کد خبر: ۹۵۰۳
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۹
گزارشگر ایرانی که بعد از دیدار فینال تیم ملی کبدی ایران مقابل کره جنوبی بازداشت شد، ساعات زیادی را در اداره پلیس گذراند و احتمال دیپورت شدن او از اندونزی وجود دارد.

به گزارش آوای نشاط، روز جمعه هنوز دقایقی از اهدای مدال طلای تیم ملی کبدی بانوان بعد از قهرمانی در بازی های آسیایی و جشن و شادی ملی‌پوشان نگذشته بود که مسئولان برگزاری این مسابقات یکی از گزارشگران صدا و سیمای ایران حاضر در سالن را دوره کرده و پلیس او را از سالن خارج کرد. این گزارشگر برای بازجویی به اداره پلیس منتقل شد و ساعاتی در آنجا حضور داشت.

اصل ماجرا چیست؟
چند روز پیش بود که تیم های ملی کبدی بانوان و مردان ایران در بازی های آسیایی به میدان رفتند. یکی از گزارشگران که جزو باتجربه ها و خوش نام های این حرفه نیز هست، هم برای تماشا و گزارش این مسابقه در سالن حضور داشت و با «آی.دی» کارتی که به نامش نبود، در سالن تردد می کرد. این موضوع تا ساعات پایانی روز و اتمام مسابقات ایران، از چشم مسئولان برگزاری دور ماند اما سرانجام دست اندرکاران سالن متوجه این مسئله شدند.

اخراج از سالن و تهدید به دیپورت شدن
بعد از آنکه دست گزارشگر صداوسیما در نحوه ورود او به سالن رو شد، وی از سالن اخراج شد. مسئولان برگزاری که تصمیم به اخراج گزارشگر گرفتند به وی تاکید کردند که دیگر حق ورود به سالن را ندارد و حتی او را تهدید به دیپورت شدن از اندونزی کردند.

فرد دیگر همراه گزارشگر چه کسی بود؟
علاوه بر گزارشگر صدا و سیما، دست یک فرد دیگر که اطراف تیم کبدی پرسه می زد و با آی.دی کارت غیرمجاز رفت و آمد می کرد، برای مسئولان رو و این فرد هم از سالن اخراج شد. یکی از همراهان تیم ملی که کنار گزارشگر و این فرد حضور داشت و آنها را تا بیرون از سالن هدایت می کرد، نگران بازگشت آنها به هتل محل اقامت بود و مدام در اینباره از آنها سئوال می کرد.

بازگشت دوباره به سالن برای فینال
اتفاق عجیب اما روز جمعه رقم خورد. چند روز بعد از اخراج گزارشگر از سالن، وی مجددا برای تماشا و گزارش فینال کبدی مردان و زنان ایران در بازی های آسیایی وارد سالن شد و دیدار بانوان کشورمان با هندوستان را هم گزارش کرد اما بعد از این گزارش، از سوی مسئولانی که او را قبلا از سالن بیرون کرده بودند، شناسایی شد و از سالن بیرون رفت.

بازداشت و انتقال به اداره پلیس
اصرار این گزارشگر به حضور در سالن آنهم با وجود شناسایی شدن از سوی مسئولان برگزاری مسابقات کبدی، در نوع خودش عجیب بود. وی بعد از اتمام فینال مردان و هنگام مراسم اهدای مدال تیم بانوان و مردان مجددا به سالن بازگشت و به گفتگو با ملی پوشان پرداخت اما بعد از آنکه ملی پوشان کبدی از سکوی قهرمانی پایین آمدند و در جایگاه تماشاگران مستقر شدند، این گزارشگر بار دیگر از سوی مسئولان سالن شناسایی و پیش از آنکه خودش سالن را ترک کند، توسط پلیس و مسئولان برگزاری دوره و سپس دستگیر شد.

انتقال به اداره پلیس برای شناسایی گزارشگر و تلاش سفیر
باوجود تکذیب خبر بازداشت گزارشگر، وی به اداره پلیس در جنوب جاکارتا و دور از سالن محل برگزاری کبدی منتقل شد تا هویت وی شناسایی شود. وی برای تبرئه شدن و جلوگیری از پیامدهای احتمالی، نام تعدادی از رسانه های مکتوب را به عنوان جایی که در آن مشغول به کار است، معرفی کرد!

پلیس به دنبال ضبط پاسپورت
پلیس برای برخورد با اتفاق رخ داده و تکرار آن از سوی طرف ایرانی به دنبال ضبط پاسپورت و دیپورت کردن گزارشگر بود اما با ممانعت مسئولان ایران و پاسخ منفی آنها مواجه شد.

چانه زنی تا ساعت ۲ بامداد شنبه
حضور در اداره پلیس حتی تا ساعات ابتدایی بامداد روز شنبه (به وقت جاکارتا) طول کشید. پلیس اندونزی تمام مدارک مربوط به این اقدامات را جمع آوری و بر ضبط پاسپورت گزارشگر تاکید داشت. تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۲ بامداد شنبه) گزارشگر ایران همچنان در اداره پلیس حضور داشت و اجازه خروج از اداره به وی داده نشد. به نظر می رسد پلیس قصد دارد این گزارشگر را تا دو روز آینده به ایران بازگرداند.

هدف از انتشار و پیگیری این موضوع نه زیر سوال بردن عملکرد خبرنگاران پرتلاش صداوسیما بلکه به منظور بیدار کردن مسئولان این سازمان برأی فراهم کردن شرایط کار حرفه ای آنهاست تا در رویدادهای بعدی شاهد این نباشیم که  صداوسیما حق پخش مسابقات را خریداری نکند و گزارشگرانش مجبور شوند برأی انجام وظیفه دست به دامن ورزشکار و مربی و ... شوند تا با کارت آنها وارد سالن شوند.

گروه خبری اعزامی صداوسیما از باتجربه ترین و خوش نام ترین فعالان این صنف هستند و باید شان آنها در اعزام ها رعایت و بهترین إمکانات هم در اختیارشان قرار داده شود.

 

منبع: مهر
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: