|
به گزارش آوای نشاط، دکتر ایمان افتخاری در گفتوگوی با بیان اینکه این صندوق دو برنامه حمایتی ویژه در حوزه کرونا در دستور کار دارد، افزود: یکی از این برنامهها، برنامه مشترک با آکادمی علوم چین است. ما از چند سال گذشته ارتباطات قابل توجهی را با وزارت علوم و فناوری و آکادمی علوم این کشور در قالب امضای قراردادهای همکاری برقرار کردیم و قرار بود از ابتدای سال جاری دومین فراخوان مشترک را با آکادمی علوم چین حول ۶ طرح اولویتدار منتشر کنیم.
وی با بیان اینکه محورهای این طرحها قبل از شیوع ویروس کرونا تعیین شده است، خاطر نشان کرد: با شیوع این ویروس و تبادل نظری که میان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران و آکادمی علوم چین صورت گرفت، مقرر شد، علاوه بر ۶ محور اولویتدار که قبلا اعلام شده بود، ۶ محور دیگر در حوزه مقابله با این ویروس و مسایل درمانی مرتبط با آن تعریف شود.
افتخاری اضافه کرد: علاوه بر آن، این صندوق در راستای تحقق مسئولیتها و ماموریت خود موضوعات پژوهشی در زمینه پیشگیری، درمان و مقابله با عوارض فردی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بیماری کرونا را در اولویتهای پژوهشی خود قرار داده است و در این راستا فراخوان طرحهای پژوهشی، دورههای پسادکتری و رسالههای دکتری جهت تسریع در مبارزه با این بیماری و اثرات آن منتشر شد.
وی با تاکید بر اینکه طرحهای مورد تایید این فراخوان با تمهیدات ویژه مورد حمایت قرار میگیرند، یادآور شد: بر اساس این فراخوان طرحهای پژوهشی مرتبط با موضوع کرونا تا سقف ۶۰۰ میلیون ریال (۶۰ میلیون تومان) مورد حمایت قرار خواهند گرفت و همچنین برای طرحهای پژوهشی گروهی (بین حداقل دو دانشگاه یا مرکز پژوهشی) میان رشتهای و بینالمللی (با مشارکت فعال همکاران بینالمللی) مرتبط با موضوع فراخوان از حمایت تا سقف یک میلیارد ریال (۱۰۰ میلیون تومان) برخوردار میشوند.
به گفته وی، امکان برخورداری از تسهیلات ویژه حمایتی برای پسادکتری و رسالههای دکتری از جمله تسهیلات خاص فراخوان ویژه "مقابله با کرونا" است.
افتخاری با بیان اینکه اولین فراخوان در زمینه چالشهای کرونا منتشر شده است، یادآور شد: در این رویداد دریافت طرحها در حوزههای عام نیست، بلکه طرحهای تحقیقاتی حول موضوعات خاص دریافت میشود که اولین فراخوان چالش ما حول موضوع ویروس کرونا تعریف شده است.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، خاطر نشان کرد: تلاش شده است که اعتباراتی که به پروپوزالهای پذیرش شده برای این فراخوان درنظر گرفته میشود، میزان قابل توجهی باشد؛ از این رو در این زمینه بستههای حمایتی متنوعی را تعریف کردیم که شامل حمایتهای پسا دکتری و طرحهای پژوهشی کوچک میشود.
افتخاری ادامه داد: جنس فعالیتهایی که در این صندوق مورد حمایت قرار میگیرد، راهکارهایی است که به علاججویی مسایل موجود در کشور منجر خواهند شد.
وی با اشاره به همکاری ۳۵ هزار پژوهشگر با این صندوق، اضافه کرد: از این رو با شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفته شد که ازچهرههای شاخص برای آرام کردن فضای اجتماعی کشور بهره ببریم؛ از این رو موشنگرافی را تهیه کردیم که هر یک از چهرههای علمی توضیحاتی را در این باره مطرح کردند که این اقدام در پویش "فراز و فرود زندگی" جمع آوری شده است.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی با اشاره به پویش "فراز و فرود زندگی"، افزود: هدف این پویش پاسخگویی سریع به نیازهای حال حاضر جامعه و تمرکز این پویش بر مسائل اجتماعی، فرهنگی، انسانی، روحی و روانی مرتبط با این بیماری است و تلاش میکند با استفاده از ظرفیتها، به حفظ سلامت روانی و فرهنگی افراد جامعه در مدت زمانی که با آن مواجه هستند، کمک کند.
افتخاری برگزاری کارگاههای آموزشی، تولید محصولات چند رسانهای و نرمافزارهای مختلف به عنوان ابزارهای ترویج نتایج حاصل از پویش در بین آحاد مردم را از دیگر اقدامات این صندوق نام برد و گفت: از آنجا که آثار مخرب این بیماری در طی مدت زمان نامعلومی در بین خانوادهها و افراد جامعه وجود خواهد داشت، امیدواریم که این محصولات به حفظ سلامت روحی و روانی افراد کمک کنند. در تولید این محصولات از پتانسیلهای حوزههای مختلف علمی از ادبیات عرفانی گرفته تا مطالعات روانشناسی استفاده شده است تا فضای سختی که جامعه با آن مواجه است را تلطیف و به پیوستگی افراد آن کمک کنیم.
انتهای پیام/