|
به گزارش خبرنگار «آوای نشاط»، طرح استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در 5 سال مسئولیت پیشین وی تاکنون چندین بار در مجلس مطرح شده که جدیترین آنها در اسفند سال گذشته نتیجه جدی نداشت.
این درحالی بود که نخستین اقدام پارلمان درباره ربیعی در آذر ماه سال 93 در دوره نهم مجلس با طرح سوالی از او انجام شد که نمایندگان از پاسخ او قانع نشدند و با نشان دادن نخستین کارت زرد راه استیضاح او را هموار کردند.
سوالی که وزیر کار نتوانست درباره آن مجلس را قانع کند، درباره ملاک انتخاب و انتصاب مدیران صندوقهای زیرمجموعه وزارت تعاون یعنی صندوق بازنشستگی کشوری و تأمین اجتماعی بود و البته هنوز هم برای بسیاری از نمایندگان به قوت خود باقی است و این مساله راه استیضاح مجدد را بازگذاشته است.
این موضوع بار دیگر در سال 94 مطرح شد اما عملکرد غیرقابل قبول ربیعی در جریان رسیدگی به کارکنان بازنشسته صنعت فولاد منجر به کلید خوردن استیضاح وی شده است.
البته در همان زمان نمایندگان دیگری از طرح استیضاح دیگری با موضوع دستمزد کم کارگران برای سال 94 خبر میدادند و نادر قاضیپور در این مورد گفته بود: کار استیضاح وزیر کار به خاطر تعیین حقوق کم برای کارگران در دست بررسی است.
با این وجود این طرحهای استیضاح اما در مجلس نهم هیچ گاه جنبه عملی به خود نگرفت.
وزیر کار؛ نخستین وزیر استیضاحی مجلس دهم
همزمان با آغاز دوره دهم مجلس شورای اسلامی نخستین قرعه استیضاح با وجود اکثریتی که به لحاظ سیاسی همسو با دولت بودند باز هم به نام وزیر کار افتاد.
تیر ماه سال 95 بار دیگر طرح استیضاح وزیر کار به علت کوتاهی در ارایه ساختار وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی ،معطل گذاشتن بنگاه های اقتصادی از جمله شستا و به زیان رساندن این بنگاه ها ، عدم ارایه برنامه برای ادارات کل استان ها و وضعیت داخلی شرکت های تامین اجتماعی چهار محوری بود که طراحان استیضاح به آن اشاره میکردند و معتقد بودند ربیعی در ارایه لایحه ساختار وزارتخانه ناتوان بود.
البته در همان زمان انتشار فیش حقوقی 37 میلیونی مدیرعامل بانک رفاه دلیل دیگری بود که احتمال استیضاح وزیر کاررا پررنگتر میکرد.
این استیضاح که بسیار خبر ساز شد بعد از برگزاری چند جلسه با دولتیها، چند جلسه داخل فراکسیونی منتفی شد و روشن نشد که بالاخره مواردی که نمایندگان را به فکر استیضاح انداخته بود آیا حل و فصل شد یا نه؟
اما در ماه های پایانی سال 95 یک بار دیگر طرح استیضاح ربیعی به جریان افتاد. دلیل استیضاح این بار بی توجهی وزیر به وضعیت کارگران و مشکلات آنها عنوان شده بود. استیضاحی که با کاهش تعداد امضاهای این طرح به زیر 10 نفر منتفی شد.
با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال 96 ربیعی در دولت دوازدهم بار دیگر توانست با 191 رأی موافق، کرسی وزارت کار را از آن خود کند اما ادامه روند مدیریتی او، انتقادات زیادی به دنبال داشت و همه طیف های سیاسی نقدهای جدی به کارنامه آقای وزیر وارد کردند.
بالاخره موضوع استیضاح علی ربیعی، وزیر کار بار دیگر از آذر ماه سال 96 کلید خورد و در روز 22 اسفند سال 96 یک جدال جدی بر سر ماندن یا رفتن ربیعی بر کرسی وزارت در مجلس شکل گرفت.
*پورابراهیمی: با جوسازیها کسی نمیتواند تخلفات وزارت کار را بپوشاند
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و یکی از جدیترین مخالفان وزیر کار معتقد است: با جوسازیها کسی نمیتواند تخلفات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بپوشاند.
وی برهمین اساس تاکید کرد: ما قطعا به تک تک تخلفات و به مشکلات و فسادهایی که در این وزارتخانه وجود دارد ورود می کنیم .
* حسنوند: استیضاح ربیعی به دلیل ناتوانی در مدیریت است
از سوی دیگر فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای درباره استیضاح وزیر کار معتقد است: ربیعی شش ماه قبل، وعده اشتغال، اصلاح مدیران، برخورد با مفاسد و جمع کردن باشگاههای سیاسی در مجموعه این وزارتخانه را داد، اما چه شد؟
وی ادامه داد: استیضاح ربیعی به دلیل عدم وفای عهد وی به وعدهها و ناتوانی در مدیریت است.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آقای ربیعی در زمان اخذ رأی اعتماد گفت مسئول مستقیم در رفاه اجتماعی هستم چرا اقدامی نکردید؟ و اگر ناتوان بودید چرا استعفا ندادید؟ آقای ربیعی شما دوستان خود را با 2 میلیارد بسیج کردید تا بر دهان رسانههای منتقد مهر بزنند، شما فراخوان دادید تا کارگران جلوی مجلس تجمع کنند، شما بدعتی گذاشتید که منحصر به زمان قاجار بود.
وی همچنین خطاب به ربیعی گفت: شما اعلام کردید من مسئول اشتغال در کشور هستم، وقتی مردم به مشکلات حوزه اشتغال اعتراض کردند، شما گفتید من مسئول نیستم، پس مسئول این کار کیست؟
*تاج گردون: بانک رفاه کارگران را ذلیل کردید
یکی دیگر از منتقدان جدی وزیر کار که از موافقان استیضاح وی نیز بوده است، غلامرضا تاج گردون عضو فراکسیون امید است.
تاج گردون عضو فراکسیون امید با اشاره به بخشی از انتقادات خود به ربیعی درباره سارمان تامین اجتماعی معتقد است: نمی شود رئیس سازمان تامین اجتماعی را یک سال در هوا معلق کرد. یا رئیس سازمان بازنشستگی را معلق نگه داشت و بعد بگویی فلانی سفارش کرده است.
وی با بیان اینکه من از زبان کارگرانی صحبت می کنم که به حقشان نرسیدهاند، گفت: مگر ما از پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی دفاع نکردیم؟این حق کارگر بود. بانک رفاه کارگران هم حق کارگر است نه هزاران میلیارد بدهی بانک رفاه به تامین اجتماعی بابت حقوق کارگران. حق کارگر آن جاست. بانک رفاه کارگران را ذلیل کردید.
*سازمان تامین اجتماعی طیف پزشکان تامین اجتماعی را سرمایه دار کرده است
این در حالی است که کارمندان سازمان تامین اجتماعی نیز انتقادات گسترده ای به وزیر کار دارند، در همین زمینه یکی از کارمندان این سازمان در گفت وگو با خبرنگار آوای نشاط، اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی یک نهاد غیردولتی است و طبق اساسنامه دولت باید این سازمان ها را ساپورت کند اما در سالهای اخیر به دلیل عدم مدیریت این شرکت های مردم نهاد که دسترنج کارگران است را با مشکل مواجه کرده است.
این کارمند سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: دولت به جای پرداخت بدهی خود شرکت های ورشکسته که بدهی دارند را به سازمان تامین اجتماعی واگذار می کند و از سوی دیگر انتصاباتی مانند آقای نوربخش در سازمان تامین اجتماعی از سوی وزیر کار باعث شده است تا این نهاد با ورشکستگی مواجه شود چراکه تنها کار مدیر فعلی این است که طیف پزشکان تامین اجتماعی را سرمایه دار کرده است.
یکی دیگر از کارمندان سازمان تامین اجتماعی نیز در همین زمینه تاکید کرد: افزایش و آمار بالای بیکاری در کشور باعث شده است بار مالی آنها برای تامین بیمه بیکاری به دوش تامین اجتماعی بیفتد و این مساله درآینده رو به ضعف می رود.
وی معتقد است: متاسفانه آقای ربیعی از بدنه سازمانهای اطلاعاتی است و با مباحث رفاهی اجتماعی آشنایی ندارد.
دوباره استیضاح
چندی پیش مجددا استیضاح وزیر کار با امضای 50 نماینده بههیات رئیسه مجلس تقدیم شد و در همین زمینه حسین مقصودی از طراحان استیضاح وزیر کار گفت: عدم توجه بهبرنامههای اعلامی یکی از مهمترین دلایل استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
مقصودی: مشکلات بیمه روستاییان، عدم تعامل با بیمهگزاران و مشکلات تامین اجتماعی دلایل استیضاح
وی، مشکلات بیمه روستاییان و قالیبافان، عدم تعامل با بیمهگزاران، مشکلات سازمان تامین اجتماعی و شرکتهای وابسته، عدم توجه به استفاده از مدیران جوان، عدم برنامه و چشمانداز شفاف و عملی برای کارگر و کارفرما، بیتوجهی به سیاستهای کلان کشور و برنامههای اقتصادی مقام معظم رهبری را از دیگر دلایل استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست.
اما مشخص نیست این طرح استیضاح مانند موارد قبلی جدی است یا با رایزنی امضاها پس گرفته می شود.
اما شاید بتوان اصلی ترین دلایل استیضاح وزیر کار را در طرح استیضاح وی به صورت منسجم بازخوانی کرد:
1 ــ ازهمگسیختگی این وزارتخانه عریض و طویل که قسمت عمده اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی برعهده این وزارتخانه میباشد، اما این وزارتخانه در زمان مدیریت جناب آقای ربیعی بیمار و ناتوان شده است
2 ــ عدم توجه عملی در بهکارگیری جوان در پستهای حساس و مدیریتهای کلان این وزارتخانه
3 ــ عدم توجه عملی به بخش تعاونی کشور و عدم تحقق سهم 25درصدی بخش تعاون از اقتصاد کشور طبق برنامه 5ساله
4 ــ عدم تدوین و تصویب و اجرایی کردن سند کار شایسته، نظاممند و توانمند
5 ــ اوضاع معیشتی و رفاهی بازنشستگان بیمار و ناتوان هر روز شرایط بدتری به خود میگیرد
6 ــ اوضاع مدیریت اقتصادی و درآمدزایی در شستا، سازمان تأمین اجتماعی بیمار و ناتوان است
7 ــ عدماجرای قانون در خصوص بازنشستگان صندوق بیمه روستاییان و عشایر و ایجاد فضای بدبینی و بیاعتمادی به مدیران و نمایندگان و مسئولان و نهایت بدبین شدن مردم به نظام
8 ــ عدمتوجه مقام عالی وزارت به وعدهها، برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت در سطح کلان کشور و حوزههای انتخابیه
9 ــ نرخ بیکاری در کشور افزایش یافته است
10 ــ اوضاع معیشتی کارگران وخیم است، بعضاً کارگران ماهها است که حقوق دریافت نکردهاند و امنیت شغلی ندارند، حمایت کاربردی از کارگران نمیشود، کارگران از 8 ساعت رسمی بیشتر کار میکنند و طبق نرخ رسمی قانونی حقوق دریافت نمیکنند و بعضاً سالها است که عیدی دریافت نکردهاند که در این زمینه وزیر محترم نه کاری انجام داده و نه برنامهای دارد.
انتهای پیام/