|
به گزارش آوای نشاط، دکتر عباس بصیری گفت: لوله باریکی که ادرار را از کلیهها به مثانه میبرد میزنای یا حالِب نام دارد. این مجرا از لگنچه منشأ گرفته و به مثانه ختم میشود، حالب در افراد بالغ معمولاً بین ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر طول دارد.
وی ادامه داد: پژوهشگران مرکز تحقیقات بیماریهای کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از حدود سه سال پیش فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردند و در تلاش هستند با ساخت این وسیله خدمت بهتری به بیماران ارائه دهند.
بصیری با بیان اینکه حالب مصنوعی ایرانی به یک سگ پیوند زده شد و منتظر نتایج این اقدام هستیم، اظهار کرد: داربست این طرح از نوع نانوتکنولوژی بوده و بر روی این داربست سلول کاشته میشود تا بتوان حالب را در وضعیت عادی و طبیعی تولید کرد.
وی گفت: مطالعات حیوانی این کار حداکثر تا سال آینده به اتمام میرسد و پس از رفع نقایص احتمالی، آماده بهرهگیری آن در انسان خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون تولید حالب مصنوعی در منطقه نداشتیم، بیان کرد: این وسیله طوری ساختهشده که سلولهای طبیعی حالب در آن رشد کند تا یک حالت طبیعی را به خود گیرد و بیماران با استفاده آن دچار مشکل نشوند.
بصیری به سایر اقدامات این مرکز اشاره کرد و گفت: کیت تشخیص وجود اگزالات در کلیه، یکی از عوامل پیشگیریکننده سنگ کلیه بوده که در حال تهیه است و زمانی که این کیتها به بازار عرضه شود، این اختراع به نام ایران و بهصورت پتنت در آمریکا ثبت خواهد شد.
انتهای پیام/