کد خبر: ۵۶۰۸۰
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۲
رد اعتبارنامه برخی منتخبان در ادوار مختلف مجلس وجود داشته و از مجلس اول تا ششم چند نفر از نمایندگی مجلس بازماندند؛ در دوره یازدهم هم با رد اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون، منتخب گچساران نتوانست به نمایندگی مجلس برسد.

به گزارش آوای نشاط، اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب مردم گچساران در مجلس یازدهم امروز رد شد؛ موضوعی که در دوره‌های پیشین مجلس هم رخ داده اما در دوره‌های هفتم تا دهم یعنی در 4 دوره پیاپی رد اعتبارنامه را شاهد نبوده‌ایم.

در ادامه نگاهی به تاریخچه رد اعتبارنامه در مجالس پیشین، از دوره اول تا کنون خواهیم داشت:

*بیشترین رد اعتبارنامه در مجلس اول

در اولین دوره مجلس شورای اسلامی، به روایتی اعتبارنامه ۹ منتخب رد شده است. دلایل رد اعتبارنامه ها در دوره اول به دلیل شرایط خاص کشور متفاوت از ادوار بعد بود.
خسرو قشقایی، احمد مدنی، ابوالقاسم حسین‌جانی، خسرو ریگی، صدر نبوی، اسدالله جوانمردی، علی مهیمی و جعفر توکلی، نماینده‌هایی بودند که در این دوره با رد اعتبارنامه نتوانستند نماینده مجلس باشند.  البته روایت‌های دیگری حکایت از رد اعتبارنامه رحمان دادمان، حسن بهروزیه، کریم سنجابی و محمدجسیم سعادتی نیز دارد.

توهین به مقامات، تحریک مردم به اغتشاش، عضویت در حزب رستاخیز، نزدیکی با رژیم پهلوی و ایادی رژیم و سران ساواک و ارتباط با مؤسسات بین‌المللی صهیونیستی از مهمترین دلایل ریزش نماینده ها در مرحله اعتبارنامه در مجلس اول بود.


* مجلس دوم و رد اعتبارنامه دو منتخب

در مجلس دوم اعتبارنامه دو منتخب رد شد و نتوانستند به نمایندگی برسند؛ بیوک آقاشریف، منتخب مرند به دلایلی همچون تخلفات انتخاباتی رد شد و اعتبارنامه جاوید رمضان‌پور منتخب بندر لنگه نیز به اتهام اعمال نفوذ در انتخابات، موضع‌گیری علیه روحانیت، طرفداری از بنی‌صدر و مواردی از این دست رد شد.

*مجلس سوم و رد اعتبارنامه دو منتخب از یک حوزه انتخابیه

 در مجلس سوم هم رد اعتبارنامه یک منتخب رقم خورد. محمدتقی صابری انصاری، منتخب بروجرد فردی بود که به اتهام فعالیت در یک شرکت صهیونیستی و توهین به مسئولان دولتی رد شد؛ البته رد این اعتبارنامه در کمیسیون تحقیق صورت گرفت و در نهایت رای مجلس هم موافق کمیسیون تحقیق بود.

بعد از رد این اعتبارنامه، منتخب دیگر بروجرد در انتخابات میان دوره‌ای هادی خاتمی بود که او هم اعتبارنامه‌اش از سوی نمایندگان مجلس رد شد.

* مجلس چهارم و رد دو اعتبارنامه

در مجلس چهارم اعتبارنامه سیدحبیب هاشمی نماینده فسا و حبیب برومند منتخب بیله‌سوار و پارس‌آباد مغان رد شد؛ استناد به گزارش وزارت اطلاعات و سایر مراجع و مواضع زمانی که افسر نیروی هوایی ارتش طاغوت بوده از دلایل رد اعتبارنامه هاشمی و خلع لباس از سوی دادگاه ویژه روحانیت دلیل رد اعتبارنامه برومند بود.

* مجلس پنجم؛ رد یک اعتبارنامه

در مجلس پنجم اعتبارنامه حمید بهرامی احمدی از حوزه انتخابیه رفسنجان رد شد. دلایل رد اعتبارنامه این منتخب البته اعلام نشد. او در یک نشست غیرعلنی استدلال‌های خود را به مجلس ارائه داد و فقط در جلسه علنی درباره اعتبارنامه اش که در کمیسیون تحقیق رد شده بود، رای گیری شد.  

*مجلس ششم و رد اعتبارنامه 3 منتخب

در مجلس ششم اعتبارنامه منتخب 3 حوزه انتخابیه رد شد. براتعلی محمدی‌فر از حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی، سیدمطهر کاظمی منتخب خلخال و حسن مرادی منتخب اراک افرادی بودند که از نمایندگی این دوره مجلس باز ماندند.

گزارش وزارت اطلاعات و محکومیت در سه پرونده، انفصال از خدمت و اخراج از آموزش و پرورش درباره محمدی‌فر مطرح بود، درباره کاظمی و حسن مرادی نیز نماینده ها معتقد به تخلف انتخاباتی بودند.

*مجلس هفتم؛ جنجال اعتبارنامه‌ها و تائید همه

در مجلس هفتم هیچ اعتبار نامه ای رد نشد اما بعد از آنکه تعدادی از فاطمه آلیا تهران نسبت به اعتبارنامه رضا عبدالهی نماینده ماهنشان اعتراض کردند و او هم متقابلا به اعتبارنامه 19 منتخب تهران اعتراض کرد. این اعتراض پس از عقب‌نشینی آلیا از اعتراضش با انصراف عبداللهی همراه شد.

*مجلس هشتم و یک اعتبارنامه جنجالی اما تائید شده

در مجلس هشتم بر سر اعتبارنامه سلمان خدادادی نماینده ملکان حواشی زیادی ایجاد شد، چند نماینده مجلس معترض بودند اما در نهایت اعتبارنامه‌اش تصویب شد.

 

* مجلس نهم و چندین اعتراض بی سرانجام

در مجلس نهم هم اعتبارنامه همه نماینده ها تائید شد اما در این دوره هم غلامرضا کاتب با اعتراض فاطمه آلیا به اعتبارنامه‌اش مواجه شد که در نهایت کاتب به اعتبارنامه 30 نماینده تهران در مجلس نهم اعتراض کرد که پس از عقب نشینی آلیا، این نماینده نیز از اعتراض خود انصراف داد.

در این دوره علاوه بر مواردی دیگر، علی ایرانپور نماینده مبارکه هم که اعتبارنامه اش با اعتراض مواجه شده بود متقابلا به اعتبارنامه 10 نماینده تهران اعتراض کرد که در نهایت همگی تائید شدند.  

* مجلس دهم و تائید همه اعتبارنامه ها

در مجلس دهم هم همه اعتبارنامه ها تائید شد. فقط اعتبارنامه نادر قاضی پور نماینده ارومیه و حسن کامران نماینده اصفهان مورد اعتراض بود که به رد اعتبارنامه نرسید.

* مجلس یازدهم و رد اعتبارنامه تاجگردون

مجلس یازدهم بعد از 4 دوره که خبری از رد اعتبارنامه‌ها نبود دوباره این اتفاق را رقم زد. از ابتدای این مجلس اعتبارنامه سید کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا، غلامرضا تاج‌گردون منتخب گچساران و حسین محمدصالحی نماینده فریدن با اعتراض مواجه شد که دلخوش و صالحی بعد از رفع اعتراضات تائید شدند اما غلامرضا تاجگردون از تکیه بر کرسی نمایندگی مجلس باز ماند. مهمترین دلایل معترضان در رد اعتبارنامه تاجگردون اتهاماتی چون سوءاستفاده‌، رانت ها و مفاسد اقتصادی و اداری و دست بردن در بودجه‌های سالانه بود. در این مورد هم تاجگردون در نشست غیر علنی 30 دقیقه از خود دفاع کرد و 15 دقیقه هم دلایل معترضان را شنید اما در نهایت بدون مذاکره دوباره در صحن علنی، رای مثبت کمیسیون تحقیق به اعتبارنامه او در صحن علنی رای نیاورد و اعتبارنامه‌اش رد شد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: