|
به گزارش آوای نشاط، دولت انگلستان رسما از صادرات مجدد تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعطای امتیاز تولید تحت لیسانس برخی از این اقلام در خاک عربستان سعودی علی رغم تمامی جنایات جنگی این کشور در خاک یمن خبر داده است.
لیز تروس، وزیر تجارت بین الملل انگلیس روز سه شنبه هفته جاری اظهار داشت که دولت بازبینی چگونگی اعطای مجوزهای صادرات اسلحه را به منظور رعایت حکم دادگاه قبلی مبنی بر تعلیق فروش انجام داده است. وی باب بیان اینکه حوادث رخ داده در جنگ یمن "رخدادهای نامرتبط" با بحث صادرات سلاح به عربستان محسوب میشوند اعلام کرد که مسئله رعایت قوانین سازمان جهانی حقوق بشر در خصوص استفاده از این تسلیحات را در نظر خواهد گرفت.
سال گذشته میلادی دهها سازمان و گروه بین المللی فعال در حوزه جنگ یمن، گزارشهای متعددی از نقض حقوق بشر و جنایات جنگی و هدف قرار دادن عمدی غیر نظامیان در این کشور توسط ائتلاف سعودی را منتشر کردند. یکی از مشهورترین گزارشها توسط گروه تحقیقاتی Bellingcat منتشر شده بود که در آن ۲۱ مورد از برجستهترین موارد حملات هوایی جنگندههای سعودی به مناطق مسکونی، بیمارستانها، مدارس و مجالس عروسی یا عزا در استانهای مختلف تشریح شده و مدارک قطعی از کشته و زخمی شدن هزاران نفر از مردم بی دفاع یمن ارائه شده بود.
این مرکز تحقیقاتی با ارسال مستندات خود به پارلمان بریتانیا موجبات تعلیق موقت اجرای قراردادهای صادرات تسلیحات به عربستان را فراهم کرده بود، اما ظاهرا کابینه دولت انگلیس قصد دارد یکبار دیگر برای اجرای این تعهدات با شریک سعودی خود اقدام کند.
حمله هوایی جنگندههای سعودی به بازار سبزیجات
گفتنی است از زمان آغاز تجاوز ائتلاف سعودی به خاک یمن در مارس ۲۰۱۵ میلادی، دولت انگلیس حدود ۵.۳ میلیارد دلار سلاح و تجهیزات نظامی به ارتش عربستان فروخته است که از این میان ۲.۵ میلیارد دلار مربوط به فروش یا اعطای امتیاز تولید تسلیحات هواپرتاب شامل بمب و موشکهای هدایت شونده بوده است که نقش به سزایی در بمبارانهای این کشور در جنگ یمن و شهادت هزاران غیر نظامی یمنی داشته است.
جنگندههای یوروفایتر تایفون نیروی هوایی عربستان
گفتنی است طبق گزارشات رسمی و معتبر جهانی در خصوص جنگ یمن، از زمان ورود کشورهای عضو ائتلاف عربی به این نبرد، بیش از ۱۰۰ هزار نفر از مردم این کشور به دلایل مختلف جان خود را از دست دادهاند که بیش از ۹۰ درصد این تلفات حاصل استفاده کشورهای متجاوز از تسلیحات ساخت کشورهای غربی نظیر امریکا، انگلیس و فرانسه بوده است.
دولت انگلستان که در گذشته صدها فروند جنگندههای پیشرفته پاناویا تورنادو و یوروفایتر تایفون را به ارتش عربستان سعودی فروخته است با ادامه فروش تسلیحات مرگبار به کشوری که صدها مورد محکومیت به علت ارتکاب جنایات جنگی در خاک یمن را در کارنامه دارد لکه سیاه دیگری در تاریخچه تاریک و پر از جنایات خود به جا خواهد گذاشت.
موضوع بازنگری در تعلیق فروش سلاح به عربستان حتی موجب انتقادات شدید مقامات و سیاسیون داخلی انگلستان نیز شده است.
اندرو اسمیت از اعضای کمپین مخالفت با تجارت اسلحه، اقدام دولت انگلیس در فروش مجدد تسلیحات به ارتش عربستان را "ننگین و ورشکسته از نظر اخلاقی" توصیف کرده و این اقدام را، ریاکاری تمام عیار در قلب سیاست خارجه بریتانیا میداند.
همچنین لیلا موران نماینده حزب لیبرال دموکرات و یکی از کاندیداهای رهبری این حزب، این تصمیم کابینه دولت را شرمسارانه توصیف و وزرای دولت را به ترجیح دادن سود مالی به جان انسانهای بیگناه متهم کرد.
انتهای پیام/