|
به گزارش آوای نشاط، بهداشت ضعیف دهان و دندان غالباً بازتابی از سلامت عمومی فرد است و ممکن است موجب بروز بیماری سیستماتیک شود.
نتایج مطالعه اخیر محققان دانشگاه میشیگان نشان میدهد بیماری التهاب روده که شامل بیماری کرون و کولیت روده است، با وجود بهداشت ضعیف دهان وخیم میشود.
«نوبوهیکو کامادا»، سرپرست تیم تحقیق که سالها بر روی میکروبیوم های روده کار میکند، در این باره میگوید: «بین رشد بیش از حد زیاد گونههای باکتریایی خارجی در رودههای افراد مبتلا به التهاب روده و باکتریهای که معمولاً در دهان هستند ارتباط وجود دارد.»
در مطالعه بر روی موشها مشخص شد به دو طریق، باکتریهای دهان موجب تشدید التهاب روده میشوند.
در شیوه اول، بیماری لثه موسوم به پریودنتیت منجر به عدم تعادل در میکروبیوم های سالم یافت شده در دهان شده و باکتریهای عامل التهاب افزایش مییابد. سپس این باکتریهای عامل بیماری به سوی روده حرکت میکنند.
وانگهی تیم تحقیق اثبات کرد که باکتریهای دهان موجب تشدید التهاب روده میشوند.
به گفته کامادا، «میکروبیوم های عادی روده در مقابل کلونی سازی باکتریهای خارجی مقاومت میکنند. اما در موشهای مبتلا به التهاب روده، باکتریهای سالم روده مختل میشوند و توانایی شأن در مقابل باکتریهای دهان عامل بیماری تضعیف میشود.»
در دومین فرضیه، پیش بینی میشود که پریودنتیت موجب فعال شدن سلولهای T سیستم ایمنی در دهان میشود. این سلولهای T دهان به سوی روده حرکت کرده و موجب تشدید التهاب میشوند.
به گفته کامادا، التهاب روده موجب ایجاد سلولهای T التهابی بیشتری شده که به سوی روده میروند و در آنجا با تحریک واکنش ایمنی روده، بیماری را تشدید میکنند.
یافتههای این مطالعه میتواند درمانهای جدیدی برای بیماری التهاب روده به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/