|
به گزارش آوای نشاط، دولت ژاپن امروز سهشنبه اتهاماتی را علیه چین مطرح کرد.
توکیو گفت پکن ادعاهای حاکمیتی خود بر آبهای منطقه را تشدید کرده و از بحران کروناویروس برای افزایش نفوذ و دستیابی به برتری استراتژیک بهره میبرد و در نتیجه تهدید بزرگتری را برای ژاپن و منطقه ایجاد کرده است.
این گزارش از سوی کابینه «آبه شینزو» نخستوزیر ژاپن کمتر از یک روز بعد از آن صادر شده که وزیر خارجه آمریکا با حمله به چین، ادعای حق حاکمیتی پکن درباره دریای چین جنوبی و منابع آن را کاملا غیر قانونی توصیف کرد.
به گزارش روزنامه «لس آنجلس تایمز»، در اوراق سفید ۲۰۲۰ دفاعی دولت آبه، تهدید بالقوه چین و کره شمالی برجسته شده و بر افزایش توانایی دفاعی توکیو تاکید شده است. ژاپن تحت هدایت آبه به طور مرتب بودجه دفاعیاش را افزایش داده و از آمریکا مهمات جنگی پرهزینه خریداری کرده است.
در این گزارش همچنین چین به استفاده از تبلیغات از جمله اشاعه اطلاعات نادرست در خصوص کروناویروس متهم شده است. در گزارش مذکور ادعا شده است: همهگیری کووید-۱۹ ممکن است باعث ایجاد و تشدید رقابت استراتژیک بین کشورهایی شود که قصد دارند سازماندهی منطقهای و بینالمللی را طوری شکل دهند که بیشتر به نفع خودشان باشد و باعث افزایش نفوذشان شود. ما باید به دقت و با نگرانی جدی اقدامات آنها را که امنیت ملی را متاثر میکند، زیر نظر داشته باشیم.
در ادامه گزارش سالانه ژاپن ادعا شده که چین «بیامان» به دنبال تغییر شرایط موجود در آبهای آسیاست و در همین راستا کشتیهای کلاس ۳ هزار تنی دولتیاش را به آبهای ژاپن اطراف جزایر مورد مناقشه دریای چین شرقی که تحت اداره توکیو قرار دارند، اعزام کرده است. جزایری که چین هم آنها را نامگذاری کرده و در خصوص آنها ادعای مالکیتی دارد.
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا ساعاتی قبل با حمله به چین، ادعای حق حاکمیتی پکن درباره دریای چین جنوبی و منابع آن را کاملا غیر قانونی توصیف کرد.
وی طی بیانیهای عنوان کرد: «ایالات متحده از (اقیانوس) هند-آرام آزاد و باز پشتیبانی میکند. امروز ما سیاست آمریکا را در بخش حیاتی از منطقه، دریای چین جنوبی توسعه میدهیم. ما کاملا شفاف میسازیم: ادعاهای پکن درباره منابع فراساحل در سرتاسر بخش عمدهای از دریای چین جنوبی کاملا غیرقانونی است.»
مناطق مورد منازعه در دریای چین جنوبی مورد ادعای پنج کشور از جمله چین است. در حال حاضر چین بخش عمدهای از این مناطق را تحت کنترل خود دارد. چین با ایجاد پایگاههای نظامی در جزایر دریای چین به تقویت موضع خود در آن پرداخته است. پکن اعلام کرده است که این پایگاههای نظامی کاملا دفاعی هستند.
اگر چه آمریکا با ارسال منظم ناوشکنها و ناو هواپیمابرهای خود در تلاش است تا سیطره دریایی چین بر این مناطق مورد منازعه را به چالش بکشد. پکن بارها این اقدام آمریکا را تحریک آمیز توصیف کرده و از آمریکاییها خواسته تا آبهای منطقه را ترک کنند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس پیشتر گزارش داد که پیش از این سیاست آمریکا این گونه بوده که اصرار داشت اختلافات درباره حریم دریایی میان چین و همسایگان کوچکتر خود از طریق سازمان ملل حل شود اما هم اکنون آمریکا درصدد است تا تمامی اظهارات چین درباره حق حاکمیت خود بر حریم آبی دریای چین و خارج از آبهای بینالمللی برسمیت شناخته شده را غیرقانونی توصیف کند.
انتهای پیام/