|
به گزارش آوای نشاط، عطاءالله محمدی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی درخصوص علل اعتیاد به مواد مخدر و آسیبهای ناشی از این وابستگی اظهار داشت: عوامل متعددی همچون خانوادگی، روانی، اجتماعی و فرهنگی در بروز اعتیاد اثرگذار است.
وی افزود: به عنوان مثال حضور یک معتاد در خانواده به طور حتم بر بروز اعتیاد سایر اعضا اثر می گذارد.
محمدی همچنین با بیان اینکه علل سوءمصرف مواد مخدر در سنین متعدد متفاوت است، گفت: تجربه مصرف مواد مخدر در سنین کودکی به دلیل کنجکاوی انجام میپذیرد و این تجربه در سنین کودکی به یک عامل پرخطر برای آینده بدل میشود.
وی تصریح کرد: دوستان و همسالان معتاد به مواد مخدر و همچنین حضور در محلات پرخطر هم در سوءمصرف مواد دخانی تاثیرگذار است.
این روانشناس مرکز مشاوره دانشگاه تهران ادامه داد: سهولت دسترسی به مواد مخدر نیز یکی از مهمترین عوامل بروز اعتیاد در یک جامعه است؛ این امر که در محلات پرخطر نیز بیش از دیگر مناطق احساس میشود، بیشک مصرف مواد را افزایش میدهد.
محمدی تاکید کرد: اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی که برای اعضای خانواده نیز با پیامدهای جبران ناپذیری به همراه دارد، گاه اشتغال معتاد و درآمدهای اقتصادی خانواده را نیز با خطر روبهرو میکند.
وی افزود: این مساله که با تمرکز معتاد بر تهیه مواد اعتیادآور تامین مایحتاج اولیه و نیازهای عاطفی و روانی خانواده را نیز تحت تاثیر قرار میدهد، گاه تعارض، کشمکش و نزاع را نیز در خانواده افزایش میدهد.
عضو پیشین کانون اصلاح و تربیت یادآور شد: تنبیه بدنی و غفلت از فرزندان نیز از آسیبهای اساسی والدین معتاد به شمار میرود؛ این غفلت که ارتباطات و تعاملات با خانواده را نیز سرد و بیروح میکند، گاه سبب رفتارهای خصمانه و پرخاشگرانه میشود.
محمدی همچنین در خصوص برخورد خانواده، نزدیکان و جامعه با یک معتاد اظهار داشت: فرد معتاد یک بیمار محسوب میشود و بر این اساس خانواده و نزدیکان باید وی را به سمت کاهش رفتارهای پرخطر سوق دهند.
وی خاطرنشان کرد: مراجعه به مراکز بهداشت و درمان و تعامل با مراکز ترک اعتیاد با هدف کاهش مصارف پرخطر مواد اعتیادآور به طور حتم در ترک اعتیاد اثربخش است.
محمدی درخصوص راهکارهای کاهش، درمان و همچنین پیشگیری از این آسیب اجتماعی گفت: در مبحث پیشگیری از اعتیاد باید به سیاستهای بهداشت و درمان یک کشور، مشکلات اجتماعی، بحرانهای اقتصادی و... توجه شود.
وی افزود: کاهش و رفع معضل بیکاری، آسیبهای روانی و همچنین آموزش از دوران کودکی در مهدکودکها و مدارس مقاطع ابتدایی (متناسب با سن کودک) یک راهکار موثر در جلوگیری از اعتیاد یک جامعه است.
محمدی ادامه داد: مطابق با آمار رسمی کشور نزدیک به سه میلیون نفر در جامعه ایران با معضل اعتیاد دست و پنجه نرم میکنند و این امر حاکی از اهمیت مبحث اعتیاد است؛ براین اساس یک موسسه (انستیتو) مرکز آموزشی برای تربیت و پرورش متخصصین آشنا با مباحث پیشگیری و درمان اعتیاد و همچنین سیاست و فرهنگ یک کشور ضروری است.
انتهای پیام/