|
به گزارش آوای نشاط، تصویب قانون یهودیت دولت اسرائیل بار دیگر به تبعیض نژادی و آپارتاید رسمیت داده و نقاب دروغین دموکراسی و حقوق بشر را از چهره متزلزل رژیم صهیونیستی برداشته است. رژیم اسرائیل با تصویب این قانون عملا اعلام کرد که به هیچ یک از مبانی اساسی پذیرفته شده در عرف و منشورهای بینالمللی پایبند نیست و قانون شهروندی و مساوات میان شهروندان و پذیرش حق تمامیت ارضی دیگران جز بهانهای برای اعمال سیاستهای تجاوزطلبانه این رژیم، ارزشی برای آنها ندارد. از همین رو بسیاری از تحلیلگران و نظریه پردازان مسایل سیاسی و اجتماعی، تصویب این قانون را اقدامی نشان دهنده استیصال تلآویو و رقابت با زمان بر سر نزدیک شدن موعد فروپاشی رژیم جعلی اسرائیل در سرزمینهای اشغالی میدانند.
از سوی دیگر نگاهی به درون رژیم صهیونیستی نیز نشان دهنده تناقضهای ساختاری میان این جامعه 72 ملت بوده و رشد بالای پدیدههای ناهنجار اجتماعی و اخلاقی نظیر فسادهای جنسی و اداری و اخلاقی آنها را بیش از پیش به سمت اضمحلال پیش میبرد. آنچه در این مقاله بررسی میشود، اختلالهای رفتاری و انحطاط اخلاقی صهیونیستها در عرصههای مختلف است.
الف: همجنسبازی در سرزمینهای اشغالی
پدیده همجنسبازی یک انحراف روانی و اخلاقی است که متاسفانه طی سالهای اخیر به بهانه آزادی و دموکراسی مورد پذیرش جامعه سکولار و دینستیز در برخی کشورها قرار گرفته است. شمول این پدیده مخرب به علت پیامدهای منفی بسیار زیادی که دارد، همچنان محدود به چندین کشور انگشتشمار میشود، اما تلاشهای زیادی برای عمومیت بخشیدن به این اقدامات بویژه در دوران جهانی سازی دنبال میشود.
همچنسبازی در سرزمینهای اشغالی یک پدیده با کارکرد دوگانه است. از یک سو تلآویو با حمایت از همجنسبازان درصدد ارائه تصویری دموکرات از خود به جهان غرب است و از سوی دیگر نگران تضادها و پیامدهای داخلی و خارجی مرتبط با آن است.
گزارشی که موسسه توریستی همجنسگرایان اروپا منتشر کرده است، نشان میدهد همجنسگرایان اروپایی سالانه نزدیک به یک میلیارد دلار در تلآویو هزینه میکنند. در سال 2011، یک نظرسنجی توسط شرکتهای هوایی آمریکایی انجام شد که در نتیجه آن تلآویو به عنوان مرکز همجنسگرایان دنیا معرفی شد.
رژیم صهیونیستی یکی از ترویجکنندگان همجنس بازی در جهان است و اقدامات تبلیغی فراوانی مانند برگزاری رژه همجنسبازان در کشورهای مختلف را سامان میدهد. «مایکل اورن»، سفیر رژیم صهیونیستی در کنفرانس سالانه همجنسبازان در آمریکا میگوید: "همجنسبازان بخشی جدا نشدنی از جامعه ما هستند و چنین افرادی در بخشهای مختلف جامعه اعم از ارتش، کنست، قوه قضائیه، پزشکان، مهندسان، مدرسان و فلاسفه دیده میشوند؛ وی میگوید: «اسرائیل بهشت همجنس بازان است.»
وی یکی از افتخارات رژیم صهیونیستی را سازماندهی راهپیمایی جهانی همجنسبازان طی سالهای اخیر میداند. رژیم صهیونیستی در عرصه سیاسی داخلی نیز دست همجنسبازان را باز گذاشته است تا جایی که «دان سلیور» نماینده همجنسبازان در حزب کار این رژیم، خود را برای راهیابی به کنست در فهرست انتخاباتی این حزب نامزد کرد. او اولین همجنسبازی بود که به طور آشکارا خود را نامزد انتخابات کنست کرد که مورد موافقت «شلی یاحی موویچ»، رئیس حزب کار نیز قرار گرفت. اهمیت حمایت از همجنس بازی برای اسرائیل به حدی رسیده است که در مدرسه علوم دینی یهودیان محافظه کار، مسئله خاخام شدن همجنسبازان زن و مرد مورد موافقت قرار گرفته و بر این اساس همجنس بازان میتوانند خاخام شده و به برگزاری آیینهای تلمودی یهود بپردازند!
سرزمینهای اشغالی یکی از معدود رژیمهای پیشرو در زمینه مشروعیت بخشیدن به حقوق همجنس گرایان یهودی به عنوان اولین گروههای همجنس گرای جهانی محسوب می شود. قوانین اسرائیلی در مقایسه با آمریکا و دیگر کشورهای حامی حقوق همجنسگرایان، در جهت حمایت از همجنسگرایی وضعیت مساعدتری یافته است.
همین چند روز پیش بود که همجنس بازان رژیم صهیونیستی تظاهراتی 80 هزار نفره در اعتراض به قانون استثناء همجنس بازان از تسهیلات مربوط به اجاره رحم برگزار کردند. تعداد زیادی از شخصیتهای هنری و اعضای پارلمان رژیم صهیونیستی نیز در این تظاهرات شرکت داشتند.
تظاهرات مشابهی نیز در حیفا و بئر السبع و قدس برپا شد و هزاران هم جنس باز اسرائیلی خیابانهای اصلی سرزمینهای اشغالی را به روی مردم بستند.
تاریخچه مشروعیت همجنس بازان در سرزمینهای اشغالی
در سال 1975 انجمن همجنس گرایان اسرائیلی (Aguda) به عنوان یک سازمان ملی و به منظور پیشبرد حقوق جامعه ملی و به منظور پیشبرد حقوق جامعه همجنس گرای اسرائیلی در تلآویو تأسیس و راه اندازی شد. مقامات اسرائیلی به مسئله انحرافات جنسی با تسامح نگاه می کنند و از همین رو هیچ فردی را تاکنون به جرم انحرافات جنسی یا همجنس گرایی محاکمه نکرده اند. در سال 1988 کنست با وجود مخالفت یهودیان ارتدوکس، قانونی که به موجب آن همجنس گرایی جرم شناخته می شد را لغو و دادگاه عالی اسرائیل نیز مجازات لواط را باطل اعلام کرد. از سال 1989 چاپ و نشر مجلات غیراخلاقی با موضوع همجنس گرایی به دو زبان انگلیسی و عبری، جای پای خود را در جامعه اسرائیل باز کرد.
همجنسگرایان اسرائیل در سال 1997 در شهر مذهبی قدس و در سایه حمایتهای رژیم صهیونیستی آزادانه به راهپیمایی پرداختند. اکنون میتوان در جای جای شهرهایسرزمینهای اشغالی نظیر تلآویو، حیفا، نتانیا و حتی شهر قدس، اماکن ویژه و اختصاصی مردان و زنان همجنسگرا را مشاهده کرد که دست در دست یکدیگر با بهرهگیری از امتیازات قانونی به گردش و سیاحت یا فعالیتهای روزمره خود میپردازند.
در سال 2001 اولین زوج همجنسگرای مرد یهودی، "دانیل گراس" و "استیون گلواشتایس" در مونترال کانادا با یکدیگر ازدواج و یک سال بعد گروهی از حاخامهای لیبرال و اومانیست با صدور بیانیه هایی ضمن حمایت از ازدواج همجنس گرایان، مراسم پیوند آنان را برگزار کردند. مناخیم مازوز دادستان کل کشور در سال 2004 مراکز مربوط به ازدواج همجنس گرایان را به رسمیت شناخت.
اماکن ویژه و اختصاصی همجنس گرایان در اسرائیل از جمله منطقه معاشیریم (Mea Shearim) در شهر قدس و پارک گان ها آتزماوت (Gan Ha Atzmaut) به عنوان پارک اختصاصی و مستقل همجنس گرایان که اتفاقا از سطح امنیتی بالایی نیز برخوردار است، از مراکز مهم همجنس گرایان در اسرائیل به شمار می رود.
این در حالی است که تورات صراحتا همجنسگرایی را گناه کبیره دانسته، آن را حرام و مجازات مردانی که به این عمل تن میدهند را اعدام اعلام می کند. تلمود نیز با اعتقاد به مقدس بودن بنیاد خانواده و اینکه همجنس گرایی زنان و مردان این بنیان مقدس را تضعیف و تهدید می کند هر گونه همجنس گرایی میان زنان و مردان را ممنوع و حرام می داند.
پس از سال 1988، مجلات مربوط به همجنس بازی به دو زبان عبری و انگلیسی در اسرائیل منتشر شد. در ژوئن 1991، سومین کنفرانس بینالمللی همجنس بازان مرد، زن و دوجنسهها در تلآویو برگزار گردید. اکنون گرایش به آزادیهای بیشتر برای هم جنس بازان بسیار به چشم می خورد. یائیل دایان، دختر موشه دایان، تصریح کرده است که رابطه ملک داوود [ داود پیامبر] و یوناتان رابطهای جنسی بوده است! همچنین نمایشنامهای در اسرائیل اجرا شد که زندگی ملک داوود را با همین دیدگاه نمایش می داد. افزون بر آن، فیلمها و آثاری در این زمینه وجود دارد، همگی چنین دیدگاهی دارند.
عوامل مؤثر بر رواج همجنسگرایی در سرزمینهای اشغالی
هر چند منحصر کردن عوامل مؤثر بر شکلگیری و رواج یک پدیده اجتماعی نظیر همجنس گرایی، به یک یا چند عامل خاص و برجسته، تا حدودی ناممکن است، اما مهمترین عوامل رواج همجنسگرایی و حمایتهای دولتی از آن در جامعه صهیونیستیرا میتوان در موارد زیر دانست:
ـ اهداف تبلیغاتی سرکردگان رژیم صهیونیستی:
رژیم صهیونیستی همیشه به خاطر نقض آشکار حقوق بشر مورد مؤاخذه بوده است. گذشته از نابرابری های اجتماعی که در بین یهودیان با خاستگاه های مختلف وجود دارد و یا تبعض علیه جمعیت عربدر سرزمینهای اشغالی و جرایم جنگی که ضد حماس یا سایر فلسطینی های مبارز اعمال می شود، همیشه این رژیم را در موقعیت متزلزلی نسبت به اجرای حقوق بشر قرار داده است. از این رو رژیم صهیونیستی تلاش کرده با تأکید بر مسائل حاشیهای نظیر، حقوق همجنس گرایان، تصویری دموکراتیک از خود در سطح جهانی ارایه دهد و خود را آنگونه بنمایاند که در آن همه اقلیتها، حتی اقلیتهایی که در مخالفت با رویکردهای مذهبی جامعه هستند، از حق زندگی برخوردارند.
رژیم صهیونیستی تلاش نموده تا از این طریق تبعیضها و بی عدالتیهایی را که هر روزه از سوی نیروهای امنیتی، انتظامی و دادگاههای کیفری ضد زندگی روزمره فلسطینیها اعمال میکند را از تیررس نگاههای منتقد خارج کند. از سوی دیگر رژیم مذکور میکوشد بیش از پیش از تصویر یک جامعه دینی فاصله گرفته و خود را کشوری مدرن و سکولار تعریف کند. کشوری که به ادعای این رژیم شبیهترین مدل منطقهای به مدلهای غربی است.
-گسترش صنعت گردشگری:
رژیم صهیونیستی برنامه های زیادی برای گسترش صنعت گردشگری داشته است. چرا که از نظر تلآویو صنعت گردشگری ابزاری برای معرفی قابلیتهای این رژیم به جهانیان است و از سوی دیگر درآمدهای زیادی نصیب اقتصاد آن میکند. از این رو، رژیم مذکور تلاش کرده تا تمامی ابزارها و امکانات لازم برای جذب توریست را فراهم نماید. در این میان اعطای حقوق و آزادیهای همجنس خواهانه در گسترش صنعت گردشگری این رژیم سهم داشته است.
از آنجا که همجنس گرایی در کشورهای بسیاری هنوز جرم محسوب می شود، آزادی روابط همجنس خواهانه میتواند به جذابیت گردشگری رژیم صهیونیستی بیفزاید و همجنس بازانی که نمیتوانند در نقاط دیگر دنیا به گردش بپردازند را جذب اراضی اشغالی فلسطین کند. "مایکل همل" رئیس انجمن همجنس گرایان اسرائیل "تدارک امکانات همجنس گرایی به عنوان مشوق سفر گردشگران همجنسگرا به اسرائیل را پروژهای می داند که این انجمن با همکاری دولت درصدد اجرای آن است.
همچنین، مالک آلمانی تبار یکی از کلوپ های شبانه قدس در تبیین دلایل ارائه خدمات ویژه به همجنس گرایان در این کلوپ می گوید: من دوستان همجنس گرای زیادی دارم که زمانی که به اسرائیل می آیند هیچ کلوپ و مکان اختصاصی برای خود ندارند. هدف من از بازگشایی کلوپ مذکور، تدارک چنین فضای اختصاصی بوده است.
از نظر کابینه رژیم صهیونیستی صنعت توریسم ابزاری برای معرفی اسرائیل به جهانیان است. بنابراین، دولت میبایست تمامی ابزارها و امکانات لازم برای جذب توریست را فراهم آورد. رژیم صهیونیستی بر آن است تا با تبدیل تلآویو به آمستردام دوم از امکانات بالقوه این مکان برای جذب توریستهای همجنسگرا بهره برداری کند.
-مهاجر محوری جامعه صهیونیستی
جامعه اسرائیل از نظر اخلاقی "جامعهای منحرف" محسوب می شود و دلیل اصلی این مسئله در مهاجر محور بودن آن است. در نتیجه موج گسترده مهاجرتهای قبایل و جوامع مختلف به اسرائیل، نوعی نسبیگرایی اخلاقی و نبود معیار اخلاقی مطلق در جامعه اسرائیل به وضوح دیده می شود. این نسبیگرایی به شکلگیری فساد در کلیه حوزهها اعم از اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مخصوصا اخلاقی انجامیده است.
ـ سکولاریسم پذیری جامعه صهیونیستی:
گسترش حاکمیت سکولاریسم و نهادهای سکولاریستی در نظام سیاسی اسرائیل معادل تضعیف دین یهود و معیارها و هنجارهای اخلاقی جامعه به نفع نهادها و هنجارهای عرفی است. رواج مجلات غیراخلاقی به زبان عبری و انگلیسی و حتی پیشنهاد چاپ مجلات غیراخلاقی به زبان عبری مظهر این سیاست است. با این وجود مخالفان همجنس گرایی معتقدند تضعیف بنیادهای خانواده از جانب همجنس گرایان، به کاهش جمعیت اسرائیل انجامیده و نتیجه آن افزایش جمعیت عرب و مسلمان اسرائیل خواهد بود.
یکی از دلایلی که تلآویو را به "خانه همجنسگرایان" دنیا تبدیل کرده است، پذیرش عمومی صهیونیستها به این مساله است. صهیونیستها که به هیچ نوع اخلاقیاتی پایبند نیستند، و به ارزشهای خانوادگی ارج نمیگذارند با این مساله نیز مشکلی ندارند.
سیاستمداران همجنس باز در سرزمینهای اشغالی
از نظر جامعه همجنس گرایان اسرائیلی اجازه فعالیت به همجنس گرایان نماد تعهد دولت به دموکراسی است و از این طریق اسرائیل می تواند یک تصویر بشردوستانه از حقوق بشر و دموکراسی به اروپاییان و آمریکاییها نشان دهد.
حاییم اوروناز حزب میرتس ـ که در اکثر راه پیماییها پرچم این حزب به همراه پرچمهای رنگین همجنس گرایان و شعارهای حقوق بشر در جلو تظاهرکنندگان دیده می شود ـ معتقد است که مبارزات جامعه همجنس گرا به خلق یک جامعه اهل مدارا و پلورالیست کمک خواهد کرد.
یال گلمنشهردار هرتزلیا خواهان برگزاری راهپیمایی افتخار در تمامی شهرهای محل سکونت همجنس گرایان است. وی از تمامی شهرداران می خواهد تا به شهر قدس آمده و به همراه راه پیمایان در راه پیمایی شرکت کنند. او از حق همجنس گرایان به عنوان یک حق بنیادین در اسرائیل یاد کرده است.
در سطح مقامات اجرایی نیز ایهود اولمرت نخستوزیر اسبق اسرائیل، اگرچه در موضعی مخالف با راهپیمایی همجنس گرایی، آن را یک عمل تحریک کننده شهوت می داند، اما دانا اولمرتدختر وی به شرکت کنندگان در راهپیمایی همجنس بازان افتخار می کند.
زیپی لیونیوزیر امور خارجه سابق اسرائیل نیز از تلاشهای همجنس گرایان به عنوان نماد تعهد اسرائیل به لوازم دموکراسی و حقوق بشر حمایت می کند.
پیش از این یک وزیر پیشین اسرائیل و یک روزنامه نگار آمریکایی از همجنس باز بودن زیپی لیونی وزیر امور خارجه سابق رژیم صهیونیستی خبر داده و از وجود روابط جنسی وی با کاندولیزا رایس وزیر امورخارجه وقت آمریکا پرده برداشتند. گلن کاسلر روزنامهنگار آمریکایی در کتاب خود از "همجنس باز" بودن لیونی پرده برداشته ومینویسد: زیپی لیونی با دوست دختر خود که "رندی بین" نام داشت، معاشرت جنسی داشته است.
"لیمور لیونات" وزیر پیشین آموزش رژیم صهیونیستی نیز پیش از این از وجود روابط جنسی میان لیونی و رایسخبر داده بود.
تسهیلات حقوقی رژیم صهیونیستی برای همجنس بازان
اگرچه تا سال 1988 قانونی که همجنس گرایی در رژیم صهیونیستی را جرم اعمال می کرد، لغو نشده بود، اما دستگاه قضایی این رژیم نسبت به این مسأله، همیشه از خود مدارا نشان می داد و به ندرت به خاطر همجنس گرایی علیه کسی اعلام جرم می کرد. از سال 1988 که کنست این قانون را لغو کرد، همجنس گرایان اسرائیل از امتیازات مدنی برخوردار شدند. امتیازاتی چون: ثبت رسمی ازدواج، برخورداری از حقوق قانونی زوجهای غیرهمجنس مانند حقوق مالی و ارثی، حق حضانت فرزند، حق عائله مندی، حق اشتغال در همه سطوح و رفع همه تبعیض هایی که ممکن است به خاطر گرایش های جنسی شان بر آنها تحمیل شود.
گرچه حاخامهای اصلاح طلب از اواخر دهه 1990 زوجیت افراد همجنس را پذیرفته بودند، در سال 2003، کنست، ثبت ازدواج زوج های همجنس گرا را تصویب کرد. پس از آن زوج های همجنس گرا، از دولت خواستند تا مانند سایر زوج ها بتوانند برای شرکای همجنس خود - حتی بدون ثبت ازدواج - ویزای اقامت در اسرائیل بگیرند.
رژیم صهیونیستی برای افرادی که همسران عرفی صهیونیستها یا شریک جنسی همجنس گرای آنها به شمار میروند، تسهیلات ویژهای مصوب کرده و آنها قادر خواهند بود، برای دریافت مجوز اقامت دائم، درخواست دهند. طبق قوانین مهاجرت که سابقاً اعمال میشد، افراد خارجی که به طور قانونی با شهروندان اسرائیلی ازدواج نکرده بودند، فقط میتوانستند ویزای گردشگری و مجوز کار دریافت کنند. اما بر اساس قانون جدید وزارت کشور، همسران خارجی همجنس خواهان نیز قادر خواهند بود تا شهروند دائم رژیم صهیونیستی شده و از حقوق مدنی و اجتماعی برخوردار گردند.
در سرزمینهای اشغالی همچنین همجنسگرایان در مورد مالیات و مستغلات از حقوق قانونی برخوردار بوده و به آنان اجازه داده میشود تا بدون پرداخت "مالیات زندگی مشترک بدون ازدواج"، اموال را میان خود تقسیم کنند.