژوئن/۲۲ خرداد ۹۹) از طریق ویدئو کنفرانس برگزار و دیروز (جمعه) بیانیه مشترکی درباره نتایج آن منتشر شد.

«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق در نخستین کنفرانس خبری پس از این نشست گفت که عراق در این گفت‌وگو تحقق حاکمیت ملی را در اولویت خود قرار داده و سه بار تکرار کرد که هدف این گفت‌وگوها با آمریکا اول حاکمیت، دوم حاکمیت و سوم حاکمیت ملی عراق است.

 

انتهای پیام/

 

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: