|
آوای نشاط: در بیانیه پنتاگون آمده است: نیروی هوایی آمریکا بار دیگر موشک مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کرد. این موشک شرکت لاکهید مارتین تمام مراحل پرواز خود را با موفقت طی کرد. این آخرین آزمایش موشک مافوق صوت ساخت شرکت لاکهید مارتین بود که دادههای مهمی را در زمینه فناوری مافوق صوت به نیروی هوایی ارائه میدهد.
پنتاگون افزود که موشک مافوق صوت با سرعتی بیش از ۵ ماخ در ارتفاع بالاتر از ۶۰ هزار پا و با بردی بیشتر از ۳۴۵ مایل پرواز کرد. در این بیانیه آمده است که پرواز آزمایشی قابلیت ها و عملکرد بهبود یافته ای را نشان داد.
به گفته پنتاگون، ارتش این کشور اکنون دو موشک مافوق صوت ساخت شرکت های لاکهید مارتین و رایتئون در اختیار دارد که می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
پیش از این، نیروی هوایی آمریکا 22 آذر ماه اعلام کرد که یک موشک مافوق صوت را آزمایش کرده که از یک هواپیمای بمب افکن بی ۵۲ پرتاب شده و دارای برد ۱۶۰۰ کیلومتر است و می تواند به حداکثر سرعت پرواز تا ۲۰ ماخ برسد.
نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که این آزمایش در ۹ دسامبر در سواحل کالیفرنیای جنوبی انجام شده و "اولین آزمایش کامل یک موشک نمونه اولیه" بوده است.
تاکنون آزمایش موشک مافوق صوت آمریکا که توسط غول تسلیحاتی این کشور یعنی لاکهید مارتین توسعه یافته است، سه بار شکست متوالی داشته که این امر منجر به تاخیر در تولید نوع عملیاتی این نوع موشک در ماه سپتامبر شد.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که در زمینه فناوری موشک های مافوق صوت ناتوان مانده و بارها در انجام آزمایش چنین موشک هایی شکست خورده، همچنان در تقلا برای رفع این عقبماندگی نظامی در مقابل روسیه و چین است.
شبکه خبری سیانان در گزارشی نوشت: دریاسالار «جانی ولفی» (Johnny Wolfe) مدیر «برنامه سامانه های راهبردی» نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که توانایی نظامی چین و روسیه موجب شده تا آمریکا توسعه سلاح های مافوق صوت خود را سرعت بخشد و پنتاگون به دنبال تسریع انجام تحقیقات و افزودن بر آزمایشها برای جبران این ناکامی و عقب ماندگی نظامی است.
مدیر برنامه سامانه های راهبردی نیروی دریایی آمریکا با اذعان به این ناتوانی نظامی، گفت: تا همین اواخر، قصد چندانی برای دست یافتن به این فن آوری و قرار دادن آن در یک سیستم تسلیحاتی وجود نداشت، اما اکنون این نیاز وجود دارد و به همین خاطر است که فوریت دست یافتن به آن احساس می شود.
براساس این گزارش، پنتاگون برای انجام تحقیقات در زمینه سلاح های مافوق صوت مبلغ ۴.۷ میلیارد دلار برای سال آینده درخواست کرده است، این مبلغ بیش از ۳.۸ میلیارد دلار بودجه در نظر گفته شده از سوی کمیته تحقیقات کنگره است.
وزارت دفاع آمریکا قصد دارد تا سلاح مافوق صوت دور برد را تا سال آینده میلادی از حالت آزمایشی خارج و عملیاتی کند؛ نیروی دریایی آمریکا نیز قصد دارد در سال ۲۰۲۵ نسخه ای از این سلاح را بر روی ناوشکن موشکهای هدایت شونده کلاس زوموالت (Zumwalt-class destroyer) به کار گیرد و نسخه دیگری نیز برای زیردریایی تا اواخر این دهه در نظر گرفته است.