|
به گزارش آوای نشاط،از زمانی که موضوع تصویب پیشنویس سند راهبردی همکاریهای جامع 25 ساله ایران و چین توسط سخنگوی هیات دولت مطرح شد، اصلاحطلبان در رسانههای خود علیه این سند، شمشیر را از رو بستند و تلاش کردند اینگونه جا بیندازند که این سند بههیچوجه در جهت منافع ملی ایران نیست و میتواند مخاطرات خاص خود را داشته باشد. در این میان البته برخی اصلاحطلبان صاحبنظر، معتقدند که این قرارداد میتواند منافع ملی ایران را تامین کند.
حمایت لیلاز از قرارداد استراتژیک
در اردوگاه اصلاحات، افرادی حضور دارند که نگاهی منصفانهتر به سند راهبردی دارند و این سند را برای ایران مفید و خوب میدانند. برای نمونه، «سعید لیلاز»، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران، روز گذشته در گفتوگویی با بیان اینکه «کسانی که میخواهند ایران زنده بماند و غصه ایران را میخورند، باید از این قرارداد استقبال کنند».
وی تاکید کرد: «اگر میخواهیم به شعار اصلی انقلاب جامه عمل بپوشانیم باید یا با چین یا هند و روسیه قراردادی استراتژیک داشته باشیم؛ برای اینکه هم فشار را از روی کشور کم میکند و هم قدرت چانهزنی ما را در برابر غرب بالا میبرد.»
لیلاز با رد پروپاگاندای جبهه برانداز که میگوید ایران با این قرارداد، مستعمره چین خواهد شد، گفت: «چین در قد و قوارهای نیست که بتواند ما را زیر سلطه خود ببرد. ثانیا موقعیت جغرافیاییاش نیز این اجازه را به آن نمیدهد و ثالثا اندازه اقتصاد چین به حدی نیست که بتواند ایران را دربرگیرد؛ ضمن اینکه همانطور که عرض کردم ایران نیز کشور سلطهپذیری نیست.»
هجمه به بهانه مصاحبه «بیغش»
این در حالیست که چندی پیش «محمود احمدیبیغش»، نماینده شازند در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به شائبهها درباره یکی از بندهای سند راهبردی ایران و چین مبنی بر واگذاری جزیره کیش به طرف چینی، گفت: «موضوع واگذاری و انتقال اختیار تام جزایر به چین صحت داشت و این حرکت مردم و مجلس بود که جلوی واگذاری اختیار تام جزایر را گرفت و چنین اتفاقی نخواهد افتاد.»
پس از این، واکنشهای زیادی برانگیخته شد؛ برای نمونه، «فداحسین مالکی»، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگویی با باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به اظهارات برخی نمایندگان مبنی بر واگذاری و انتقال اختیار تام جزایر ایران به چین که با اراده مردم و مجلس منحل شده است، گفت: «هیچ زمانی و تحت هیچ شرایطی قرار نبوده که جزیره کیش یا هرکجای دیگر از خاک ایران در اختیار چین یا کشور دیگری قرار گیرد.» او با بیان اینکه «اینگونه نیست که ما به چینیها نیاز داشته باشیم، بلکه آنها به ما احتیاج دارند»، تصریح کرد: «هیچ کشوری موقعیت استراتژیکی ایران در منطقه را ندارد؛ البته اگر کسی بخواهد به واسطه این قرارداد شیطنتی انجام دهد، بداند که مجلس این اجازه را نخواهد داد و آن را به طور کامل بررسی خواهد کرد.»
اظهارات حاشیهساز احمدیبیغش باعث شد تا موضع اصلاحطلبان در ضدیت بیمبنا با سند راهبردی ایران و چین، تقویت شود، همچنین رسانههای منتسب به جریان اصلاحات که از همان ابتدا، همصدا با نیروهای خارجنشین، شمشیر بر سند راهبردی بستند و این سند را به فروش ایران از جمله جزایر و بنادر آن، تعبیر کردند.
از اظهارات بیغش، نماینده شازند، برای بازتولید همان تعبیرات غلط بهره گرفتند و بار دیگر، علیه این سند موضعگیری کردند و هیاهو به راه انداختند. این هیاهو درحالی است که به زعم دوست و دشمن، گسترش همکاریها با چین، میتواند بدیلی مناسب برای جمهوری اسلامی ایران برای خنثیکردن تحریمهای یکجانبه دولت آمریکا، علیه کشورمان باشد.
روز گذشته «محمد کشاورززاده»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن در توییتی، با اشاره به حمایتهای چین از ایران در دوران سخت تحریمهای ظالمانه آمریکا، نوشت: «در این شرایط سرنوشتساز که کادر درمانی کشور در تلاش است کرونا را شکست دهد، وظیفه همه ما کاهش رنج و آلام مردم است. کمک به تنگترکردن حلقه تحریم ظالمانه آمریکا با هر توجیهی غیرقابل پذیرش است. تاکنون بیشترین کمک خارجی از چین به ایران بوده است؛ با شایعات بیاساس باعث دلسردی نشوید.»
علاوه بر کشاورززاده، مهدی صفری، سفیر پیشین ایران در پکن نیز در گفتوگویی که روز گذشته منتشر شد، با اشاره به منافع دو کشور از سند راهبردی 25 ساله، گفت: «چین تضمین میدهد که تا 25 سال نفت ایران را بخرد. این کشور در سال 250 میلیون جهانگرد دارد، اگر فقط یک میلیون نفر به ایران بیاید، اقتصاد ما را متحول میکند. چین هر سال 525 میلیارد یورو با اروپا معامله اقتصادی دارد. اینکه جنس با کیفیت پایین چینی به ایران میآید، مشکل از سفارش ماست.»
عملیات روانی با کلیدواژه واگذاری جزایر به کیش
همانطور که گفته شد، یکی از محورهای عملیات روانی اصلاحطلبان علیه سند راهبردی همکاریهای جامع ایران و چین، دمیدن در این ادعای بی اساس است که ایران قصد دارد برخی جزایر و بنادر خود را دربست در اختیار چینیها قرار بدهد. این ادعاها بارها و بارها از سوی مقامات دولتی، خاصه وزارت خارجه از جمله وزیر و سخنگو رد شد. از جمله «غلامرضا انصاری»، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان صبح روز گذشته، با حضور در شبکه اول سیما تاکید کرد: «مسائلی که در رسانهها و مطبوعات مطرح میشوند، بخشی از آن ممکن است در داخل سند باشد و برخی نیز از اساس ریشه ندارد. بحثهایی مانند واگذاری امتیازات یا جزایر در این سند مورد بحث نیست. امروز جمهوری اسلامی ایران در جایگاهی نیست که کسی بخواهد از این باب، وارد گفتوگو با آن شده و بخواهد تا ما چیزی را واگذار کنیم.»
منبع:صبح نو
انتهای پیام/