کد خبر: ۷۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۳
با وجود گذشت بیش از یک ماه از پایان مسابقات تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ فدراسیون فوتبال هنوز درباره درآمد حاصل از فروش پیراهن تیم ملی شفاف‌سازی نکرده است.

به گزارش آوای نشاط، فدراسیون فوتبال برای جام جهانی 2018 قراردادی تجاری با آدیداس به امضا رساند. این شرکت اسپانسر فدراسیون نشد تا پولی پرداخت کند و قراردادی به این شکل که ما از این برند آلمانی با 70 درصد تخفیف خرده‌فروشی، لباس خریداری و پول پرداخت کنیم.

وقتی به این مسئله انتقاد شد که چرا شأن تیم ملی باید در این حد پایین بیاید که لباس خریداری کند و چرا فدراسیون با برند دیگری وارد مذاکره نشد تا از این بخش بتواند درآمدزایی داشته باشد، منتقدها متهم شدند. متهم به ندانستن و متهم به اینکه خلاف واقع نقد می‌کنند و همان زمان محمدرضا ساکت و مهدی تاج حتی این ادعا را مطرح کردند، قرارداد آنها با آدیداس نه تنها ضرر مالی ندارد، بلکه آنها سود هم خواهند کرد.

این ادعا از سوی مسئولان فدراسیون و حتی در اطلاعیه‌های رسمی فدراسیون مطرح شد که «از این ناحیه هر لباسی که آدیداس به فروش می‌رساند 15% بابت آن به فدراسیون فوتبال ایران پرداخت می‌نماید که انتظار فدراسیون از این بند قرارداد 1.5 میلیون یورو درآمد پیش‌بینی می‌گردد». یعنی فدراسیون این ادعا را مطرح کرد که 15 درصد از محل فروش پیراهن‌های تیم ملی در سراسر جهان به آنها می‌رسد و 1.5 میلیون دلار درآمدزایی خواهد داشت، اما همان زمان هم این ماجرا مطرح شد که فدراسیون چگونه می‌خواهد 1.5 میلیون دلار درآمد داشته باشد و این مسئله به نقد کشیده شد که پاسخ روشنی از سوی مسئولان فدراسیون به دنبال نداشت.

اکنون این مسئله مطرح می‌شود که فدراسیون فوتبال چرا درباره درآمدهایش از محل فروش لباس‌های تیم ملی تا جام جهانی شفاف‌سازی نمی‌کند؟ اینکه چه میزان لباس‌های تیم ملی توسط نمایندگی‌های آدیداس به فروش رسید و میزان درآمد فدراسیون فوتبال از این محل چقدر بود؟ ضمن اینکه طبق اطلاعاتی که خبرنگار تسنیم به دست آورده، مشخص شده در قرارداد بین فدراسیون فوتبال و آدیداس، رقم درصد حق فروش پیراهن تیم ملی (رویالیتی) برای فدراسیون فوتبال، 10 درصد بوده نه 15 درصد که به این شکل به ادعای مسئولان فدراسیون فوتبال 1.5 میلیون دلار درآمد فدراسیون فوتبال نیم میلیون دلار کاهش پیدا می‌کند که رقم کمی هم نیست. با این حال شاید شفاف‌سازی در این مورد بتواند به خیلی سوال‌ها پاسخ بدهد.

ماجرای دیگر بحث مدت زمان همکاری فدراسیون فوتبال با شرکت آدیداس است. قراردادی که یک ماه پیش از جام ملت‌ها به پایان می‌رسد، اما مسئولان فدراسیون در صحبت‌های خود اصرار داشتند که تا جام ملت‌های این قرارداد اعتبار دارد و آنها در این مسابقات هم لباس‌های آدیداس را خریداری کرده و به تن می‌کنند. قبلا این مسأله مطرح شد که فدراسیون چگونه می‌خواهد با وجود پایان قرارداد با آدیداس برای جام ملت‌های آسیا نیز لباس خریداری کند، اما فدراسیون پاسخی به این ابهام هم نداد. با این حال اخیرا مسئولان شرکت آدیداس در سایت خود نام ایران را تحریم کردند و مهدی تاج هم در نامه‌ای خواستار قطع همکاری با آدیداس و جایگزینی شرکتی دیگر شد.

در همین زمینه گفته می‌شود آدیداس نامه‌ای به فدراسیون فوتبال ارسال و به صورت تلویحی اعلام کرده که نمی‌تواند به قراردادش با ایران ادامه دهد. اگر اینگونه باشد باید دید که در قرارداد منعقد شده، فدراسیون فوتبال بندی قرار داده و پیش‌بینی این موضوع را کرده که در صورت خروج آدیداس، غرامتی دریافت کند یا خیر. نکته دیگر اینکه اگر این همکاری به پایان برسد با توجه به تاکید بر استفاده از کالای داخلی باید دید فدراسیون همانند تیم‌های رده‌های پایه برای تیم بزرگسالان هم از پیراهن‌های تولید داخل استفاده خواهد کرد یا اینکه بار دیگر سراغ برند خارجی با قرارداد اسپانسری خواهد رفت. فدراسیون فوتبال در ابتدای سال 97 اعلام کرد که برای 17 رده پایه‌ای از تولیدات داخلی استفاده می‌کند اما به دلیل قرارداد با آدیداس نمی‌تواند پیراهن تیم بزرگسالان را تغییر دهد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: