|
آوای نشاط ـ عبدالمطهر محمدخانی در واکنش به برخی اخبار مبنی بر زنانه و مردانه شدن پارکهای تهران توضیحاتی ارائه داد و گفت: علاوه بر اینکه خانواده محوری و ایجاد فضای سالم تفریحی در تهران از اهداف مدیریت شهری در این دوره است، یکی از مطالبات جدی مردم از شهرداری تهران در دوره ششم، نیز سالمسازی و مناسبسازی پارکها بوده که بارها در دیدارهای عمومی مردمی شهرداری از مناطق مختلف تهران به مدیران گوشزد شد، چون مردم برای حضور در پارکها و بوستانهای تهران با مشکلاتی مواجه هستند.
فضای پارکها مطلوب شهروندان نیست و احساس امنیت نمیکنند
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهروندان تهرانی بارها به صورت حضوری و یا ثبت شکایات در سامانههای شهرداری به این موضوع اعتراض کرده و گفتهاند برای حضور خانوادههایشان در این فضای پارکها احساس امنیت نمیکنند، ادامه داد: طبق آمار این موضوع در حوزه خدمات شهری یکی از مهمترین مطالبات مردمی ثبت شده است.
درخواست شهروندان برای پاکسازی پارکها از حضور اراذل و اوباش، افراد هنجار شکن و سگ گردانان
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه بارها مردم در مقابل شهردار تهران و معاونین این مطالبه را تکرار کردهاند که پارکهای جای حضور خانوادهها نیست و مردم خواستار پاکسازی پارکها از حضور اراذل و اوباش، فروشندگان مواد مخدر، معتادان متجاهر و افراد هنجارشکن شدند، گفت: سگگردانی دیگر معضل مورد اشاره خانوادهها برای حضور در فضای پارکها و بوستانها است.
وی افزود: مواردی از حمله سگها به کودکان و خانوادهها طی سالهای اخیر در پارکها گزارش شده که یا باعث جراحات جسمی و یا آسیبهای روحی آنان شده است.
۳۰ پارک در نواحی شهرداری برای حضور مادر و کودک ایمنشده است
محمدخانی مناسبسازی پارکها و بوستانها را راه حل شهرداری برای حل این معضلات برشمرد و اظهار کرد: برای مناسبسازی پارکها، چند راهحل را پیشرو داشتیم. یکی از راهحلها این بود که تمام پارکها را برای مناسبسازی زیر بار عملیات اجرایی و بهسازی ببریم و یا اینکه در هر ناحیه شهرداری یک پارک برای حضور خانوادهها تحت عنوان پارک مادر و کودک مناسبسازی شود که در نهایت، راهحل دوم برگزیده شد.
ایجاد اتاق مادر و کودک و اصلاح معابر و ایمن سازی آن برای حضور کودکان
سخنگوی شهرداری تهران با یادآوری این نکته که مرحله نخست اجرای این طرح تا پایان سال ۱۴۰۰ انجام شد، و طی این دوره بیش از ۳۰ پارک (یعنی در هر منطقه به صورت متوسط یک پارک) برای حضور خانوادهها مناسبسازی شد، گفت: اتاقهای مادر و کودک و اصلاح معابر برای عبور و مرور کودکان در این پارکها ایمن شد و علاوه بر این با نیروی انتظامی برای ایجاد امنیت بیشتر در این پارکها مذاکراتی صورت گرفته است.
همه اقشار خواستار تغییر مثبت در پارکها هستند نه تنها یک قشر خاص
محمدخانی ادامه داد: این موضوع یک مطالبه جدی مردمی از سوی همه اقشار، با سلایق مختلف بود و از سوی یک قشر خاص مطرح نشده است.
وی گواه این فراوانی درخواست را مطالبات ثبت شده مردمی در سامانههای شهرداری و دیدارهای مردمی شهردار عنوان کرد و گفت: پیش از شروع دوره ششم شهری در تهران، کمپینهای اعتراضی نسبت به شرایط نامناسب بوستانها و پارکهای تهران در رسانهها مثل خبرگزاری فارس ثبت شده بود.
تفکیک جنسیتی انجام نشد، فضا را مناسبسازی کردیم
سخنگوی شهرداری تهران یادآور شد: طبق این طرح در هر ناحیه تنها یک پارک مناسبسازی شده و موضوع تفکیک جنسیتی مطرح نبوده است بلکه در پارکهای منتخب شرایط برای حضور کودکان و مادر مناسب سازی شده است.
پارک مادر و کودک با بوستان بانوان متفاوت است
محمدخانی با یادآوری این نکته که پارکهای مناسبسازی شده مادر و کودک متفاوت از پارکهای مخصوص بانوان است، گفت: پارکهای اختصاصی بانوان از سالهای گذشته در شهرداری تهران وجود داشته و به خدماترسانی ادامه میدهد.
فضای پارک مادر و کودک پوشیده و تفکیک شده نیست
وی افزود: ممکن است در سالهای پیشرو به تعداد پارکهای بانوان هم افزوده شود اما ایجاد بوستانهای مادر و کودک به معنای توسعه فضای اختصاصی، کاملاً پوشیده و مجزا برای بانوان یا تفکیک جنسیتی در پارکها نیست.