|
حجت الاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه که اخیرا در قالب کاروانی به بوسنی سفر کرده است درباره انگیزه سفر به بوسنی اظهار داشت: زمانی که مشکلاتِ جنگ بوسنی را از دور می شنیدیم مانند سایر مسلمانان و مردم دلمان از این همه مظلومیت مردم بوسنی آتش میگرفت و از آن زمان خیلی دوست داشتم از نزدیک اینجا را ببینم.
*پاسداشت مظلومیت شهدای بوسنی خیلی عجیب است
پناهیان تاکید کرد: انسان وقتی به این کشور می آید، این مظلومیت و غربت را بهتر احساس میکند و قدر قدرت اسلام را بیشتر متوجه می شود.
این فعال فرهنگی با اشاره بزرگداشت مقام شهدای بوسنی که هرساله توسط مردم این کشور برگزار می شود تصریح کرد: خیلی خوب است مردم اینجا سعی دارند یاد این مظلومیت را حفظ کنند چراکه در این سالها تلاش بسیاری شده تا مظلومیت شهدای بوسنی فراموش شود.
* در بوسنی قاتل و مقتول کنار یکدیگر زندگی میکنند
وی با بیان اینکه اقدام مردم این کشور برای پاسداشت مظلومیت شهدای بوسنی خیلی عجیب است و مظلومیت این شهدا باعث میشود بتوانند اینکار را انجام دهند ، گفت: اینجا مثل کشور ما نیست و در این کشور قاتل و مقتول کنار یکدیگر زندگی میکنند.
پناهیان در پایان افزود: جالب است همان کسانی که آن زمان (جنگ بوسنی) مظلوم بودند، اکنون نیز جرات ابراز ندارند، از این رو دیدن این صحنه ها و آثارش درسها و عبرت های زیادی به دنبال دارد.
به گزارش نشاط، جنگ بوسنی یکی از فجایع قرن بیستم بود که طی آن، نسل کشی مسلمانان در اروپا از سوی قدرت های بین المللی آغاز شد و صرب ها هم عامل اصلی این کشتار بودند. این نبرد خانمانسوز از پنجم آوریل 1992 آغاز شد و تا 14 دسامبر 1995 ادامه یافت و طی آن بیش از 100 هزار نفر جانشان را از دست دادند، جنگی که به قتل عام گسترده مسلمانان غیر نظامی، در دست گرفتن کنترل نیمی از کشور توسط صربستان و امکان وتوی سیاست های ملی در بوسنی انجامید.
یکی از اتفاقات تلخ جنگ بوسنی، کشتار سربرنیتسا یا نسلکشی سِربْرِنیتساست که به قتل بیش از 8 هزار نفر از ساکنین بوسنیایی شهر مسلماننشین سربرنیتسا توسط ارتش جمهوری صرب بوسنی اطلاق میشود. این قتل عام وحشیانه بعد از جنگ جهانی دوم، بزرگترین نسلکشی در اروپا نیز محسوب میشود.
انتهای پیام/