کد خبر: ۲۹۷۲۷
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۲
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست استان همدان خرید، فروش و حمل حیواناتی مانند مار، سمندر و لاک پشت را جرم دانست.

به گزارش آوای نشاط، رضا دانش‌پژوه، ‌با بیان اینکه در روزهای پایانی سال مردم اقدام به خرید حیواناتی مانند لاک پشت، سمندر و مار در کنار ماهی‌های قرمز می‌کنند، عنوان کرد: طبق قانون شکار و صید، حمل، خرید و فروش این دسته از حیوانات جرم بوده و پیگرد قانونی دارد؛ عمدتا حیوانات تزئینی که در روزهای پایانی سال بازار گرمی دارند، مهاجر و کمیاب هستند.

وی با اشاره به بازار گرم فروش سمندر لرستانی در روزهای نزدیک به سال نو، بیان کرد: خرید و فروش این نوع از حیوانات تزئینی جرم بوده و ‌مجازات آن 3 سال حبس تعزیری است؛ همچنین لاک پشت‌های عرضه شده در بازار غالبا مهاجر بوده و شرایط زندگی در مناطق کوهستانی را ندارند؛ از سویی دیگر پس از مدتی مردم به دلیل عدم توانایی در نگهداری این دسته از حیوانات آن‌ها را در طبیعت رها می‌کنند که خود باعث بروز مشکلات زیست محیطی می‌شود.

دانش پژوه ادامه داد: از مردم تقاضا داریم در صورت مشاهده خرید یا فروش چنین حیواناتی با شماره‌گیری 1540 به اداره کل محیط زیست اطلاع داده و از این کار جلوگیری کنند.

وی با اشاره به زندگی 300 گونه از حیوانات در استان همدان، بیان کرد: 4 گونه 2 زیست، 45 گونه خزندگان، 113 گونه پرندگان، 34 گونه پستانداران و 24 گونه ماهی مشغول زندگی در حیات وحش استان هستند.

وی از خطر انقراض 26 گونه جانوری در استان خبرداد و گفت: مار افعی کردستانی (راده) و البرزی، مارمولک کوهستانی و لاک‌پشت مهمیز دار از جمله خزندگان درحال انقراض هستند.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست استان همدان بابیان اینکه بیش از 14 گونه پرنده با خطر انقراض مواجه هستند، مطرح کرد: میش‌مرغ، غاز پیشانی سفید کوچک، اردک بلوطی، لک لک سیاه، کرکس مصری، عقاب تالابی و تمامی گونه‌های شاهین در معرض انقراض هستند.

درویش نژاد از برنامه‌های حمایتی این اداره برای حفظ و نگهداری گونه‌های جانوری استان خبرداد و افزود: بیشتر برنامه‌های حمایتی این اداره مربوط به حفظ و نگهداری گونه پرندگان است؛ برنامه عمل حفاظت از میش مرغ و غاز سفید درحال اجرا بوده و درصورت مناسب بودن اعتبارات، دیگر گونه‌های جانوری نیز تحت پوشش قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: برای نگهداری حیواناتی مانند قوچ و میش و کله بز نیز برنامه‌های ویژه‌ای درنظر گرفته شده است.

وی از کاهش شدید جمعیت سیاه گوش ( پستانداران ) و پایکا ( جوندگان) ابراز نگرانی کرد و گفت: زردپر از خانواده راسو نیز با کاهش جمعیتی شدیدی مواجه بوده و همچنین مدت زیادی است که پلنگ در استان دیده نشده و این نشان از منقرض شدن این گونه جانوری دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست استان همدان مهم ترین عامل کاهش جمعیت حیوانات را تخریب زیستگاه آنان دانست و تصریح کرد: اخلال در شبکه‌های غذایی به‌ویژه عقاب‌ها و گوشت خواران، شکار و صید غیرمجازو ایجاد یکسری از تعارضات بین انسان و حیات وحش مانند استفاده کشاورزان از سموم کشاورزی از جمله دلایل به خطر افتادن زندگی جانوران هستند.

 
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: