|
«آوای نشاط»، محمد سعید سیف، درباره آخرین وضعیت مراکز مشاوره شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاهی اظهار کرد: از سال ۹۸ به این نتیجه رسیدیم که مراکز هدایت شغلی در راستای توامندسازی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی به وجود بیاید. به همین منظور به دانشگاهها پیشنهاد دادیم، اگر علاقه مند هستند این مراکز تخصصی را راه اندازی کنند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با اشاره به اینکه البته بسیاری از دانشگاهها پیش از این با عناوین دیگر این کار را انجام میدادند، افزود: پس از پیشنهاد وزارت علوم تعدادی از دانشگاهها این مراکز را راه اندازی کردند.
وی با اعلام اینکه تاکنون ۳۹ دانشگاه اقدام به راه اندازی مراکز مشاوره شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاهی کرده اند، خاطرنشان کرد: خدمات کاریابی (جایابی)، ارائه خدمات مشاوره و هدایت تخصصی شغلی، ساماندهی کار پاره وقت تخصصی، توسعه بهبود دورههای کارآموزی از جمله وظایف پیشنهادی این مراکز به شمار میروند.
سیف امور مربوط به لغو تعهد خدمت دانش آموختگان (آزادسازی مدرک تحصیلی)، امور مربوط به بیمه بیکاری و معرفی افراد کارآفرین به مراکز کارآفرینی را از دیگر وظایف این مراکز برشمرد.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با اشاره به حمایت مالی وزارت علوم از این مراکز، گفت: وزارت علوم با اختصاص ۳۰ میلیون تومان به هر مرکز از آنها حمایت مالی کرده ولی اگر این مراکز بتوانند برنامههای مشخص و دقیقی ارائه کنند میتوانند مبالغ بیشتری را به خود اختصاص دهند.
وی با بیان این مطلب که در بودجه سال آینده نیز برای حمایت مالی از این مراکز بودجهای مجزا در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: طبیعتاً وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه علاقمند به توسعه این موضوع هستند و میتوانند کمکهای بیشتری ارائه کنند. ولی باید مراکز فوق به دنبال جلب مشارکت صنایع و شرکتها و ارائه خدمات با کمک آنها نیز باشند.
سیف به برترین دانشگاهها در حوزه مراکز شغلی و کاریابی تخصصی اشاره کرد و گفت: اواخر سال ۹۸، تعدادی از این ۳۹ دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند که ۳ دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خوارزمی و صنعتی شریف بهترین عملکرد را در این مراکز داشته اند. اوایل سال ۹۹ نیز تعداد دیگر از این مراکز ارزیابی شدند که ۳ دانشگاه صنعتی سیرجان، محقق اردبیلی و ارومیه به عنوان برترین دانشگاهها برگزیده شدند.
انتهای پیام/