کد خبر: ۵۷۱۹۱
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
وضعیت حمل و نقل عمومی وخیم است وشهرداری تهران از ابتدای سال فقط ۱۰ درصد سهم خود را در توسعه متروپرداخت کرده است. دولتی ها هم هزاران میلیارد به شهر بدهکار هستند اما حناچی به جای اینکه سهم شهرداری راپرداخت و از دولتی ها هم طلب‌ها را وصول کند راه دیگری در پیش گرفت و برای دفتر مقام معظم رهبری نامه نوشت.

آوای نشاط، 

آوای نشاط، محمدباقر قالیباف شهردار اسبق تهران، شهرداری را با ۱۹ هزار میلیارد طلب از دولت واگذار کرد؛ در آن زمان، دولتی‌ها حتی شهردار را به جلسات هیأت دولت هم دعوت نمی‌کردند و سهم شهرداری بر اساس قانون را هم زیرپا گذاشتند به عبارت دیگر پاستورنشینان دست رد به سینه بهشت‌نشینان زده بودند.

* انکار بدهی شهرداری توسط شهردار اصلاح‌طلبان 

در ابتدای کار محمدعلی نجفی شهردار اول اصلاح‌طلبان در دوره پنجم مدیریت شهری، نسخه‌ای از اسناد بدهی‌های دولت به شهرداری در دوره قبل (دوران ۱۲ ساله قالیباف) تهیه و به او ارائه شد اما جالب این است که با وجود مستندات بدهی‌های دولت، شهردار اصلاح‌طلبان این بدهی را منکر شد و در نهایت هم گفت که دولت پولی در بساط ندارد.

پنجمین دوره مدیریت شهری از زمانی که کار خود را آغاز کرد، مدام از نبود پول در شهرداری و بدهی‌ها گله‌مند بود و تأکید داشت که مشکلات فراوانی دارد و نمی‌تواند با این شرایط کاری انجام دهد.

* چراغ سبز روحانی به نجفی برای حضور در پاستور

از سوی دیگر دولت با روی کار آمدن پنجمین دوره مدیریت شهری، از شهردار در جلسات پاستور دعوت کرد و طلسم عدم حضور شهردار در جلسات شکسته شد.

نکته دیگر اینکه محمدعلی نجفی شهردار اول اصلاح‌‌طلبان در شهریور سال 96 اعلام کرد که اصلا معلوم نیست دولت به شهرداری بدهکار باشد و شاید اصلا طلبی وجود نداشته باشد!

به عبارت دیگر با وجود اینکه شهروندان انتظار داشتند با حضور نجفی در هیأت دولت، از حق آنها دفاع شود، اما به نظر می‌رسید که شهردار قصد دفاع از دولت را دارد تا اینکه مطالبات به حق شهروندان را بستاند.

* نجفی حرفش را پس گرفت؛ دولت ۱۰ هزار میلیارد بدهی دارد

خبرنگار فارس در اولین نشست خبری نجفی از وی در خصوص انکار بدهی‌های دولت پرسید. وی گفت: البته من این طور نگفتم و دولت 10 هزار میلیارد تومان بدهی دارد و در سال 96 به دلیل مشکلات مالی نمی‌تواند پولی پرداخت کند.

شهرداری بر اساس قانون مطالباتی از دولت دارد و طی مذاکرات صورت گرفته بین شهرداری وقت و معاون اول رئیس‌جمهور قرار شد اقداماتی صورت گیرد اما دولت به تعهدات خود عمل نکرد و به مدیران شهری در دوره قبل حتی یک ریال هم نداد.

* دولت باید در چه زمینه های به شهرداری سهم ‌می داد؟

عوارض مستمر در مناطق 22‌گانه، عوارض مستمر در مالیات بر ارزش افزوده، عوارض مستمر استانداری تهران،‌ آراء کمیسیون ماده 100، ماده 77 و سایر دعاوی حقوقی، 50 درصد سهم دولت در تخفیفات بافت فرسوده، 50 درصد سهم دولت در تملک و ساخت ایستگاه‌های مترو، سهم دولت در یارانه بلیت شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه (یک سوم بهای تمام شده)، سهم دولت در یارانه بلیت شرکت بهره‌برداری راه‌‌آهن تهران و حومه (یک سوم بهای تمام شده)، 60 درصد سهم شهرداری از محل تخلفات رانندگی وصول شده شهر تهران، 50 درصد سهم دولت در شرکت راه‌آهن تهران و حومه ـ مخارج طراحی و تجهیز از جمله مواردی است که باید دولت پرداخت کند البته دولت بسیار ناچیز در مواردی پرداختی داشته است.

* ادعای مدیران شهری: روابط حسنه ای با دولت داریم 

مدیران شهرداری معتقد بودند روابط حسنه‌ای با دولت دارند و تنش‌ها و درگیری‌ها به اتمام رسیده اما دولتی‌ها به شهرداری تهران کمکی نکردند و جلساتی هم در این زمینه با رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و ... داشتند اما خروجی نداشت.

برخی از هم‌حزبی‌های شهرداری معتقد بودند که خیر دولت به این شهرداری نرسید حتی محمدعلی نجفی شهردار اول اصلاح‌طلبان در نامه‌ای به محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه از عدم پرداخت سهم دولت در توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت و یارانه اتوبوسرانی و مترو گله کرد.

 * فرمول دریافت دیون از دولت

دولتی‌ها پولی به شهرداری ندادند و این در حالی بود که مدیران جدید شهرداری در خصوص فرمول دریافت دیون از دولت مباحثی را مطرح کردند و اعلام کردند در بحث قوانین بودجه ردیف‌هایی وجود دارد که دولت مجاز به کمک است و دولت این ردیف‌ها را پرداخت نکرده است.

شهرداری می‌گوید دولت ردیف‌های مجاز را پرداخت نکرده و حال باید بدهد و این در حالیست که در قوانین بودجه، ردیف‌های بودجه یکساله است و وقتی پرداخت نشد، دیگر نمی‌شود در سال بعد، آن را پرداخت کرد. به همین دلیل برخی از دیون دیگر وجود ندارد.

این در حالی است که مدیران قبلی شهرداری به جد پیگیر بودند که دولت باید هر ساله بر اساس قانون به وظایف خود در این زمینه عمل کرده و سهم خود را پرداخت کند.

* حضور شهردار در جلسات هیات دولت بعد از ۱۴ سال

محمدعلی نجفی شهردار اول اصلاح‌طلبان در دوره پنجم مدیریت شهری گزارش عملکرد 100 روزه‌ای را تهیه کرد و به تمجید از بهبود روابط دولت و شهرداری پرداخت و آن را نویدبخش حل مشکلات شهری دانست و گفت: حضور شهرداری تهران را در جلسات هیأت دولت پس از نزدیک به 14 سال مهیا ساخت حضوری بسیار مهم و راهبردی که می‌تواند موجبات طرح مسائل و دغدغه‌های کلانشهر تهران را در جمع هیأت وزیران مهیا سازد و هم زمینه‌های حل آن را فراهم آورد. تهران و سایر کلانشهرها مسائل مختلفی در حوزه‌های گوناگون دارد که دیدار چهره به چهره با وزرا و طرح هفتگی آنها بی‌شک می‌تواند زمینه‌ساز به نتیجه رسیدن مطلوب این مسائل را فراهم کند.

* نامه نگاری هایی که بی جواب ماند

با وجود اینکه مدیریت شهری مدام از روابط خوب با دولت سخن می‌گفت اما دولت بدعهدی‌های خود را در این دوره هم آغاز کرد و به شهرداری پولی نداد و بارها اعضای شورای شهر در این زمینه تذکراتی دادند اما دولتی‌ها سهم خود را در توسعه حمل و نقل عمومی به درستی پرداخت نکردند و نامه‌نگاری‌ها هم بی‌نتیجه ماند و حتی برخی از اعضا هم به حمایت از دولت پرداختند و گفتند در شرایط فعلی، دولت امکان دادن پول را ندارد.

* شهردار دوم اصلاح طلبان هم نتوانست کاری برای بدهی های دولت به شهرداری کند

نجفی از شهرداری به دلیل بیماری استعفا کرد و رفت؛ افشانی آمد و وی هم تأکید کرد که هنوز رقم بدهی‌های دولت به شهرداری مشخص نیست و در مورد زمان وصول بدهی‌های  دولت به شهرداری هم گفت باید اول رقم بدهی‌ها مشخص شود و سپس با دولت رایزنی کنیم.

وی در خصوص رقم‌های متفاوتی که از سوی برخی از مسؤولین درباره بدهی‌های دولت به شهرداری مطرح شده است،‌گفت:‌ دستور داده‌ام که به دقت بررسی‌های لازم صورت و گزارش عملکرد ارائه شود.

وی با تأکید بر اینکه ارقامی که درباره میزان بدهی‌های دولت به شهرداری تا کنون اعلام شده فاقد سند است گفت:‌به مسؤولین مربوطه شهرداری فرصت دادم تا طی انجام تحقیقات دقیق و با ارائه مستندات رقم دقیق بدهی‌ها را اعلام کنند.

* پرداخت ۱۲۰ میلیارد از ۱۴ هزار میلیارد بدهی!

عمر افشانی در شهرداری تهران بسیار کوتاه بود و وی به دلیل بازنشسته بودن مجبور شد صندلی بهشت را ترک کند و موضوع بدهی‌ها همچنان بلاتکلیف ماند. بارها اعضای شورای شهر در خصوص بدهی‌های دولت تذکراتی دادند اما توجهی به این موضوع نشد و البته در یک مقطع زمانی اعلام شد که  120 میلیارد تومان طلب شهرداری از دستگاه‌های دولت وصول شده است.

این ادعا در قبال مبلغ 14 هزار میلیارد بدهی دولت در دوران محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران بسیار اندک بود اما اعضای شورا معتقد بودند که شروع خوبی بود و دولت چراغ را برای پرداخت دیونش سبز کرده است.

* چراغ دولت برای سومین شهردار اصلاح طلبان قرمز شد/ورود ممنوع حناچی به پاستور

با وجود اینکه بارها اعضای شورا اعلام می‌کردند که در  دوره قبل به دلیل نبود روابط خوب بین مدیریت شهری و دولت حق شهروندان ضایع شده استو در این دوره روابط خوبی وجود دارد و تصمیم دارند که حق شهروندان را بگیرند، در دو سال گذشته هیچ اتفاقی رخ نداد و دولت دیون شهر را پرداخت نکرد حتی در تیر ماه امسال از حضور پیروز حناچی سومین شهردار اصلاح‌طلبان در جلسات هیأت دولت ممانعت صورت گرفت. چرا که حناچی نیم‌طبقه تخلف ملک جماران را تخریب کرده بود به همین دلیل دولتی‌ها از حضور شهردار در جلسات هیأت دولت ممانعت کردند و حتی بعدا هم اعلام کردند که قرار نیست کسی را که چند بار دعوت می‌کنیم، دوباره دعوت کنیم.

* حناچی برای دریافت بدهی دولت به شهرداری چه کرد؟

پیروز  حناچی شهردار تهران درباره بدهی‌های دولت به شهرداری هم می‌گوید این موضوع را از چند جهت پیگیری می‌کنیم مواردی که دولت به موجب آن به شهرداری بدهکار است یک بخش در کمیسیون ماده 100 دستگاه دولتی است موضوع بعدی در بخش حمل و نقل از جمله بلیت‌ها و امور زیرساختی سرمایه‌گذاری بوده و در نهایت مواردی است که از سوی وزارت دارایی تأیید می‌شود که در این زمینه طبق قانون بودجه امکان تهاتر وجود دارد اما دولت تمایلی به این موضوع ندارد چرا که بدهی بانک مرکزی را بیشتر نشان می‌دهد. با این حال در این زمینه 5 هزار میلیارد تهاتر شده است.

به گفته حناچی در بخش بلیت‌ها هم معمولا روزهای آخر سال سازمان برنامه و بودجه بنابر خالی شدن خزانه کمک‌هایی به شهرداری می‌‌کند همچنین امتیازاتی هم از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت به شهرداری داده می‌شود که از سال گذشته شروع شده و روند صعودی داشته و اگر بدهی‌هایی که از سال گذشته باقی مانده است محاسبه شود رقم قابل توجهی است.

درباره بدهی‌های دولت در بخش کمیسیون ماده 100 همه هر زمان که نقل و انتقالی صورت گیرد و یا در بودجه مشخص شده باشد قابل تعقیب خواهد بود.

* دولت ۵ هزار میلیارداز دیون خود را پرداخت کرد

در اردیبهشت سال جاری هم حسن رسولی خزانه‌دار شورای شهر تهران در خصوص بدهی‌های دولت به شهرداری گفت: بدهی‌های دولت به شهرداری 70 هزار میلیارد تومان نیست در واقع ردیف‌هایی که دولت بر اساس آن به شهرداری بدهی دارد در اسناد قانون بالادستی احصا شده است مانند بدهی سنواتی یا در کمک به تجهیز زیرساخت‌های حوزه حمل و نقل عمومی و تأمین ارز مورد نیاز برای این حوزه بیش از 5 هزار میلیارد تومان به روش‌های مختلف مانند تهاتر و اوراق دریافت شده است و این روند ادامه دارد.

رقم دقیق بدهی‌ها دولت به شهرداری در این دوره اعلام نشده است اما قدرت‌الله گودرزی معاون مالی قالیباف در شهرداری تهران به خبرنگار فارس می‌گوید وقتی شهرداری را تحویل دادیم 14 هزار  میلیارد تومان دولتی‌ها بدهکار بودند همچنین یک میلیارد دلار هم باید از صندوق ارزی پرداخت می‌کردند که این امر رخ نداد.

* دولت در دوران قالیباف یک ریال هم نداد

وی ادامه داد: ‌در این دوره دولت بخشی از بدهی‌ها خود را به صورت اوراق مشارکت پرداخت کرده است اما در دوره قبل دولت پولی به شهرداری پرداخت نکرد.

گودرزی تأکید کرد: برای طلب‌های  دولت 3 حسابرس موضوع را بررسی کردند و تمامی مستندات در شهرداری وجود دارد. فقط کافی است مدیران بخواهند تا به اسناد دسترسی داشته باشند.

* هاشمی: دولت حدود 3 تا 4 هزار میلیارد تومان دیون خود را از طریق تهاتر پرداخت کرده است

البته محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران هم در خصوص دیون دولت به شهرداری به خبرنگار فارس، گفت: حدود 3 تا 4 هزار میلیارد تومان دولت دیون خود را از طریق تهاتر پرداخت کرده است و بر اساس گزارش‌های شهرداری دولت حدود 14 تا 15 هزار میلیارد تومان بدهی به شهرداری دارد و همچنین باید یک میلیارد دلار هم از صندوق توسعه ارزی استفاده کند.

هاشمی اضافه کرد: البته ساختمان‌های دولتی، وزارتخانه‌ها و ساخت و سازهایی که بدون مجوز صورت گرفته و پروانه ندارند باید آنها هم در دیون احصا شوند. ساختمان‌هایی وجود دارد که سال‌ها تخلف کرده‌اند اما جریمه خود را پرداخت نکرده‌اند شهرداری تهران باید هر چه سریع‌تر این موضوعات را احصا کند.

به گفته هاشمی، 14 هزار میلیارد بدهی دولت به شهرداری با قیمت 5 سال پیش است.

* دولت در قانون هدفمندی به شهرداری ریالی نداد

وی در خصوص بدهی‌ دولت در قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت: بر اساس قانون دولت باید به شهرداری مبالغی را در قانون هدفمندی پرداخت می‌کرد که عدد آن بالاست اما پرداختی صورت نگرفت در حال حاضر هم که دولت پول ندارد و باید این موضوعات حسابرسی شود و بعد دولت به صورت تهاتر آن را پرداخت کند البته بخشی از بدهی‌ها به صورت تهاتر پرداخت شده است و در حال حاضر سال گذشته حدود 3 هزار میلیارد تهاتر انجام شد اما دیون رقمش بالاست.

* شهرداری به جای دریافت دیون از دولت برای دفتر رهبری نامه می نویسید

با وجود اینکه شهرداری تهران از دولت بیش از 10 هزار میلیارد تومان طلب دارد و به جای اینکه شهرداری به دنبال دیون خود از دولت باشد اما نامه‌ای به دفتر مقام معظم رهبری ارسال کرده و خواستار کمک شد.

پیروز حناچی شهردار تهران در نامه‌ای به رئیس دفتر مقام معظم رهبری، رئیس سازمان برنامه و بودجه و دبیر شورای عالی هماهنگی و امور اقتصادی وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی را وخیم توصیف کرد و خواستار کمک از محل صندوق توسعه ملی شده است و مبلغ درخواستی حدود 8 هزار میلیارد تومان است.

* شهرداری در ۳ سال گذشته یک کیلومتر مترو هم نساخت

شهرداری تهران در سه سال گذشته در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی بسیار ضعیف عمل کرده است تا جایی که محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران اعلام کرد که شهرداری در این مدت حتی یک کیلومتر مترو هم نساخته است اما با انتشار اوراق مشارکت و تغییرات در معاونت حمل و نقل در خرداد امسال، مدیران وعده داده اند تا پایان سال ۱۲ ایستگاه مترو افتتاح می شود.

البته شهرداری هم سهم خود را در توسعه حمل و نقل عمومی پرداخت نکرده است و علی امام مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه تأکید کرده است که فقط با اوراق مشارکت نمی‌توان مترو را توسعه داد و شهرداری هم با توجه به شرایط کرونا و کاهش درآمدها هنوز سهم خود را بسیار اندک پرداخت کرده است.

با وجود اینکه شهرداری سهم خود را هنوز به درستی پرداخت نکرده و دولت هم سهم خود را در توسعه حمل و نقل ریلی پرداخت نکرده است و دیون هزاران میلیاردی به شهرداری دارد اما حناچی به جای پیگیری دیون از دولت برای دفتر مقام معظم رهبری نامه می‌نویسد تا از آنها کمک بگیرد البته حناچی دیگر به جلسات هیأت دولت دعوت نمی‌شود البته در زمان‌هایی هم که به جلسات دولت می‌رفتند این جلسات خروجی برای شهر و شهروندان نداشت و دولتی ها کمک چشمگیری به شهر نکردند و حتی حق مسلم شهر را هم پرداخت نکردند.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: خبر، ، نشاط ، گزارش
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: