|
آوای نشاط: براساس وبسایت ناسا، آمریکا تنها کشوری است که فضانوردان را روی ماه قرار داده است و آخرین فرود آن تقریبا ۵۰ سال پیش طی ماموریت آپولو(Apollo) بود. چین و ناسا در حال رقابت برای انجام اولین ماموریت پس از ۵۰ سال و فرود انسان بر ماه هستند. دو پرتاب اخیر نشان میدهد که ناسا ممکن است برتری داشته باشد، اما هنوز برنده مشخصی وجود ندارد. چین برنامه کاوش ماه خود را در سال ۲۰۰۴ آغاز کرد و از سال ۲۰۰۷ تاکنون پنج کاوشگر رباتیک را به فضا پرتاب کرده است. ناسا موشک جدید ماه خود را برای اولین بار در ۱۵ نوامبر به فضا پرتاب کرد که این موشک حامل سفینه فضایی اوریون است که برای حمل فضانوردان در ماموریتهای بعدی ماه طراحی شده است. اکنون اوریون بدون خدمه در یک پرواز آزمایشی دور ماه میچرخد تا مطمئن شود دفعه بعد میتواند با خیال راحت مسافران خود را به آنجا ببرد.
در حالی که تا چندی پیش جهان با ابرغولی به نام کرونا در حال مبارزه بود و بیشتر توجه و تمرکز اکثر دانشمندان جهان بر روی توسعه روشی نوین برای مبارزه با این ویروس منحوس بود، چینیها با آرامش در حال پیش بردن یک به یک برنامههای فضایی خود بودند و حتی توانستند در سال ۲۰۲۱ بخش اصلی ایستگاه فضاییشان را نیز پرتاب کنند. یکی از دلایلی که چین به ساخت ایستگاه فضایی خود روی آورده این است که چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفتهترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین میچرخد، ایجاد کند.
چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان میلیاردها دلار در برنامه فضایی نظامی خود صرف کرده است و در نهایت نیز امیدوار است بتواند انسان را به ماه بفرستد. چین برای آنکه بتواند همپای رقبایی چون ایالات متحده آمریکا و روسیه شود، راه زیادی را طی کرده است؛ چرا که فضانوردان این دو کشور تاکنون اکتشافات فضایی گستردهای را انجام دادهاند و تجربه بسیاری نیز در انجام این کار دارند.
پس از گام نهادن آمریکا و روسیه، چین ساخت ایستگاه فضایی خود را آغاز کرد. آزمایشگاه تیانگونگ یک در سال ۲۰۱۱ پرتاب شد. در سال ۲۰۱۳ دومین فضانورد زن چینی به نام "وانگ یاپینگ" یک ویدئو از داخل ماژول این ایستگاه فضایی برای تمام کودکان سراسر جهان ثبت کرد. این فضاپیما همچنین برای آزمایشهای پزشکی و مهمتر از همه آزمایشهایی که برای آمادهسازی ساخت ایستگاه فضایی در نظر گرفته شده بود، استفاده شد.
علاوه بر یک ایستگاه فضایی، چین همچنین در حال برنامهریزی برای ساخت پایگاهی در ماه است و سازمان فضایی ملی این کشور اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۲۹ یک ماموریت سرنشیندار به ماه را پرتاب کند. اما ماموریت سفر به ماه آنها در سال ۲۰۱۷ و زمانی که موشک لانگ مارچ-۵ Y۲(یک پرتابگر فوق سنگین) در ماموریت ارسال ماهوارههای ارتباطی به مدار ناکام ماند، با شکست مواجه شد.