کد خبر: ۷۸۷۵
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۹
معاون رئیس سازمان صداوسیما:
دولت ما مسائل را نمی‌تواند حل کند، به همین خاطر کار را به انحراف می‌کشد، در واقع این طرح یک بوق تبلیغاتی مخصوصاً برای نمایندگانی است که می‌خواهند سال بعدی دوباره انتخاب بشوند.

به گزارش آوای نشاط، برآمد گپ و گفت با نمایندگان مجلس به خصوص حجت‌الاسلام پژمان‌فر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ما را به این نکته می‌رساند که به زودی باید شاهد رفت‌وآمدهای زیادی در ساختمان جام‌جم باشیم جایی که مدیرانی هستند از این اتاق به آن اتاق اسباب‌کشی می‌کنند و حالا با تصویب اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان باید منتظر تحول جدی در صداوسیما باشیم. البته با تودیع و معارفه سریالی موافق نیستیم، چون جوانانی هستند که نمی‌توانند بدون تجربه در جایگاه‌های خطیر مدیریت کنند بایستی حتماً پیران میدان بمانند و کار راهبردی کنند. این جملات گوشه‌ای از صحبت‌های لطف‌الله سیاهکلی رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و معاون رئیس سازمان صداوسیماست که روزگاری قائم‌مقام معاونت فنی سازمان، معاون فضای مجازی، مدیرکل صداوسیمای زنجان و مدیرکل صداوسیمای چهارمحال و بختیاری بوده است.

سیاهکلی که نام خودش جزو فهرست بازنشستگان اعلامی برخی از رسانه‌ها آمده لحظاتی وقت خود را در اختیار خبرنگار فرهنگی تسنیم قرار داد و به یکسری از ابهامات پاسخ داد؛ چرا که برخی از رسانه‌ها گفته بودند لیست بازنشستگان صداوسیما در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و سوابقی از این مدیران ارشد در میان نیست و یا اعتقاد داشتند قطار خداحافظی مدیران از جام‌جم شلوغ‌تر از همیشه که معاون رئیس سازمان صداوسیما این موضوع را رد کرد و گفت: "تعداد مدیران ارشد بازنشسته سازمان صداوسیما به 36 نفر نمی‌رسد و این تودیع و معارفه سریالی هم اغراقی بیش نیست، چون کل کارکنان و مدیران میانی هم به 80 نفر نمی‌رسند؛ بنابراین بعد از ابلاغ قانون منع به کارگیری بازنشستگان رفت و آمدها در ساختمان جام‌جم زیاد نخواهند بود.

قانون منع به کارگیری بازنشستگان چه مشکلی را برطرف می‌کند؟!

وی در پاسخ به این سوال که ماجرای این قانون منع به کارگیری بازنشستگان از چه قرار است و نام شما هم در اسامی اعلامی برخی از رسانه‌ها وجود دارد، تصریح کرد: اولین سوال این است که چرا این طرح مطرح می شود و اصلاً چه مشکلی را می خواهد برطرف کند؟ آیا می‌خواهد مشکل بیکاری را حل کند؟ چرا که تعداد مدیرانی که بازنشسته می‌شوند به 1000 نفر هم نمی‌رسد.

عدد بازنشستگان جام‌جم، چیزی نیست که رسانه‌ها می‌گویند

سیاهکلی در پاسخ به این سوال که می‌گویند اگر منع به کارگیری بازنشستگان در شورای نگهبان تصویب بشود یک سیر عظیمی در ساختمان جام جم باید بروند، تأکید کرد: تعداد مدیران ارشد به 36 نفر می‌رسد و در سازمان فکر نمی‌کنم مابقی کارکنان بازنشسته و مدیران میانی به 80 نفر برسند. این عدد اعلامی برخی از رسانه‌ها اغراق شده و بازنشسته خیلی کم داریم. برخی هم که بازگشته‌اند به سبب نیازمندی راهبردی رسانه ملی بوده که رئیس فعلی سازمان صداوسیما با توجه به این نیاز از این مدیران دعوت کردند. البته این مدیران که دوباره دعوت به کار شدند هم به بیست نفر نمی‌رسند.

در برابر 8 میلیون بیکار این طرح هیچ ظرفیت‌سازی نمی‌کند

وی اضافه کرد: اصل این لایحه مجلس چه مشکلی را می‌خواهد برطرف کند. اگر قصد رفع مشکل بازنشستگان را دارد کل این بازنشستگان سراسر کشور به سه هزار نفر می‌رسند که در برابر 8 میلیون بیکار عدد و ظرفیتی محسوب نمی‌شود. خود من که یک سال و نیم است بازنشسته شده‌ام و حقوقم را می‌گرفتم و برگشتم، الان 50 ساعت اضافه‌کاری دریافت می‌کنم. پس الان هم از ادامه حضور بنده در سازمان جلوگیری کنند اتفاقی نمی‌افتد.

اقتصاد و بیکاری را حل نمی‌کند

معاون رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه قانون جامعی از سوی نمایندگان مجلس ارائه شده اما مقطع، مقطع مناسبی برای این کار نبود، اظهار داشت: این قانون جدیدی که مجلس برای تصویب به شورای نگهبان واگذار کرده اقتصاد و بیکاری را حل نمی‌کند. این را هم باید بدانند که ما نمی‌توانیم بی‌عرضگی‌هایمان را با این نوع قانون‌گذاری‌ها بپوشانیم. البته ناگفته نماند که برای اولین بار است مجلس یک قانون جامع و خوب وضع کرده که جامعیت دارد و تبصره پذیر هم نیست. چرا که کمتر پیش می‌آید قانونی در مجلس مصوب شود که بدون تفسیر باشد. آیا در این مقطع زمانی که بحران داریم جایز است که عذر مدیران‌مان را بخواهیم؟!

اصلاً مقطع، مقطع مناسبی برای این کار نبوده و نیست

سیاهکلی ادامه داد: الان شما ببینید اکثر استانداران سال گذشته تغییر کردند و دوباره هم قرار است تغییرات و تحولات بیشتری را شاهد باشیم. وقتی استانداری جدید منصوب می‌شود یک سال و نیم طول می‌کشد به احوالات آن منطقه و شرایط اشراف پیدا کند. در این شرایطی که مردم گرفتار هستند دوباره برای صدر تا ذیل وزارت کشور حکم صادر کنند، اصلا مقطع، مقطع مناسبی برای این کار نبوده و نیست. اگر در زمان درستی تعریف می‌شد بسیار مثمرثمر بود. در این نکته هم شکی نداریم که برخی از مدیران منصب، مدیریت، مقام و جایگاه را رها نمی‌کنند و نمی‌گذارند جوانان این میادین سخت و حساس را تجربه کند. در این شرایطی که با آمریکا مبارزه می‌کنیم و وضع اقتصادی مردم خراب است مدیران جدید در هر نهاد و سازمانی حداقل یک سال طول می‌کشد تا فضای کاری‌شان را بشناسند و بر روی آن اشراف پیدا کنند.

این کار در این وضعیت و شرایط، لطمه مدیریتی وارد می‌کند

وی در پاسخ به این سوال که برخی از انتصابات مدیران جوان درست و اصولی نبوده، افزود: مصداق بارز آن تغییرات در استاندارهاست. وزیر کشور چقدر می‌تواند استاندار جدید و سابقه‌دار که در عین حال بازنشسته نباشند را معرفی کند. این کار در این وضعیت و شرایط لطمه مدیریتی وارد می‌کند که باید برای آن تمهیدات ویژه‌ای اندیشیده شود. اصل طرح خوب است و فقط زمان‌شناسی در آن رعایت نشده که در حال حاضر نیازمند تجربه توأمان با ایده و خلاقیت هستیم. اما اینکه برخی از مدیران خسته و ناکارآمد کنار بروند و جوانان تازه‌نفس و خوش ذوق و خوش فکر وارد میدان مدیریت بشوند کار پسندیده و اصولی است. مثلاً در برخی از رسانه‌ها لیست‌هایی از بازنشستگان صداوسیما منتشر کرده‌اند که نام بنده هم در آن میان وجود دارد؛ حتی گفته‌اند ما سوابق‌مان در هاله‌ای از ابهام است، جالب است بدانند بنده 57 ساله و از همان دانشکده صداوسیما(سال 63)وارد سازمان شدم و در زمان رئیس سابق سازمان حضور داشتم و در زمان سرافراز خودم را بازنشسته کردم. دوباره با دعوت رئیس فعلی صداوسیما برگشتم. بنده در حال حاضر مسئولیت سازمان تنظیم مقررات فراگیر صوت و تصویر فضای مجازی را برعهده دارم و زمانی قائم مقام معاونت فنی، معاونت فضای مجازی و مدیرکلی صداوسیمای زنجان و چهارمحال و بختیاری را برعهده داشته‌ام.

دولت ما مسائل را نمی‌تواند حل کند، کار را به انحراف می‌کشد

معاون رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه طرح منع به کارگیری بازنشستگان یک بوق تبلیغاتی مخصوصاً برای کسانی که دوباره می‌خواهند رأی بیاورند هم به حساب می‌آید، افزود: دولت ما مسائل را نمی‌تواند حل کند، به همین خاطر کار را به انحراف می‌کشد. در واقع این طرح یک بوق تبلیغاتی مخصوصاً برای نمایندگانی است که می‌خواهند سال بعدی دوباره انتخاب بشوند در صورتیکه هیچ اتفاقی برای کشور نمی‌افتد و منافعی در کار نیست و همچنین شغلی به مجموعه مشاغل کشور اضافه نمی‌شود. به نظرمن یک تعداد از این داستان حربه‌ای است که نمی‌توانند مسائل اصلی کشور را حل کنند در جهت یک فرافکنی و انحراف افکار عمومی به حساب می‌آید و می‌خواهند دلخوشی برای مردم باشد تا برخی دوباره رأی بیاورند.

شخصاً از میدان دادن به جوانان استقبال می‌کنم

وی با بیان اینکه مطمئن باشید حضرت آقا نمی‌گویند جوان را جایی بگذارید که اصلاً تجربه ندارد و نیازمند تجربه است، تأکید کرد: این سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر فضای مجازی دستور حضرت آقا بوده که راه‌اندازی شود. این سازمان نوپا در آغاز راه قرار دارد و نمی‌دانیم ما برویم چه اتفاقی برای این سازمان می‌افتد. اما در عین حال بنده با این طرح و بازنشسته شدن عده‌ای که سال‌ها بر مسند کار هستند استقبال می‌کنم. قبل از اینکه دعوت به کار شوم هفته‌ای یک ساعت، دو ساعت کار متفرقه داشتم که چندین میلیون درآمد داشتم، وقتی به سازمان برگشتم تازه ضرر هم کردم. اما برایم لذت بخش است که یک کار زمین مانده در رسانه ملی انجام می‌شود. شخصا از این طرح برای بازنشستگی و میدان دادن به جوانان استقبال می‌کنم.

حضرت‌آقا نمی‌گویند جوان را جایی بگذارید که اصلاً تجربه ندارد

سیاهکلی اضافه کرد: حضرت آقا دستور می‌دهند از نیروی جوان استفاده کنید این حرف درست است ولی مطمئنا حضرت‌آقا نمی‌گویند جوان را جایی بگذارید که اصلاً تجربه ندارد و نیازمند تجربه است. نیروی جوان باید در کنار یک مجرب قرار بگیرد تا کادرسازی انجام شود. بنده هم قبلاً این کار را انجام داده‌ام و کمک کردم استعدادها شکوفا شوند و رشد کنند تا بعد از من یک جوانی باشد که با اندوخته‌ای از تجربه در مسند مدیریت بنشیند. چرا که من آن انرژی لازم جسمی را ندارم و نمی‌توانم آن شادابی و تحرک را داشته باشم. من می‌توانم خوب فکر کنم ولی از منظر عملی و اجرایی، جوان بهتر کار می‌کند. چرا که سیاستگذاری و کارهای راهبردی را باید مدیران با تجربه و مجرب ما انجام دهند تا جوان ما نسبت به سیاستگذاری و مفاهیم راهبردی، اشراف پیدا کند.

درون صداوسیما فساد نیست...چرا ما حواس‌مان نیست؟

وی در پاسخ به این سوال که می‌گویند لیست بازنشستگان صداوسیما ابهام دارد، تأکید کرد: ابهام ندارد. اتفاقاً صداوسیما جزو نهادهایی است که امور کارکنان و مالی‌اش شفاف است. اینکه می‌گویند مشکلاتی در حوزه اسپانسرها و بحث مالی سازمان وجود دارد ممکن است به تهیه‌کنندگان برگردد. درون صداوسیما فساد نیست و تهیه‌کننده امکان دارد این اتفاقات را فراهم آورد. ربطی به صداوسیما ندارد و کار صداوسیما دقیق است. چون عمده کارهای تولیدی، برون‌سپاری و پروژه‌ای است حرف و حدیث می‌آورد. اگر قدرت آمریکا در دنیا سیطره پیدا کرده سرمنشأ آن به قدرت هالیوود برمی‌گردد. چرا ما حواس‌مان نیست؟ همین الان می‌گویند در صداوسیما می‌خورند و می‌برند، ولی نمی‌دانند کل بودجه ما یک درصد بودجه کل کشور هم نیست. آمریکا در حوزه صوت و تصویر و فیلم و سریال هزینه‌های گزافی را صرف می‌کند و حتی برای تلویزیون‌های معاند هم یک پشتیبانی‌ها و حمایت‌هایی دارد و همین هالیوود و این هزینه‌های سریالی، آمریکا را به اهداف شومش می‌رساند. تا جائیکه قبل از حمله به عراق، عراق از هویت تهی می‌شود و همین ایران را از داخل تهی می‌کنند. مردم می‌ترسند و احساس می‌کنند خیلی ضعیف و کوچک هستند. کشوری که احساس ضعف می‌کند با یک ترقه شالوده‌اش از بین می‌رود. ما در حوزه فرهنگ و هنر پولی نداریم خرج کنیم که می‌گویند به چپاول برده‌اند!

درباره پورمحمدی و برخی از مدیران دیگر دروغ‌پردازی می‎کنند

معاون رئیس سازمان صداوسیما در مورد برخی از اسامی لیست بازنشستگان صداوسیما و پشت‌پرده‌هایی که از برخی همچون علی اصغر پورمحمدی، رضا پورحسین، حسین کرمی(رئیس مرکز سیمافیلم)، مجید آخوندی(معاون سیاسی صداوسیما)، رضا علیدادی(معاون فنی صداوسیما) و حتی خود علی عسکری رئیس سازمان صداوسیما، گفت:  باز هم می‌گویم همه این مدیران را جمع هم بزنید به 36 نفر نمی‌رسد. در مورد علی اصغر پورمحمدی واقعاً دروغ‌پردازی می‌کنند هیچ پشت پرده‌ای جز تلاش و کوشش ندارند. هیچ نفوذ و قدرتی وجود ندارد و هر آنچه موجودیت این دست از مدیران هست به تلاش و کوشش برمی‌گردد. همین‌طور رضا پورحسین که در یک برنامه تلویزیونی با آقای ولایتی در شبکه چهار دارند و در سیما هم یک مسئولیت قائم مقام دارند. خوب نیست درباره چنین مدیرانی برخی دنبال پشت پرده باشند! می‌دانم که رئیس سازمان صداوسیما هم سوابق طولانی در سازمان ندارند و بازنشسته محسوب نمی‌شوند. اما مابقی بازنشسته هستند و اگر این طرح در شورای نگهبان مصوب شود صداوسیما طبق قانون عمل خواهد کرد. درباره مشخص بودن سوابق هم باید اشاره کنم کسانی که سال‌ها در سازمان صداوسیما بوده‌اند سوابق‌شان مشخص است و این ابهام در سوابق را قبول ندارم.

انقلاب اسلامی نباید این مدیران را رها کند

وی درباره استفاده از بازنشستگان به عنوان مشاور و کارشناس، تصریح کرد: در زمان ریاست آقای ضرغامی پیشنهاد دادم این مدیران کل بازنشسته می‌شوند تحت عناوین مشاور و کارشناس از آن‌ها استفاده شود. ما جایی نداریم مدیر رسانه رشد پیدا کند و انقلاب اسلامی برای این مدیران خرج کرده تا فهم و قدرت رسانه پیدا کنند و حالا نباید آن‌ها را رها کرد که این کار هیچ منطقی ندارد. خوب نیست که سی سال کار رسانه‌ای انجام داده و بگذاریم به راحتی کنار برود.

مگر می‌شود جایی مسئله مالی باشد و حرف و حدیث نباشد

سیاهکلی درباره اسپانسرهای تلویزیونی و سلطه آن‌ها در دخل و تصرف موضوعات و شائبه‌های مالی که برای صداوسیما ایجاد شده به خبرنگار فرهنگی تسنیم، گفت: صداوسیما در قانون یک شرکت زیان‌ده محسوب می‌شود؛ یعنی اینکه اینجا باید منبع درآمدهایی داشته باشد که مابه‌التفاوتی که کم دارد را دولت در اختیارش بگذارد. اگر اسپانسر جذب نکنیم و تبلیغ انجام ندهیم این تولیدات را در رسانه ملی شاهد نخواهیم بود. یا باید صداوسیما را در ردیف بودجه قرار دهند و بودجه‌اش را کامل بدهند. هیچ دولتی این کار را نکرده و مجبور هستیم از اسپانسرها و حمایتگرها استفاده کنیم، به همین‌خاطر تخلفاتی هم در بیرون اتفاق می‌افتد و حرف و حدیث بوجود می‌آید. مگر می‌شود جایی مسئله مالی باشد و حرف و حدیث نباشد. رسانه ملی تنها رسانه‌ای است که تولید انبوه دارد، شما در کشور ببینید چه رسانه و نهاد فرهنگی به اندازه صداوسیما تولید دارد و این تولید با بودجه‌هایی که دریافت می‌کند با مقیاس جهانی همخوانی ندارد.

خلاف قانون است که صداوسیما پول مستقیم دریافت کند

وی در پاسخ به این سوال که برخی از آقایان می‌گویند مصوبه مجلس که زمانی به این نتیجه رسیدند صداوسیما به عنوان نهاد مستقل فعالیت کند را پس بگیرند تا آنقدر از هر اسپانسری استفاده نشود، افزود: بارها به مجلس و دولت گفته‌ایم بودجه مصوب سازمان را بدهید کل درآمد صداوسیما برای شما! این را هم بدانید خلاف قانون است که صداوسیما پول مستقیم دریافت کند و هر پولی می‌گیرد به خزانه دولت واریز می‌شود و بعد به ما می‌دهند. اسپانسری که می‌آید در بازرگانی سازمان قرارداد منعقد می‌کند. اینکه شما می‌گویید فلان اسپانسر پولی به تهیه‌کننده و مجری جداگانه می‌دهد سازمان از آن بی‌خبر بوده و چون بخش خصوصی است هیچ ایرادی ندارد. فقط در صورتی که از یک تهیه‌کننده‌ای شکایت شود صداوسیما ورود می‌کند.

پاسخ سیاهکلی به یک کامنت: "نیرو گرفتن مجوز دولت را می‌خواهد"

معاون رئیس سازمان صداوسیما در پایان پاسخ یک کامنت را این طور داد:

"تسنیم جان لطفا بررسی کن چرا مدیریت رسانه ملی حاضر نیست بیش از 10 هزار نیروی بلاتکلیف و غیررسمی در رسانه ملی را که الحق دارند بیشتر از نیروهای رسمی کار می‌کنند را تبدیل وضعیت کند و به جای نیروهای بازنشسته به کار‌گیری کند... بهانه‌اش نداشتن اعتبار است ... خب حرفی نیست .. نیروهای بازنشسته را مرخص کند ببیند بودجه کم که نه بلکه زیاد هم می‌آورد... درضمن صداوسیما مگر می‌تواند خارج دستگاه‌های دیگر نیروها را بلاتکلیف نگهدارد... نیروهای غیررسمی با سابقه بالای ده سال؟ تکلیف بیمه‌شان چه می شود؟ بازنشستگی‌شان؟ تنسیم لطفا این مساله را ویژه بررسی کن. سپاس از شما"

پاسخ:

"نیرو گرفتن مجوز دولت را می‌خواهد. ما مشکل بودجه‌ای نداریم، اگر این طور بود که نمی‌توانستیم حقوق این دوستان قراردادی و پیمانی را پرداخت کنیم. اگر مشکل بوجه‌ای بود صداوسیما عذر این کارکنان تلاشگر را می‌خواست. تبدیل وضعیت این کارکنان دست دولت است و به صداوسیما ربطی ندارد".

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: