کد خبر: ۷۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰
پس از مریم میرزاخانی؛
یک ریاضی دان ایرانی به همراه ۳ محقق دیگر برنده مدال فیلدز که معادل با نوبل ریاضی است، شد.

به گزارش آوای نشاط، برندگان مدال فیلدز در سال ٢٠١٨ میلادی اعلام شدند. کوچر بیرکار ریاضیدان کردتبار ایرانی یکی از برندگان مدال فیلدز در سال ٢٠١٨ است. وی هم اکنون در دانشگاه کمبریج انگلستان به تدریس و پژوهش مشغول است.

کوچر بیرکار برای تحقیقات در حوزه هندسه جبری مشهور شده است. او پیش از این برنده جایزه لورهولم نیز شده است.  به هر حال مدال فیلدز برای مطالعات این دانشمند درباره طرح فانو به او اعطا شده است. این طرح به نام جینو فانو ریاضیدان ایتالیایی نامگذاری شده است.

این ریاضیدان تحصیلاتش را تا پایان مقطع دبیرستان در مریوان گذراند و در سال ۲۰۰۰ در رشته کارشناسی ریاضی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. سپس برای ادامه تحصیل به بریتانیا مهاجرت کرد و در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه ناتینگهام دکتری گرفت.

سه برنده دیگر امسال جایزه فیلدز، پیتر شولتز از آلمان، لسیو فیگالی از ایتالیا و آکشی ونکاتش هندی استرالیایی هستند. 

لسیو فیگالی از موسسه ETH در زوریخ برای تحقیق درباره نظریه معادلات مشتق جزئی و احتمالات برنده این جایزه شده است.

پیتر شولتز  برنده دیگر این مدال در دانشگاه بن مشغول به کار است. او برای پژوهش درباره تقاطع بین نظریه اعداد و هندسه تمرکز برنده این مدال شده است.

آکشی ونکاتش هندی استرالیایی نیز برای ترکیب تئوری اعدادتحلیلی با دینامیک همگن، توپولوژی و نظریه نمایندگی برنده این جایزه شده است. این ریاضیدان اکنون در دانشگاه پرینستون و استنفورد مشغول به کار است.

به گزارش مهر، مدال فیلدز جایزه ای است که هر چهار سال یکبار از سوی اتحادیه جهانی  ریاضیات به دو، سه یا چهار ریاضیدان زیر ٤٠ سال با تحقیقات ارزنده اعطا می شود. 

این جایزه به ابتکار ریاضی‌دان کانادایی جان چارلز فیلدز در جریان کنگره اتحادیه جهانی ریاضیات به ریاضی‌دانان جوان (کمتر از چهل سال) که کار ارزنده‌ای در ریاضی انجام داده باشند، داده می‌شود.

جایزه فیلدز به طور رسمی از سال ۱۹۵۴ اهدا می‌شود. این جایزه را «نوبل ریاضیات» می‌خوانند(جایزه نوبل در رشته ریاضی اهدا نمی‌شود).

این مدال برای اولین بار به دو دانشمند ریاضیدان لارس آلفُرس و جسی داگلاس داده شد.

مریم میرزاخانی نیز در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها» برندهٔ مدال فیلدز شد. وی تنها زن و اولین ایرانی برندهٔ مدال فیلدز بود. وی سال گذشته بر اثر بیماری سرطان درگذشت.

منبع: مهر
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: