|
به گزارش آوای نشاط، تحلیل رفتن لکه زرد (ماکولا) بر اثر کهولت سن، یکی از علل اختلال بینایی در جمعیت مسن است که روشهای درمانی محدودی برای آن وجود دارد. یکی از علل مهم بروز این بیماری استرس اکسیداتیو است که با صدمه زدن به اپیتلیوم رنگدانه دار شبکیه منجر به بروز اختلال در گیرندههای نور میشود.
پدیده کریمی، علی قیصری، لیلا ستاریان، ماریوس ادر و همکارانشان در پژوهشگاه رویان و دانشگاه درسدن آلمان، با هدف بررسی کروکتین، یکی از مواد اصلی تشکیلدهنده زعفران، بر مدل آزمایشگاهی تحلیل لکه زرد، پژوهشی را طراحی کردند که طی آن مدل بیماری با القای استرس اکسیداتیو بر رده سلولی ARPE19 ساخته شد، سپس اثر کروکتین بر این سلولها با روشهای آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج این پژوهش که در مجله بینالمللی International Journal of Molecular Sciences به چاپ رسیده است، نشان داد، استفاده از کروکتین پیش از القای استرس اکسیداتیو اثر آن بر سلولها را کاهش داده، از سلولها در برابر عوارضی مانند تخلیه انرژی (ATP) بینسلولی، متراکم شدن هسته، تخریب اتصالات بینسلولی و اسکلت سلول ها، محافظت میکند. کروکتین کاهش اثر استرس اکسیداتیو را با حفاظت از مسیرهای حیاتی سلول، مانند مسیر تولید انرژی انجام میدهد.
*کروکتین زعفران بیماری لکه زرد چشم را متوقف می کند
بهطورکلی نتایج این پژوهش نشان میدهد، استفاده از آنتیاکسیدانهای طبیعی مانند کروکتین میتواند اثر استرس اکسیداتیو بر سلولهای شبکیه را کاهش دهد پیشرفت بیماری تحلیل لکه زرد را کاهش دهد و یا متوقف کند.
انتهای پیام/