کد خبر: ۵۷۳۷۱
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۰
سناتورهای جمهوری‌‌خواه با ارسال نامه‌ای از رئیس‌جمهور آمریکا خواستند تا اجرای تحریم‌های نفتی علیه جمهوری اسلامی و خریداران نفت ایران را تشدید کند.

نامه ضدایرانی جمهوری‌خواهان به بایدن برای تشدید تحریم نفتی

به گزارش آوای نشاط ، «تام کاتن» سناتور تندرو جمهوری‌خواه و از منتقدان برجام به همراه ۹ سناتور دیگر جمهوری‌خواه با ارسال نامه‌ای به «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا ضمن انتقاد از افزایش صادرات نفت ایران، خواهان اجرای تحریم‌ها علیه نفتکش‌های حامل نفت ایران و خریداران نفت ایران شدند.

بنا بر گزارش وبگاه «مارکت اسکرینر»، سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا به رهبری کاتن در نامه خود به بایدن که روز گذشته (جمعه) منتشر شده است، نوشتند: «مالکان کشتی و مشتریان نفت ایران در چین بیشتر ریسک می‌پذیرند، زیرا معتقدند که دولت شما برای تنبیه آنها به خاطر جرایمی که مرتکب می‌شوند، بسیار ضعیف و بلاتکلیف است».

در ادامه این نامه با انتقاد از سیاست‌های دولت بایدن در قبال ایران آمده است: «عدم تمایل شما برای انجام اقداماتی که می‌تواند مذاکرات هسته‌ای محکوم به شکست وین را به خطر بیندازد، به طور غیرقابل انکاری این مجرمان را جسورتر کرده است».

این سناتورهای جمهوری‌خواه در این نامه و در ادامه با تأکید بر رشد صادرات نفت ایران خاطرنشان کرده‌اند: «در همین حال، رشد فروش نفت، خزانه رژیم ایران که زمانی خالی بود را مجدداً پر کرده و اهرم مهم آمریکا در قبال ایران را از بین برده و ایران را ترغیب کرده است که مذاکرات در وین را متوقف کند و به صورت غیرقابل برگشتی به سمت دستیابی به سلاح‌ هسته‌ای پیش برود».

این سناتورهای جمهوری‌خواه سپس در ادامه با اشاره به این موارد از دولت بایدن درخواست کردند تا اقداماتی را علیه صادرات نفت ایران در پیش بگیرد و نوشتند: «دیگر وقت آن رسیده که تردید را کنار بگذارید. شما امنیت ملی آمریکا را در معرض خطر قرار می‌دهید».

این نامه می‌افزاید: «ما از شما می‌خواهیم تا تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌هایی که نفت ایران را خریداری می‌کنند و همچنین علیه نفتکش‌های خارجی که تجارت غیرقانونی نفت ایران را زنده نگه می‌دارند، اجرا کنید».

این سناتورهای جمهوری‌خواه که برای از بین بردن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» و همچنین «دونالد ترامپ» نیز به اتهام‌زنی به ایران ادامه داده بودند، در این نامه نوشتند: «هر روز تأخیر، پول بیشتر و بیشتری برای تأمین مالی فعالیت‌های تروریستی‌ در اختیار ایران قرار می‌دهد و زمان بیشتری به این کشور برای تولید سلاح هسته‌ای می‌دهد. همچنین یادآور می‌شویم که تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران اجباری است و با اکثریت دو حزب به تصویب کنگره رسیده است. شما بالاتر از قانون نیستید و باید از نقض آن دست بردارید».

سناتورهای امضاکننده نامه ضدایرانی

سناتورهایی که این نامه را امضا کرده‌اند شامل «تام کاتن»، «مارشا بلکبرن» از ایالت تنسی، «چاک گراسلی» از ایالت آیووا، «تام تیلیس» از ایالت کارولینای شمالی، «بیل هاگرتی» از ایالت تنسی، «جونی ارنست» از ایالت آیووا، «تد کروز» از ایالت تگزاس، «جیمز لنکفورد» از ایالت اوکلاهما، «مایک براون» از ایالت ایندیانا و «جان کورنین» از ایالت تگزاس هستند.

تام کاتن که از جمله سناتورهای کنگره آمریکا بود که اقدامات زیادی را برای پاره‌ کردن برجام انجام داد در ماه‌های اخیر نیز در صفحه توییتر خود نوشت که جمهوری‌خواهان در صورتی‌که قدرت بگیرند، دوباره برجام را پاره خواهند کرد.

وی ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت جو بایدن در قبال ایران نوشت: «توافق هسته‌ای (جو) بایدن-ایران حتی از آنچه قبلاً حاصل شده بود بدتر خواهد بود و وقتی جمهوری‌خواهان (در آمریکا) قدرت بگیرند، مجدداً پاره خواهد شد».

«تام کاتن» نماینده جمهوری‌خواه مردم ایالت آرکانزاس در مجلس سنای آمریکا که اواسط اسفند ماه ۱۳۹۳ با سازماندهی نامه سرگشاده گروه ۴۷ نفره از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا خطاب به رهبران ایران خبرساز شد و همواره پای ثابت طرح‌‌های مختلف ضد ایرانی در کنگره آمریکا بوده است، بارها با انتقاد از عملکرد دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی هشدار داده است که با روی کار آمدن مجدد جمهوری‌خواهان، هرگونه توافق هسته‌ای با ایران پایدار نخواهد بود و پاره می‌شود.

پس از روی کار آمدن دولت بایدن، مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران با یادآوری این واقعیت که آمریکا،‌ طرفی بوده که از برجام خارج شده،‌ تاکید کرده‌اند که نخست آمریکا باید به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای و قطعنامه ۲۲۳۱ بازگردد و پس از راستی آزمایی، ایران نیز کاهش تعهدات برجامی خود را متوقف کرده و به پایبندی کامل به برجام باز خواهد گشت.

ارسال این نامه در حالی صورت می‌گیرد که دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریم‌ها بین هیأت‌های مذاکره‌ کننده ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در  پایتخت اتریش در جریان است و براساس تفاهم صورت گرفته بین طرف‌ها قرار است از امروز این مذاکرات برای یک هفته متوقف شود تا هیأت‌ها برای مشورت و رایزنی به پایتخت‌ها مراجعت کنند. در همین خصوص نیز یک منبع آگاه به فارس گفت که با توجه به اهمیت موضوعات باقیمانده و لزوم اتخاذ تصمیمات سیاسی، براساس تفاهم صورت گرفته هیأت‌ها برای مشورت و رایزنی به پایتخت‌ها مراجعت می‌کنند و بعد از این وقفه یک هفته‌ای، مذاکرات از سر گرفته خواهد شد. این منبع با بیان این‌که روند گفت‌وگوها در مجموع سازنده و رو به جلو بوده، اظهار داشت: اگر طرف‌های مقابل پس از بازگشت از پایتخت‌ها تصمیمات لازم را اتخاذ کنند، امکان حرکت سریع‌تر به سمت توافق وجود دارد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: