|
به گزارش آوای نشاط، رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای اجرای طرح تامین و جایگزینی سوخت فسیلی توزیع آبگرمکن های رایگان در بین روستاهای جنگلی شهرستان مریوان در دستور کار قرار گرفت.
آزاد نامداری با بیان اینکه سال گذشته ۱۶ دستگاه آبگرمکن خورشیدی به صورت رایگان در بین روستاهای جنگلی توزیع و نصب شد افزود: از ابتدای امسال نیز تاکنون ۱۵ دستگاه آبگرمکن خورشیدی دیگر در بین خانوارهای ساکن روستای دوپلوره بخش سرشیو توزیع و نصب شد.
وی با بیان اینکه منابع سوخت فسیلی، منابعی رو به پایان است و باید با سوختهای دیگر جایگزین شود یادآور شد: در این راستا استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در حال تبدیل شدن به یک راه مهم و اقتصادی برای صرفه جویی در هزینه ها و محافظت از منابع طبیعی و جنگلها است.
رییس اداره منابع طبیعی مریوان تاکید کرد: هدف از توزیع و نصب آبگرمکن های خورشیدی کاهش فشار وارده به جنگلها و حراست و حفاظت از منابع طبیعی است لذا ساکنین این روستاها باید در مقابل تخریب جنگلها و مراتع، خود را مسئول بدانند.
نامداری اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای اجرای این پروژه از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و همچنین اعتبارات طرح ملی صیانت از جنگل های زاگرس تامین شده است.
نصب ۱۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در روستای ناو منطقه هورامان
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از توزیع آبگرمکن های رایگان خبر داد و گفت: تعداد ۱۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی به صورت رایگان در بین خانوادههای روستای ناو بخش هورامان از توابع شهرستان سروآباد توزیع و نصب شد.
مسلم مرادی افزود: توزیع آبگرمکن های خورشیدی با حضور همکاران اداره منابع طبیعی شهرستان و نظارت اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی کردستان انجام شد که اعتبارات اجرای این پروژه از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین شده است.
وی تاکید کرد: این آبگرمکن ها در راستای حفاظت از جنگلها و قطع وابستگی جوامع محلی به چوب درختان جنگلی و در اجرای پروژه جایگزینی سوخت مناسب به صورت رایگان در اختیار بهره برداران قرار می گیرد.
وی حفظ منابع گیاهی از طریق مشارکت مردم را یکی از دیگر اهداف توزیع آبگرمکن های خورشیدی اعلام کرد و یادآور شد: آب داخل مخزن آبگرمکن خورشیدی از راه جذب انرژی خورشید و تابش نور بر صفحههای جاذب گرم میشود لذا استفاده از این منبع انرژی پاک و تجدید شونده مزایای بسیار خوبی همچون عدم نیاز به سوخت فسیلی و چوب به همراه دارد.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد.
۲۰ درصد از مراتع استان کردستان جزو مراتع درجه یک (متراکم) است که در هر هکتار از مراتع درجه یک سالانه بیش از ۴۵۰ کیلوگرم علوفه خشک تولید می شود و مابقی مراتع درجه ۲ (نیمه متراکم) است و در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید میکنند.
جنگلهای زاگرس با گستردگی در ۱۱ استان کشور با ۶ میلیون هکتار مساحت، ۴۰ درصد جنگلهای ایران را تشکیل میدهند که حدود ۷۰ درصد تیپ گونههای جنگلی زاگرس را بلوطها شامل میشوند و سایر گونههای درختی این جنگلها افرا، کیکم، بنه، زبان گنجشک، گلابی وحشی، ولیک، ارغوان، انواع بادام و دیگر درختان است.
از مجموع ۱۹۳ هزار هکتار از اراضی ملی شهرستان مریوان ۹۷ هزار هکتار آن را جنگل و ۹۶ هزار هکتار مراتع را تشکیل میدهد و از مساحت ۱۱۷ هزار هکتاری شهرستان سروآباد ۷۰ هزار هکتار آن را جنگل، ۳۵ هزار هکتار را مرتع و ۱۲ هزار هکتار آن را اراضی کشاورزی و باغی تشکیل میدهد. این شهرستان دارای پوشش جنگلی وسیع است که جنگلهای آن از نوع بلوط است.
شهرستان های مریوان و سروآباد با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفری در غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده اند.
انتهای پیام/