در نامه رئیس دیدبان شفافیت و عدالت آمده است: علی(ع) که حجت بر ماست وقتی استاندارش مهمانی یک ثروتمند را میپذیرد در نامهای تاریخی به او اعتراض میکند که «گمان نمی کردم دعوت یک سورچرانی را بپذیری که ثروتمندان در آن استقبال میشوند و بینوایان از شرکت در آن منع میگردند» و برای حاکم اسلامی ویژگیهایی میشمارد که از آن جمله شراکت با مردم در سختیهای معیشتی و همراهی با آنان، در تلخیهای زندگی است که با توجه به شرایط سخت امروز که به تعبیر پیامبر صلی الله علیه و آله سیاستمداران و عالمان مسئول اصلی آن هستند، نباید از همدردی غفلت شود. همینطور توصیه اکید حضرت امیر است که در برخورداری مادی خود را مقدم بر مردم قرار ندهید که در این صورت هلاکت آغاز میشود.
وی با بیان اینکه نمایندگی به اقتضای ذات خود و نیز فرهنگ سیاسی موجود کاری دشوار و کاهنده است، یادآورشد: ایمنی و کارایی در انجام وظائف نمایندگی مردم، باید برایش فراهم باشد. پرواضح است که ایمنی و کارآیی مترادف با تجملگرایی و راحت طلبی نیست.
نماینده پیشین مجلس ادامه داد: مدت زمانی که نماینده برای سرکشی به مردم حوزه انتخابیه یا سرکشی از حوزه های دیگر صرف می کند، ماهی یک بار به مدت ۱۰ روز است و معمولاً مسافت زیادی را طی میکند. لذا خودروی نسبتاً ایمن که علیالقاعده کمتر خسته میکند لازم است. مجلس مکلف است تامین این وسیله را بر عهده بگیرد. ولی چرا خودروی دنا پلاس، با اضافات لوکس حداکثری؟ و چرا نماینده بهای آن را که نصف قیمت بازار است آن هم به صورت قسطی بپردازد و آن را مالک شود که بعضاً سر از بازار درآورد و یا در خدمت فرزند یا همسر قرار گیرد؟
توکلی در این نامه تاکید کرد: مجلس مکلف است برای نمایندگان شهرستان خانهای تهیه کند این خانه باید در حدی باشد که چند میهمان از مراجعان را جای دهد. این مشکل برای نمایندگانی که از حوزههای عشایری به مجلس میآیند بیشتر وجود دارد. اما چرا آپارتمان۲۵۰ متری در سعادت آباد؟ امیر المومنین در همان نامه بازخواستش از ابن حنیف میفرماید: «فَاتَّقِ اللهَ یا ابْنَ حُنَیفٍ وَ لْتَکْفُفْ أَقْرَاصُکَ لِیکُونَ مِنَ النَّارِ خَلَاصُکَ» ای پسر حنیف از خدا پروا کن و باید با قرصهای نان خود بسازی تا از آتش جهنم رهایی یابی.
رئیس دیدبان شفافیت و عدالت در ادامه این نامه پیشنهاداتی را به شرح زیر ارائه کرده است؛
۱. مجلس تمام ۳۵۰ خودروی تحویل گرفته را بازگرداند و به جای آن خودروی پژو پارس یا کم و بیش در حد آن بخرد.
۲. خودرو امانت به نماینده داده شود و طبق عرف کارشناسی هزینه بنزین و تعمیرات به حساب خدمات نمایندگی ریخته شود
۳. به نماینده گفته شود که در پایان ۴ سال خودروهای امانتی با قیمت حراج به فروش گذارده میشود و نماینده در خرید در شرایط برابر، اولویت دارد.
۴. برای استفاده بیشتر و بهرهوری از وقت، نماینده اجازه داشته باشد برای حوائج خانوادگی از خودروی امانتی استفاده کند.
۵. برای سرکشی به حوزه انتخابیه هیچ نمایندهای حق نداشته باشد از هیچ دستگاه حکومتی (بدون استثنا) خدمات حمل و نقل بپذیرد، و یا بدتر، از آنان بخواهد.
۶. وزارت کشور طی قراردادی که هزینه آن را ماهانه مجلس به وزارت کشور میپردازد، در حوزه انتخابیه یا سفر ماموریتی با مبدا حوزه نماینده مزبور، از ظرفیت موجود خودش، خدمات ارائه کند. باید خرید خودرو به دست فرمانداران برای این مقصود، به تایید وزیر کشور برسد. اسامی حوزههای برخوردار از این خدمت را هیئت رئیسه مجلس تعیین میکند.
۷. نماینده نباید از خودرو در حدی برای خانواده استفاده کند که عرفاً گفته شود خودروی مجلس به خانواده تعلق گرفته است یا در به کارگیری آن در حدی خست به خرج دهد که متهم شود میخواهد در پایان ۴ سال خودروی سالمی داشته باشد.
وی در پایان این نامه تاکید کرد: نمایندگان عزیز، رهبری این مجلس را مجلس انقلابی خواندهاند. کاری کنید که این صفتِ اِکرامی به شما بیاید و مردم را به باور برساند.