کد خبر: ۶۰۳۲۵
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۴
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره تنظیم لایحه محرومیت افراد بیسواد از دریافت خدمات اجتماعی در مجلس و سرنوشت آن توضیح داد.

آوای نشاط: علیرضا عبدی با اشاره به اینکه در ایران قوانین اجبار باسوادی وجود ندارد، گفت: افراد بیسواد در برخی کشور‌ها از خدمات اجتماعی محروم می‌شوند، سال ۹۳ در ایران تصمیم گرفته شد تا لایحه‌ای برای محرومیت افراد بیسواد از دریافت خدمات اجتماعی به مجلس ارسال شود، اما این موضوع در هیئت بررسی و تطبیق مجلس مسکوت ماند.

وی افزود: در در کشور‌هایی که نگاه کمونیسیتی دارند مانند کره شمالی و کوبا به دلیل محرومیت از خدمات اجتماعی، نرخ بیسوادی صفر است، اما در ایران نمی‌توان چنین نگاهی داشت، چون برخلاف عدالت است بنابراین باید جریان انگیزشی ایجاد کنیم.

عبدی بیان کرد: یک میلیون و ۷۰۰ هزار بیسواد در میان جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال کشور داریم و عمده بیسوادان در سنین بالا قرار دارند از سوی دیگر با سوادی تا پایان دوره ابتدایی جزو وظایف سازمان نهضت سواد آموزی است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره آموزش سواد متناسب با شرایط زندگی افراد گفت: انعطاف در زمان و محتوا یکی از نقاط قوت آموزش غیررسمی است و اگر محتوا با شرایط زندگی افراد هماهنگ باشد، انگیزه ایجاد می‌شود به عنوان مثال اگر کشاورز محتوایی را درباره کشاورزی بیاموزد، انگیزه بیشتر و یادگیری سریعتری خواهد داشت به همین دلیل نهضت سوادآموزی برای کارگران، کشاورزان، اصناف، بانوان و سنین کمتر کتاب‌های مجزا دارد.

باسوادی ۳۰۰ هزار از زنان عشایری

وی بیان کرد: تاکنون ۳۰۰ هزار نفر از زنان عشایر و روستایی تحت پوشش آموزش سواد قرار داده‌ایم و ۱۰۰ هزار نفر دیگر را هم باید آموزش دهیم.

عبدی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی و فرهنگی در بیسوادی زنان بسیار موثر است، عنوان کرد: اگر اقداماتی در حوزه فرهنگ اجرا شود، سرعت باسوادی بیشتر خواهد شد. قانونگذار سال ۶۶ شورای عالی پشتیبانی سواد را طراحی کرد تا نهاد‌های مختلف به سازمان نهضت سوادآموزی کمک کنند چرا که این سازمان به تنهایی نمی‌تواند تمام مشکلات اقتصادی و فرهنگی مرتبط با بیسوادی را رفع کند.

وی ادامه داد: جلسات شورای عالی پیشتیبانی سواد، حدود ۶ سال است که تشکیل نمی‌شود البته هفته آینده جلسه این شورا با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار خواهد شد باید توجه داشت تا همه همکاری نداشته باشند نمی‌توان معضل بیسوادی را حل کرد.

۸۸۰ هزار اتباع خارجی باسواد شدند

عبدی با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب تا کنون ۸۸۰ هزار نفر از اتباع خارجی ساکن کشور را با سواد کردیم، این عدد در دنیا فوق العاده است و معمولاً کشور‌ها چنین مسئولیتی را نمی‌پذیرند، بیان کرد: علاوه بر آموزش دهنده‌های ایرانی از آموزش دهنده‌های اتباع نیز استفاده می‌کنیم همچنین در دو کشور سوریه و افغانستان روش‌های سوادآموزی ایران در حال اجرا است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: در سال‌های مختلف مشوق‌های متنوعی برای باسوادی داشتیم به عنوان مثال ۲۰ درصد سرانه آموزشی به افراد بیسواد ارائه می‌شد، اما در ۱.۵ سال اخیر به دلیل اینکه نهضت با بحران مالی همراه است، اجرا نشد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: