|
آوای نشاط : ابراهیم رئیسی صبح جمعه در مراسم بهره برداری از فاز نخست تونل انتقال آب سد کانی سیب به دریاچه ارومیه با تبریک سالروز ولادت امام حسین (ع)، اظهار کرد: امام حسین الگو و باور مشترک همه مسلمان است، امام حسین (ع) نقطه اعتقاد همه مسلمانان است هم شیعه و سنی و هم مسیحی، زرتشتی همه ادیان توحیدی به امام حسین (ع) احترام میگذارند، چه زیبا امروز روز پاسدار نامگذاری کردند، روز پاسدار را به همه پاسداران تبریک می گویم.
وی ادامه داد: امام حسین باور مشترک همه ادیان است به عنوان یک الگوی مجاهد برای مبارزه با ظلم و حتی مسیحیت و زرتشتیها هم به امام حسین علیه السلام احترام میگذارند.
رئیس جمهور با بیان اینکه این استان و این منطقه شاهد جانفشانیهای نیروهای پاسدار و بسیج و نیروهای مسلح ارتش و سپاه برای امنیت بوده است، افزود: جمع شدن امروز ما در اینجا مرهون پاسداران هستیم و از ارتش و سپاه تشکر میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه وحدت و انسجام ملی در این منطقه بین شیعه و سنی و سایر ادیان ابراهیمی این وحدت و انسجام مثال زدنی است، اضافه کرد: این طرح یک طرح ملی است و فقط به دو استان آذربایجانغربی و شرقی ارتباط ندارد بلکه نشان دهنده اهمیت جمهوری اسلامی ایران برای حفظ دریاچه ارومیه است و به عنوان یک طرح زیست محیطی برای همه شهروندان و منطقه بتواند مؤثر باشد.
رئیسی دشمن نمیخواهد ما وحدت داشته باشیم و همین مراسم برخلاف خواست دشمن است، اضافه کرد: این جلسه، جلسهای نیست که دشمن بخواهد روحانی، دانشگاهی، پاسدار و ارتشی کنار هم بنشیند در یک طرح زیست محیطی همکاری شأن را جشن بگیرند این خواست دشمن نیست، این طرح، یک طرح ملی است ولو در ارومیه واقع شده است و مربوط فقط به استان آذربایجان غربی و آذربایجان غربی نیست، این طرح به منطقه ارتباط دارد، طرح زیست محیطی که نشان دهنده اهمیتی است که جمهوری اسلامی ایران به حفظ دریاچه ارومیه دارد، سرمایه گذاری میکند همه مسئولان همت دارند افتتاح شود برای همه ساکنان این استان یک حرکت جمعی با همت ملی و همت منطقهای برای احیای دریاچه ارومیه که تأثیر گذار است.
وی با بیان اینکه افتتاح این طرح جلوه انسجام و وحدت ملی است، عنوان کرد: ما باید قدردان این همت هم باشیم خداوند را شکر باشیم با همت با پیگیری کار بزرگی را رقم زد.
احیای دریاچه ارومیه یک طرح ملی است
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای به نتیجه رسیدن این طرح عظیم همه همت کردند و کار بزرگی رقم خورد، گفت: احیای دریاچه یک طرح ملی است، این طرح متعلق به تمام کشور و منطقه است.
وی با بیان اینکه تمام مسئولان همت دارند که این دریاچه به عنوان یک طرح زیست محیطی برای تمام ساکنان و منطقه مؤثر باشد، افزود: این کار جلوه انسجام و وحدت ملی است که تمامی مسئولان در بخشهای مختلف برای آن همت کردند.
رئیسی با اشاره به اینکه باید قدر این همت را بدانیم که کارهای بزرگی با همین پیگیریها انجام میشود، اظهار کرد: کاری که از سالهای آغازین انقلاب اسلامی در این منطقه انجام دادند از جمله پاک کردن منطقه از لوث وجود کسانی که آزادی مردم را نمیخواستند اما حضور پاسداران امنیت مردم را تضمین کرد، مناطق آلوده با تقدیم شهدای ارزشمند ترک و کرد و سایر نیروها تأمین شد.
وی با بیان اینکه هم باید از طراحان این طرح و هم مجریان باید تقدیر کرد هم در دولت گذشته و هم در این دوره، این هم یکی از آن پروژههای نیمه تمام دولت گذشته بود، اضافه کرد: همه مسئولین آذربایجان غربی و شرقی خواسته شأن احیای دریاچه ارومیه بود، از کارگران عزیزی که این تونل را کار کردند تشکر میکنم، قرارگاه سازندگی افتخار آفرید و کار بزرگی انجام داد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در این یکسال سه شیفته کار میشد تا پروژه آماده بهره برداری شود، افزود: مشکلات جدی وجود داشت برای اینکه به این مرحله برسیم، باید این کار تا احیا کامل ادامه داشته باشند و هیچکس مأموریت خودش را تمام شده نداند.
دریاچه ارومیه مسئله دولت است
رئیسی با اشاره به اینکه قطعاً وقتی انسجام و همت باشد و دلها به هم نزدیک باشد خداوند هم برکاتش را نازل میکند، اظهار کرد: گاهی وزیر نیرو برای کنترل پروژه در نیمههای شب هم در این محل حضور پیدا میکردند تا کار را لحظهای پیگیری کنند، به حفظ محیط زیست اهمیت میدهیم و کار ماست و حضور من در این منطقه هم برای و هم نشان دادن اهمیت کار است.
رئیس جمهور با بیان اینکه دریاچه ارومیه مسئله دولت است، گفت: باید معلوم بشود مسئله دریاچه ارومیه مسئله دولت است. مشکل مردم مشکل دولت است، حق آبه کشاورزان محفوظ است و طبق برنامه اختصاص مییابد.
رئیس جمهور تاکید کرد: یادمان نمیرود در همین نقده شرایط ناامنی که آن روزها بود و با همت مردم آذربایجان غربی و شرقی و سایر نقاط کشور مسئله اول ایران کشور شد و خدا رحمت کند مرحوم حجت الاسلام حسنی را که با حفظ نقده، آذربایجان را حفظ کردند و وجود اشرار را دفع کردند و باید راه نورانی آنها برای ما به عنوان درس الگو مطرح باشد، نسل جوان نقده آن روز را ندیدید و آذربایجان آن روز را ندیدند و امام را ندیدند و این جهاد تبیین لازم دارد.
رئیسی یادآور شد: در نشستهای مختلفی که با مسؤولان و مردم این منطقه داشتیم و در سفرهای مختلف به منطقه مهمترین درخواست و مطالبه مردم احیای دریاچه ارومیه بود و دولت نیز با توجه به دغدغه مردم این موضوع را در اولویت قرار داد.
امنیت و اقتدار امروز ایران با جهاد تبیین به نسل جوان بازگو شود
رئیسی افتتاح طرح انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه را نشانگر نتیجه بخش بودن همدلی، پشتکار، همت، و پیگیری امور دانست و گفت: اگر طراحی و ابلاغ دستور و تخصیص بودجه ۲۰ درصد کارها باشد، ۸۰ درصد نتیجه بخش بودن کارها محصول پیگیری و استمرار است.
وی همچنین ضمن قدردانی از تمام دست اندرکاران اجرای این طرح در دولت فعلی و نیز دولت پیشین به سخنان رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی نیز اشاره کرد و گفت: ۲۲ بهمن ماه شکوه مردم ایران در ابعاد مختلف سیاسی بود و لازم است تمام علما و تمام کسانی که به نوعی تریبون در دست دارند، با جهاد تبیین بویژه به نسل جوان روشن کنند که این امنیت و اقتدار امروز ایران اسلامی محصول خون شهیدانی است که در اعصار و ادوار مختلف برای حفاظت از نظام و انقلاب جانفشانی کردند.
رئیس جمهور یاد و خاطره شهیدان انقلاب و دفاع مقدس را نیز گرامیداشت و گفت: شهیدان الگوی نسل جوان هستند و نسل جوان با مرور وصایای شهدا میبینند که پس از وصایای شخصی تمام شهیدان گران سنگ حراست از انقلاب، رهبر و نظام را به بازماندگان خود توصیه کردهاند.
وی یادآور شد بار دیگر از تمام دست اندرکاران انجام و به سامان رساندن این طرح قدردانی کرد و گفت: تا احیای کامل دریاچه ارومیه تکمیل تمام ۲۶ طرح ستاد احیای دریاچه ارومیه همت و پشتکار لازم را به خرج دهید تا انشاالله برکت و موهبت خداوند متعال نیز شامل حالمان شود و با بارش رحمت الهی وضعیت دریاچه ارومیه بهبود یابد.
پروژه عظیم تونل ۳۶ کیلومتری انتقال آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه که از سال ۱۳۹۴ کار اجرایی آن آغاز و در هشت ماه گذشته روند ترمیم و رفع مشکل آن با سرعت دنبال شده بود، با حضور و دستور آیت الله سید ابراهیم رئیسی افتتاح شد.
این طرح که در مجموع برای اجرای آن، ۳۵ هزار میلیارد ریال هزینه شده است، آب از مخزن سد کانی سیب وارد تونل انتقال ۳۶ کیلومتری شده، پس از آن با ورود به کانال ۱۱ کیلومتری، به رودخانه گدار میرسد و پس از طی ۲۸ کیلومتر مسیر این رودخانه وارد پهنه آبی دریاچه ارومیه میشود.
در فاز نخست این طرح، قرار است ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب به صورت سالانه وارد دریاچه ارومیه شود.
فاز دوم این طرح هم که طبق گفته مسئولان مربوطه قرار است سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد، با اجرای طرحهای مرتبط انتقال آب را تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد داد.
انتهای پیام/