|
آوای نشاط | یک مطالعه جدید نشان میدهد ویروس کرونا ممکن است به قلب آسیبهای ماندگار و خطرناک وارد کند.
مشخص شده که این ویروس تنفسی به سیستم قلبی و عروقی و سایر اندامها مانند کلیه و مغز نیز حمله میکند. اما تحقیق جدید ابعاد آسیبهایی که این ویروس به قلب وارد میکند را نگرانکننده توصیف میکند.
یک مطالعه که در آلمان انجام شده است نشان داد در ۷۸درصد از بیمارانی که از بیماری کووید ۱۹ نجات پیدا کردهاند، این بیماری به ساختار قلب صدمه وارد کرده است و از هر ۱۰۰ نفری که نجات یافتهاند ۷۶ نفر نشانههایی از نوعی آسیب به قلب دارند که مشابه زمانی است که فرد سکته قلبی را تجربه میکند.
یک تحقیق دیگر که آن هم در آلمان انجام شده است نشان میدهد در بیش از نیمی از افرادی که دچار کووید ۱۹ شده بودند، مقادیر زیادی از ویروس در قلب مشاهده شده است.
هنوز در عمل مشخص نیست که این آسیبها تا چه زمانی ماندگار هستند یا اینکه آیا خطر حمله قلبی، سکته یا سایر مشکلات قلبی و عروقی خطرناک را به دنبال دارند یا نه، اما این مطالعه میتواند توضیح بدهد چرا بسیاری از نجاتیافتگان از بیماری که تا پیش از آن سالم بودند هفتهها و ماهها بعد از بهبود از بیماری دچار ضعف و خستگی مفرط هستند.
علاوه بر آن، این مطالعه نشان میدهد نجاتیافتگان از کووید ۱۹ باید تا زمانیکه ویروس بهطور کامل از بدنشان پاک نشده است، مرتب تحت معاینات پزشکی قرار بگیرند.
این مطالعه در دانشگاه بیمارستان فرانفکورت در آلمان انجام شد. ۱۰۰ نفر از نجاتیافتگان از کووید ۱۹ در این مطالعه مورد آزمایش قرار گرفتند. ۵۰ نفر از مشارکتکنندگان کسانی بودند که قبل از کووید ۱۹ قلب سالمی داشتند. ۵۷ نفر که از لحاظ سن، نژاد و جنسیت کاملاً مشابه گروه اول بودند، کسانی بودند که پیش از کووید ۱۹ دچار بیماریهای قلبی بودند.
محققان در تستِ امآرآی ۷۸ نفر از ۱۰۰ نفری که از کووید ۱۹ نجات یافته بودند، آسیب به قلب را مشاهده کردند. تقریباً ۷۶ درصد سطوح بالایی از یک پروتئین به نام تروپنین در قلبشان داشتند که با سطحِ این ماده در قلب کسانی که دچار حمله قلبی شدهاند، برابری میکرد.
۶۰درصد از مشارکتکنندگان تا ۷۱ روز بعد از تشخیص بیماری دچار التهاب در قلب بودند. در تحقیق دوم، محققان از دانشگاه قلب و عروق در هامبورگ، بافت قلب ۳۹ نفر را که در نتیجه ویروس کرونا جان خود را از دست داده بودند، مطالعه کردند.
از این ۳۹ نفر ۳۵ نفر به دلیل ذاتالریه ناشی از کووید ۱۹ جان خود را از دست داد. در بدن بیشتر آنها ویروس به قلب رسیده بود. دانشمندان در بافت قلب ۲۴نفر از قربانیان ویروس کرونا ویروس پیدا کردند.
۱۶نفر از قربانیان تجمع ویروس سارس-کووی-۲ را در قلبهایشان داشتند و دانشمندان نشانههایی یافتند که نشان میداد ویروس تا زمان مرگ بیمار به صورت فعال خودش را در بافت قلب بیمار تکثیر میکرده است.
پزشکان آمریکایی نیز فعالیت ویروس در قلب بیماران را تشخیص دادهاند. حتی جوانانی که سابقه فشار خون بالا یا سایر عوامل خطر را نداشتند هم به میزان هشداردهندهای دچار سکته قلبی و مغزی میشدند.
اثرات ویروس کرونا در بدن افراد بسیار گسترده است و اغلب دومینووار تمام بافتها را درگیر میکند، به همین علت تاکنون دانشمندان اظهار نکردهاند که ویروس کرونا مستقیم به قلب حمله میکند.
اما با نتایج تحقیقات جدید با اطمینان بیشتری میتوان گفت که احتمالاً ویروس مستقیم به قلب حمله میکند.
دکتر کلاید یانسی و دکتر گرگ فونارو، از دانشگاه نورثوسترن در یوسیالای، گفتهاند: «یافتههای جدید شواهد تأملبرانگیزی را در اختیار ما میگذارند که نشان میدهند کووید ۱۹ با حداقل برخی از صدمات وارد شده به میوکارد قلب مرتبط است و احتمالاً این صدمات نتیجه مستقیم عفونت ویروسی در قلب بیماران است.»
محققان نسبت به ایست قلبی و کاردیومیوپاتی در اثر کووید ۱۹ هشدار دادهاند. آنها میگویند اگر تحقیقات بیشتری نتایج مشابه را نشان دهد، همهگیری کووید ۱۹ میتواند موجی از مشکلات قلبی را ایجاد کند.
اگر این اتفاق بیفتد، بحران کووید ۱۹ فروکش نمیکند بلکه به جای آن به نوع جدیدی از تظاهرات بیماری شامل ازکارافتادگی قلب و سایر مشکلات قلبی و عروقی مزمن تبدیل میشود.
منبع: The Daily Mail
انتهای پیام/