|
به گزارش آوای نشاط، رویترز بدون اشاره به نام این مسؤول به نقل از او اعلام کرد: محاصره شهر سرت از سوی دولت وفاق ملی لیبی و تمایل این دولت برای حمله به سرت دلیل اختلاف نظر آنکارا-مسکو است.
این منبع اظهار کرد: روسیه و ترکیه مذاکرات خود درباره بحران لیبی را به دلیل اختلافنظری که در مورد تلاش دولت طرابلس (دولت وفاق ملی لیبی) برای بازپسگیری شهر ساحلی سرت از نیروهای شرق لیبی به رهبری خلیفه حفتر داشتند، به تعویق انداختند.
به نوشته روزنامه فرامنطقه الشرق الاوسط، منابع دیپلماتیک اعلام کردند که سفر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه و سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به استانبول که قرار بود دیروز (یکشنبه) به منظور رایزنی در خصوص لیبی انجام شود به دلیل اختلافات میان دو طرف لغو شد.
وزارت خارجه ترکیه و روسیه در بیانیهشان دلیل لغو این سفر را اعلام نکردند اما منابع دیپلماتیک گفتند، از صبح یکشنبه تماسهای زیادی در راستای تلاش برای برگزاری این مذاکرات در موعد خود برقرار شد اما اختلافات عمیق در خصوص پرونده لیبی مانع انجام این سفر شد.
در این راستا روزنامه ملیت ترکیه فاش کرد: اختلافات بین آنکارا و مسکو منجر به تعویق در سفر وزیران خارجه و دفاع روسیه به ترکیه شد.
نکته جالب توجه این است که تعویق این سفر تنها یک روز بعد از اعلام این سفر رسانهای شد.
وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد، در تماس تلفنی چاووشاوغلو و همتای روسش بر سر ادامه توافقات و مذاکرات در سطح معاونان وزیران خارجه بین دو کشور در مرحله آینده توافق شد.
طبق گفته این وزارتخانه، مذاکرات در سطح وزیران در آینده انجام خواهد گرفت.
روزنامه ملیت ترکیه نوشته است، روسیه تحرک دیپلماتیک را که ترکیه آماده آن بود با مانع روبهرو کرد و سفر ویران روسی به استانبول را به دلیل اختلافات بر سر "سرت لیبی" به تعویق انداخت.
به نوشته این روزنامه، هیئت دیپلماتیک و نظامی روسیه وارد مسکو شد و با همتایان ترکیهای خود در آنکارا نشست داشت.
این روزنامه آورده است: سلسله دیدارهایی بین طرفین در روزهای شنبه و یکشنبه برگزار شد که منجر به بن بست در مذاکرات بر سر "سرت لیبی" شد.
این روزنامه به نقل از منابع نوشت: دولت وفاق ملی لیبی بعد از تسلط بر طرابلس، ترهونه و پاکسازی منطقه از شبهنظامیان خلیفه حفتر، ژنرال نیروهای شرق، چشم به شهر استراتژیک سرت دوخته است.
منابع افرودند: روسیه مداخله کرده و گفته سرت را خط قرمز میداند.
شهر استراتژیک سرت در شمال پایگاه هوایی جفره قرار دارد و به نوشته این روزنامه، نیروهای روس در تلاش هستند جفره را به پایگاه دائمی در آفریقا تبدیل کنند لذا بر نیروهای دولت وفاق به طور فزاینده فشار وارد میکنند.
سرتیپ الهادی دراه، سخنگوی اتاق عملیات تامین امنیت و حمایت از سرت و جفره مدعی شد: مزدوران روس اقدام به مین گذاری منازل شهر و خارج آن میکنند و منطقه غرب سرت را به طور کامل مین گذاری کردهاند تا مانع از پیشروی ارتش دولت الوفاق شوند.
منابع به این روزنامه گفتند، پیشروی نیروهای الوفاق مسکو را عصبانی کرده و نشست وزیران را به تعویق انداخت تا فرصتی برای روسیه فراهم شود تا بهتر درباره لیبی اندیشه کند.
مذاکرات وزرای خارجه روسیه و ترکیه در حالی به تعویق میافتد که دو کشور در درگیریهای لیبی و سوریه از جبهههای مخالف با هم حمایت کردهاند.
همسو با ادعای روزنامه ملیت روزنامه "هابر ترک" نیز مدعی شد: مشارکت روسیه در جنگ لیبی با هدف اصلی ایجاد یک جای پای دائمی در کشوری آفریقایی بوده است.
این روزنامه نوشت: روسیه به دنبال جایگزینی دیگر به جای خلیفه حفتر است تا ترکیه را هم بتواند متقاعد کند و به مذاق آنکارا خوش بیاید. عقیله صالح رئیس پارلمان در طبرق واقع در شرق لیبی و رهبر یکی از بزرگترین قبایل این کشور قویترین نامزد برای جانشینی حفتر است.
این روزنامه در ادامه آورد: آنکارا در این باره پاسخ داده که عقیله صالح احتمالا طرفی در روند سیاسی است اما ما جایگزینی به جای فائز السراج، نخستوزیر دولت وفاق ملی را نمیپذیریم.
این روزنامه افزوده است: آنکارا چندان روی بازی به ایده تقسیم کشور به دو بخش مانند روسیه نشان نمیدهد روسیه به دنبال مذاکره بیشتر برای ایجاد جایگزینی به جای حفتر قبل از نشست وزیران دو کشور است که احتمال میرود ماه ژوئیه موعد بعدی دیدار آنها باشد.
سازمان ملل اخیرا اعلام کرد، طرفهای درگیر در لیبی مذاکرات جدیدی را در مورد آتشبس شروع کردهاند. آنکارا در نزاعهای لیبی از دولت وفاق ملی که قوایش اخیرا حملات گروه رقیب یعنی "ارتش ملی لیبی" متعلق به خلیفه حفتر را دفع کردند، حمایت میکند.
مسکو به همراه امارات متحده عربی و مصر، حامی ارتش ملی لیبی است.
لیبی از زمان برکناری معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع شاهد دودستگی و جنگ و ناآرامی است و دو دولت یکی در غرب و دیگری در شرق بر این کشور سلطه دارند که هر یک تلاش دارد با شکست دیگری، کنترل کل کشور را در دست بگیرد. دولت اول از سوی سازمان ملل و ترکیه به رسمیت شناخته شده و دولت شرق لیبی هم از سوی برخی کشورها از جمله روسیه حمایت میشود.
انتهای پیام/