|
آوای نشاط: حمیدرضا عراقی مدیرعامل سابق شرکت ملی گاز ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به وضعیت زمستان سخت اروپا و راهکارهای آنها در مواجهه با این بحران عنوان کرد: در شرایط فعلی اروپاییها در رفاه نیستند و نمیتوانند آزادانه از انرژی استفاده کنند. با وجود تلاشهایی که اروپاییها در راستای کاهش اثرات بحران انجام دادهاند، میتوان گفت که نتوانستهاند اثر عدم دسترسی به گاز روسیه را به صفر برسانند.
وی گفت: مثلاً آلمان به عنوان قطب تولید محصولات شیمیایی در اروپا، بیش از 70 درصد از گاز موردنیاز خود را از روسیه وارد میکرد و امکان ندارد که بتواند اثر عدم دسترسی به این انرژی را از بین ببرد. بنابراین، جنگ روسیه و اوکراین و قطع صادرات گاز روسیه به اروپا در صنایع و زندگی مردم کشورهای این قاره اثرگذار بوده است. صنایع آنها محدود شده و سطح رفاه مردم تحت تأثیر قرار گرفته است.
عراقی افزود: شرایط فعلی و تداوم جنگ، به نفع آمریکاست و واشنگتن به راحتی در حال فروش گاز طبیعی مایع شده (LNG) به اروپاییهاست و مخازن این کشورها را پر میکند و از این محل درآمد «بسیار بالایی» بهدست آورده است.
فرصت ایران در بازار جهانی فولاد در غیاب اروپا
مدیرعامل سابق شرکت ملی گاز ایران گفت: اروپا در حال انجام پروژههایی است که بتواند وابستگی خود را به منابع انرژی سنتی مانند گاز کاهش دهد و به استفاده از انرژیهای نو بپردازد. نمیدانیم واقعاً اروپا چقدر میتواند این پروژهها را به درستی پیش ببرد. قطر هم در این شرایط فعال شده است و در حال ارائه انرژی به اروپا و بهرهبرداری از شرایط به نفع خودش است.
وی تاکید کرد: اروپاییها در تلاش هستند تا با انجام اقداماتی بحران را پشت سر بگذارند، اما شرایط فعلی بر تولیدات صنعتی این قاره اثر گذاشته است. اینکه این اثرگذاری چقدر بوده است نیاز به بررسی دارد، اما قطعاً عدم دسترسی به انرژی روسیه در این موضوع اثرگذار بوده است.
عراقی با اشاره به اینکه ما بعد از جنگ روسیه و اوکراین برای اولین بار به هفتمین کشور تولیدکننده فولاد در جهان تبدیل شدهایم، گفت: شرایط فعلی قطعاً میتواند یک فرصت برای ili کشورهای دارای منابع از جمله ایران باشد.
بهینهسازی مصرف گاز تنها راهکار مواجهه با کمبود گاز در ایران است
مدیرعامل سابق شرکت ملی گاز ایران با اشاره به مشکل ناترازی گاز در کشور ما افزود: مشکل ناترازی گاز در کشورمان با انجام سیاستهای خاصی مانند بهینهسازی مصرف قابل حل است. ما باید بتوانیم به مدیریت مصرف خود بپردازیم و گاز مازاد را به دیگر کشورها صادر کنیم. اگر دولت به صورت جدی به موضوع مدیریت مصرف گاز در کشورمان ورود کند، حتی میتوانیم خوراک نیروگاه ها را به صورت کامل با گاز طبیعی تأمین کنیم و به صادرات سوخت مایع آزاد شده بپردازیم و درآمد ارزی داشته باشیم.
وی گفت: در حال حاضر روزانه حدود 650 میلیون متر مکعب در بخش خانگی گاز مصرف میکنیم. اگر دولت پروژهای را به اجرا بگذارد که مردم نیز احساس کنند به نفع آنهاست و همکاری کنند، امکان مدیریت ناترازی گاز در کشورمان وجود دارد.
عراقی گفت: طبیعتاً اینکه ایران توانسته است برای اولین بار به هفتمین تولیدکننده فولاد در جهان تبدیل شده است، نشان میدهد که شرایط فعلی یک فرصت برای کشورمان هست که بتواند تولیداتش را افزایش دهد و در بازارهای بینالمللی حضور موثری داشته باشد. صنایع اروپایی به دلیل بحران انرژی در زمینه تولید محصولات انرژیبر و در زنجیره خوراک گاز با مشکل مواجه شده است.