کد خبر: ۴۹۲۸
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۵
رحمانی می‌گوید اخیرا شعبه‌ای از بانک "سانتاندر" که به دانشجویان خدمات می‌دهد، بدون اینکه به او اطلاع دهد حساب او را مسدود کرده است.

حساب برخی از ایرانیان نیز در شعبه‌های مختلف بانک‌ها در اسپانیا مسدود شده است. از برخی از آنها خواسته شده یا در مهلت تعیین شده سپرده خود را بردارند و حساب را ببندند یا بانک حساب آنها را مسدود می‌کند. 

وحید رحمانی، دانشجوی دکترا که از سال ۲۰۱۵ در بارسلون زندگی می‌کند و از یک دانشگاه اسپانیایی بورسیه  دارد، در گفت‌وگو با دویچه وله می‌گوید: «از همان دو سال پیش هر بانکی که می‌رفتم با مشاهده پاسپورت ایرانی، برای من حساب باز نمی‌کردند.»

رحمانی بعد از سه ماه که کارت اقامتش را دریافت کرد موفق شد حساب بانکی باز کند. او می‌گوید با تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی در ارتباط  است و همه آنها این مشکلات بانکی را دارند.

رحمانی می‌گوید اخیرا شعبه‌ای از بانک "سانتاندر" که به دانشجویان خدمات می‌دهد، بدون اینکه به او اطلاع دهد حساب او را مسدود کرده است.

او در پاسخ به اینکه تا حالا برای اینکه مشکل بانکی خود را حل کند چه مسیرهایی را طی کرده است می‌گوید: « الان بعد از گذشت دو سال که دیگر زبان اسپانیایی را می‌دانم، از بانکهایی که مانع‌تراشی می‌کنند دلیلش را سوال می‌کنم. از طریق دانشگاه پی‌گیری کرده‌ام  و حتی استاد مستقیم خودم از بانک پی‌گیری  کرده است ولی جوابی که از بانک‌ها گرفته‌ایم این بوده که برای شهروندان پنج کشور نمی‌توانیم  حساب باز کنیم  و ایران جزو این کشورهاست.»

در پاسخ به پرسش رحمانی که آیا می‌تواند قانون مربوطه را بر روی برگه کاغذ ببیند یا نسخه‌ای از آن را داشته باشد، کارمند بانک می‌گوید: «این‌ها اطلاعاتی است که شما حتی نباید آنها را بدانید.»

 سخت‌گیری در مورد خدمات بانکی به این موارد هم محدود نمی‌شود. مواردی پیش آمده که بستگان شهروندان ایرانی ساکن اسپانیا برای آنها پولی که از ایران به شکل دستی آمده است را از طریق بانکی مثلا در آلمان به بانک اسپانیایی حواله کرده‌اند. بانک اسپانیایی بلافاصله حساب این مشتریان را بسته و از آنها خواسته توضیح دهند پول از کجا آمده است و فرد واریزکننده چه نسبتی با آنها  دارد.

ساسان مقیمی، مدیرعامل شرکت خدمات مشاوره‌ای امیرمقیمی، که به مشتریان خود از ملیت‌های گوناگون در حوزه‌های مختلفی از جمله سرمایه‌‌گذاری و مدیریت کسب و کار خدمات مشاوره‌ای ارایه می‌دهد، در گفت‌وگویی به دویچه‌وله می‌گوید:«در اسپانیا مثل همه کشورهای مترقی دنیا، دولت نظارتی قوی روی تراکنش‌های مالی افراد دارد. قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و قوانین مبارزه با پولشویی بر نظارت دولت بر تراکنش‌های مالی افراد تاکید می‌کنند. در این راستا لازم است مشخص شود تراکنش‌های مالی با چه هدفی انجام می‌شوند و منبع تامین این تراکنش‌ها دقیقا چیست.»

طبق تجربیات ساسان مقیمی، این قوانین تنها برای خارجی‌ها و ایرانیان تصویب نشده، بلکه برای اسپانیایی‌ها هم این قوانین وجود دارند.

"پویا" که بانک "سانتاندر" شعبه دانشگاه برای او حساب باز نکرده است، مجبور شده نزد بانکی هلندی حساب باز کند که این بانک هم بعد از مدتی حساب او را بسته است. درنهایت پویا موفق شده در شعبه‌‌ای حساب باز کند به شرطی که هیچ پولی از ایران به حساب او منتقل نشود.

به علیرضا که ساکن سانتیاگو دکومپوستلاست گفته شده فقط در صورتی که او بورسیه باشد و منبع مالی‌اش هم در اتحادیه اروپا باشد، می‌‌تواند حسابش را نگه دارد.علیرضا از طریق وکیل موضوع بسته شدن حسابش نزد بانک دانشگاه را پی‌گیری کرده است.

پول در جیب امن‌تر از بانک؟

چند نفر از کاربران دویچه‌وله گفته‌اند که مجبور هستند چندهزار یورو پول نقد را در خانه  یا در جیب نگهداری کنند. آنها نگران هستند به محض واریز کردن پول، حسابشان مسدود شود.

سارا که با همسرش از طریق "اقامت بدون منافع" به اسپانیا  آمده‌اند، می‌گوید ۵۰ هزار یورویی که از طریق فروش دو آپارتمان در تهران به ارز تبدیل کرده را تا حالا نتوانسته است به بانکی بسپارد و آن را در خانه نگه می‌دارد.

در" اقامت بدون منافع" ، شخص به مدت یک سال اجازه ندارد در اسپانیا کار کند و باید با مدارکی ثابت کند که هزینه اقامت و زندگی خود و خانواده‌اش را در اختیار دارد.

مقیمی معتقد است بخشی از مشکلی که جامعه ایرانی در اسپانیا از آن رنج می‌برد حاصل ناآگاهی و ندانستن قوانین است. او می‌گوید که ایرانیان تمایل به کسب اطلاعات از طریق مشاوره تخصصی ندارند و به گفته او نادانسته قدم برمی‌دارند.

در موردی دیگر در سال ۲۰۱۸، بانک "سانتاندر" شعبه دانشگاه بارسلون برای یکی از دانشجویان ایرانی، سقف موجودی تعیین کرده و به او گفته است که بیشتر از چهارهزار یورو در ماه نمی‌تواند سپرده در حساب داشته باشد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: