|
به گزارش آوای نشاط، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، «محسن طرزطلب» در آیین رونمایی از سامانه تجمیع اطلاعات تجهیزات کنترل کمی و کیفی سوخت مایع نیروگاهها افزود: پارسال ۵۰ درصد گازوئیل و ۳۰ درصد مازوت تولیدی در کشور توسط نیروگاههای تولید برق استفاده شد.
وی ادامه داد: اکنون حدود سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر از مخازن ذخیره نیروگاهها به سوخت گازوییل و دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر نیز به سوخت مازوت اختصاص پیدا کرده است.
طرزطلب با اشاره بهتفاهمنامه سهجانبهای که میان شرکتهای تولید نیروی برق حرارتی، پخش فرآوردههای نفتی و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور کنترل و تامین سوخت پایدار نیروگاهها منعقد شد، گفت: تفاهمنامه ذکرشده از سال ۹۳ با هدف پیشگیری از عرضه خارج از شبکه و قاچاق فرآوردههای نفتی، انضباط بخشی و ساماندهی در روند سوخترسانی به نیروگاههای حرارتی کشور و نظارت سیستمی برفرآیند تخصیص و توزیع فرآوردههای نفتی در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسوول خاطرنشان ساخت: پس از امضای تفاهمنامه یاد شده تعداد ۲۵ نیروگاه حائز اولویت بر اساس بیشترین مصرف سوخت مایع، وضعیت زیرساخت و موقعیت جغرافیایی برای پیاده سازی این سامانه انتخاب شد.
وی افزود: تانکر ورودی از انبار نفت در جریان این فرایند پس از بازرسی و ثبت پلاکهای جلو و عقب توسط دوربینهای تعبیه شده مورد تست هیدرومتری قرار میگیرد. در این بخش از فرآوردهای داخل، حداقل از ۲۰ درصد تانکرها مطابق دستورالعمل کنترل کیفی سوخت مایع نمونهگیری به عمل میآید.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی تاکید کرد: در صورتی که مقدار وزن مخصوص نمونه گازوییل و نفت کوره با مقدار وزن مخصوص محموله که بر روی بارنامه نوشته شده است کمتر از میزان تعیین شده باشد از تخلیه سوخت تانکر مورد نظر ممانعت به عمل آمده و گزارش آن در اختیار مسئولان مربوطه قرار میگیرد.
رشد بیسابقه مصرف سوخت نیروگاهها همزمان با جهش ناگهانی اوج بار
«کرامت ویسکرمی»، مدیرعامل شرکت پخش فرآوردهای نفتی نیز با تاکید بر اینکه امسال میزان سوخت تحویلی به نیروگاهها به شدت افزایش پیدا کرده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته روند صعودی داشته است، گفت: روزهای پایانی بهمن و اوایل اسفندماه سال گذشته حجم ذخیرهسازی نفت و گاز در نیروگاهها حدود ۳۰۰ میلیون لیتر بوده که این رقم هم اکنون به بیش از دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون لیتر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه خردادماه امسال شاهد افزایش بیسابقه مصرف سوخت نفت و گاز در نیروگاهها بودهایم، ادامه داد: رشد محسوس اوج بار و جهش ناگهانی مصرف برق امسال موجب شده است تا سیزدهم خردادماه حدود ۶۰ میلیون لیتر نفت و گاز در نیروگاهها مورد استفاده قرار بگیرد.
انتهای پیام/