|
آوای نشاط: حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر دوشنبه دهم مهر ماه در نشستی با مهمانان سی و هفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی در تهران، ضمن قدردانی از تلاشهای دبیرکل مجمع تقریب در برگزاری کنفرانس وحدت، این کنفرانس را پرچمدار وحدت و تقریب در جهان اسلام خواند.
وزیر امور خارجه در بخشی از سخنان خود در این نشست تصریح کرد: بر اساس شاخصهای علمی، نظم و نظام جهانی بینالمللی در حال تغییر است و در تغییر و تحول نظم جهانی، آمریکا به عنوان یک ابرقدرت که دههها برای یکجانبهگرایی تلاش میکرد، همچنان شاخصههایی از هژمون را دارد، اما قادر به اعمال آن نیست.
امیرعبداللهیان اقدام تروریستی دولت ترامپ در ترور سردار بینالمللی مبارزه با تروریسم، شهید حاج قاسم سلیمانی و پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران به این اقدام در هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد و ناتوانی ایالات متحده در نشان دادن کوچکترین واکنشی به آن را نمونهای از قادر نبودن به اعمال هژمون از سوی ایالات متحده و از مصادیق تغییر نظم جهانی برشمرد.
وزیر امور خارجه در تبیین شرایط جهانی افزود: امروز جهان در پیچ تاریخی تندی قرار دارد که رسالت علما و اندیشمندان در سراسر جهان را ده چندان کرده است.
امیرعبداللهیان تأکید کرد: ما در منطقه و جهان، وارد صحنه جدیدی از تحولات شدهایم و امروز این درک در حال تقویت شدن است که اگر ما به فکر امنیت خود نباشیم، دیگران کمکی نمیکنند.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: امروز ما شاهد بازگشت روابط ایران و عربستان هستیم، بنای ما این است که روابط عمیق و گستردهای بین ایران و عربستان با نگاه به مصالح جهان اسلام و با هدف مایوس کردن دشمن و بستن راه عادی سازی روابط داشته باشیم.
امیرعبداللهیان در ادامه تصریح کرد: ما از صفحه جدید روابط با کشورهای اسلامی استقبال میکنیم، اما معتقدیم در توافقات با کشورهای مسلمان باید بر اساس حفظ منافع فلسطین و نامشروع دانستن رژیم صهیونیستی پیش برویم.
وزیر امور خارجه به روابط رو به بهبود ایران و مصر هم اشاره کرد و گفت: با وزیر امور خارجه مصر دیدار کرده و توافقات خوبی انجام دادهایم که امیدواریم شاهد یک تحول خوب به نفع دو ملت باشیم.
امیرعبداللهیان همچنین با اشاره به سخنرانی آیتالله رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در سالجاری، افزود: دکتر رئیسی رئیس جمهور کشورمان با حضور در سازمان ملل دو ابتکار مهم داشتند؛ علاوه بر بالابردن قرآن در این نشست، ایشان موضوع مهم خانواده را مطرح کردند، چرا که جنبش جهانی همبستگی با خانواده باید در جهان به راه بیفتد. ما در حال پیگیری این موضوع در مؤسسات فرهنگی هستیم تا تبدیل به یک جنبش جهانی شود.
پیش از سخنان وزیر امور خارجه، شهریاری، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در اظهاراتی اهداف سی و هفتمین نشست وحدت اسلامی در تهران و با حضور علما، اندیشمندان و متفکران اسلامی از فرق اسلامی را تبیین کرد و در ادامه «عبدالرزاق قسوم»، رئیس جمعیت علمای مسلمین الجزایر، «ماموستا ملاقادر قادری» امام جمعه پاوه، «هشام بن محمود» مفتی تونس، «قطب مصطفی سانو» دبیرکل مجمع جهانی فقه اسلامی، آخوند عبدالرزاق رهبر، امام جمعه اهل سنت آق قلا و خانم «فرحناز کرد زابلی»، فعال فرهنگی از سیستان و بلوچستان به تبیین نقطه نظرات خود در زمینه وحدت اسلامی پرداختند.