|
به گزارش آوای نشاط، سید رضا موسوی در گفتوگوی در شیراز ضمن تشریح این رویداد مهم علمی اظهار داشت:طی یک جراحی مهم حساس و پیچیده که به تخلیه تومور مهره اول گردنی (اطلس) در یک بیمار 33ساله نیاز بود این مهره با جمجمه پیوند داده شود که این جراحی پس از هفت ساعت تلاش با موفقیت کامل انجام شد.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه چنانچه این جراحی برای بیمارانجام نشده بود احتمال ایجاد اختلالات حسی و حرکتی و ناتوانی جسمی برای وی وجود داشت افزود: به دلیل گسترش یافتن این ضایعه و ناپایداری در ستون فقرات، تصمیم به اتصال جمجمه به مهرههای گردنی گرفته شد و موفق شدیم با تعبیه ایمپلنت cage (کارگذاری بین استخوان کندیل جمجمه و مهره دوم گردنی) این جراحی پیچیده را برای این بیمارانجام دهیم و بیمار بتواند زندگی دوبارهای بدون درد را تجربه کند.
وی بابیان اینکه این جراحی پس از برداشتن ضایعه لیتیک مهره اول گردن و آزادسازی شریان ورتبرال انجامشده است گفت: امروزه در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز این قابلیت وجود دارد که اساتید جراحی مغز و اعصاب این دانشگاه بتوانند این نوع بیماری را تشخیص و در شیراز درمان شوند.
موسوی یکی از علائمهای مهم این بیمار را درد این ناحیه گردن به همراه تب اعلام کرد وبیان داشت:این توده تخریبی استخوانی به دلیل اینکه در ناحیه حساس و محل عبور عروق و عصب مختلف مغزی قرار داشت انجام این روش جدید جراحی بسیار پیچیده و دشوار هست.
به گفته موسوی این جراحی با نظارت مجید رضا فرخی جراح مغز و اعصاب و همچنین تصمیمگیری نهایی با مشورت اساتید جراحی ستون فقرات دانشگاه در بیمارستان شهید چمران شیراز انجام شد.
انتهای پیام/