|
آوای نشاط ـ مطالعه کالج امپریال لندن اولین مطالعهای بود که تأثیر واکسنها را در مقیاس جهانی نشان میدهد و بر اساس سوابق و تخمین مرگ از ۱۸۵ کشور بوده است.
دکتر «الیور واتسون»، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «یافتههای ما کاملترین ارزیابی تا به امروز را از تأثیر جهانی قابل توجهی که واکسیناسیون بر پاندمی کووید ۱۹ داشته است، ارائه میکند.»
در سال اول واکسیناسیون، محققان تخمین زدند که ۱۹.۸ میلیون مورد از ۳۱.۴ میلیون مرگ احتمالی جلوگیری شد. حدود ۱۲.۲ میلیون مرگ و میر پیشگیری شده در کشورهای با درآمد بالا و متوسط بالا بوده است.
این مطالعه تخمین میزند که اگر سازمان جهانی بهداشت به هدف خود یعنی واکسینه کردن ۴۰ درصد از جمعیت هر کشور تا پایان سال ۲۰۲۱ دست مییافت، میتوانست از ۵۹۹۳۰۰ مرگ دیگر هم جلوگیری کند.
واتسون میگوید: «از هر پنج مرگ ناشی از کووید در کشورهای کم درآمد میتوان از مرگ یک نفر جلوگیری کرد.»
این مطالعه خاطرنشان کرد که علیرغم سرعت پخش واکسن در سراسر جهان، بیش از ۳.۵ میلیون مرگ ناشی از کووید از زمان اولین واکسن در دسامبر ۲۰۲۰ گزارش شده است.
در مجموع، ۷۹ درصد از مرگهای پیشگیری شده به دلیل محافظت مستقیم واکسنها علیه کووید ۱۹ شدید بوده است. ۴.۳ میلیون مرگ و میر جلوگیری شده باقیمانده ناشی از کاهش انتقال ویروس و کاهش بار سیستمهای مراقبت بهداشتی بوده است.
انتهای پیام/