|
به گزارش آوای نشاط، موسی سلیمانی اظهار داشت: سطح زیرکشت باغات پسته سرایان دو هزار و ۹۰۰هکتار بارور و غیر بارور است.
به گفته وی از این میزان هزار و ۸۰۰ هکتار باغ پسته بارور و هزار و ۱۰۰هکتار باغ پسته غیربارور است.
مدیرجهاد کشاورزی سرایان ادامه داد: در شرایط ایدهآل عملکرد در واحد سطح هزار و ۴۵۰ کیلوگرم در هر هکتار است که بهطورمتوسط تولید سالیانه پسته شهرستان دو هزار و ۶۰۰ تن است.
سلیمانی ادامه داد: به علت نوسانات دمایی و افزایش دما و اختلال در عمل گرده افشانی در فروردین ماه سال ۹۷ و آفت پسیل پسته امسال کاهش ۶۰ درصدی عملکرد را در تولید پسته در شهرستان سرایان داشتهایم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان از فعالیت بیش از دو هزار نفرپسته کار در شهرستان سرایان خبر داد و افزود: طی سال جاری ۷۸ میلیارد تومان به این پسته کاران خسارت وارد شده است.
وی تصریح کرد: بادامی سفید، فندقی، کله قوچی، احمد آقایی و اکبری مهمترین ارقام پسته شهرستان سرایان است.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان خاطرنشان کرد: پنج واحد ترمینال فرآوری پسته به ظرفیت فراوری ۵ هزار و ۴۰۰ تن پسته در شهرستان سرایان فعال است که کار فرآوری پسته را انجام میدهد.
سلیمانی با اشاره به اینکه فصل برداشت پسته هر ساله از اوایل شهریورماه آغاز و تا مهرماه ادامه دارد، اظهارکرد: امسال قیمت پسته تازه در فصل برداشت محصول بسته به کیفیت محصول از ۱۷۰ هزار ریال تا ۱۸هزار و ۵۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم خریداری می شود .
سلیمانی افزود: آفت سن پسته، پسیل پسته و سوسک جوانه خوار از مهمترین آفات این محصول در شهرستان است.
وی به پستهکاران توصیه کرد: یک ماه پیش از برداشت پسته از سموم شیمیایی برای دفع آفات استفاده نکنند و برای جلوگیری از افزایش آفلاتوکسین در پسته، بلافاصله پس از برداشت، محصول را تحویل ترمینالهای ضبط پسته داده و یا اقدام به پوستگیری و خشک کردن پسته کنند.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان بیان کرد: باید فرآوری در حداقل زمان ممکن صورت گرفته و از برداشت دیرهنگام پرهیز شود، چون موجب افزایش ضعف و سستی درختان و ریزش جوانه گل سال آینده و کاهش بازارپسندی بهواسطه لکهدار شدن آنها میشود.
وی بیان داشت: انجام عملیات محلول پاشی درختان پسته بعد از برداشت و هم زمان با ریزش برگها تحت نظر ناظرین گیاه پزشک و کارشناسان باغبانی سبب افزایش عملکرد محصول در سال آینده میشود.